Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bajkowy ogród Weroniki 23:42, 10 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Zachwycam sie to piękny ogród, miło powspominac.

Bogdziu, z sentymentem się wraca do takich miejsc. Buziaki.
Właścicielko królestwa Rh szepnę Ci, że w Kaukenfof zimno jak i u nas dzisiaj, ale rH zaczynają kwitnąć, i azalie też. Wisterie słabiej niż moja.

Jak w raju, ukazała się pewnie Ewa, bo wystrojona jak ją Bóg stworzył zanim dowiedziała się, co znaczy wstyd. O nagości będzie jeszcze, bo w Holandii to wypada.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:41, 10 maj 2015

Do góry
butterfly napisał(a)
Aniu, nicienie na stołówce - mam nadzieję że znajdą duzo... tzn. wolałabym żeby nie było tego paskudztwa ale jak już mają miec wyżerkę to na maxa

Pogoda nam pomaga - fajnie - i powiem ci że nastepnym razem (jak bedzie trzeba) to pisze się od razu na 1/2... 1/4 wystarczyła mi na styk...

Bolestraszyce zaliczone nawet deszcz nam nie przeszkodził bo zaczeło padac jak wracaliśmy

fajna impreza bedzie w noc świętojańską - zwiedzanie w nocy

A ja myślę kiedy podleję.. muzę zużyć na raz.. a to 50 konewek wody do rozniesienia i wybełtania Jedno popołudnie potrzebne.. ufff.. na razie nie myślę.. idę spać.. ślimaki dziś mają wolną chatę

Ogród u stóp klasztoru 23:39, 10 maj 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Ech ciesze się z kwitnienia tej magnolii jak małe dziecko . zrewanżowała się po tylu latach tajemnych rozmów miedzy nami .miło że podzielacie Sebek ,Ola moją radość

Łał jak pięknie!!!
Dereń kwiecisty - Cornus florida 23:38, 10 maj 2015

Do góry
Doczekałam się wreszcie kwitnienia Derenia kwiecistego Rubra:

Tylko, że to raczej nie Rubra!
Czy to dereń kwiecisty?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:38, 10 maj 2015

Do góry
Kuklik napisał(a)
Współczuję ślimaków...
Ja dwa dni też chodziłam po 23. po ogrodzie i nasłuchiwałam czy nie słychać turkucia, bo on niby jak świerszcz, a coś dziwnego działo mi się z trawnikiem. Myślałam, że jakieś cholerstwo go zjada, bo dziwne grudki ziemi i zżółkł jakoś. Na szczęście po zbadaniu sprawy okazało się że to wzmożona aktywność dżdżownic te kopczyki, a wysychał z niepodlania Dwie ulewy i zielony
Odetchnęłam

To dobrze, że dżdżownice.. wczoraj upierdutałam dwa chrząszcze majowe na działce.. czekać tylko na pędraki... jakby koziułek było mało.. trawnik w placki i zasychający ....
Ale mnie już nic nie zdziwi.. ogrodnik cały czas jest na wojnie... i kiedy ja podleje te nicienie??? Leża w lodówce.. i marnują się..

Dla Ciebie hosty.. bo kukliki tyle razy wstawiałam, że już nie pasuje .

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:33, 10 maj 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
Ania, jak tam rabata pod oknem? Już coś wsadzone z zaplanowanych rzeczy? Bardzo jej jestem ciekawa.
Rabata "wsiowa" vel angielska piękna, trawnik wzorowy, ja dopiero wczoraj nasze pierwszy raz nawiozłam. Dzisiaj słusznie na nie leje deszcz.
A tak w ogóle w tym roku nie nadążam ogrodowo.

Spoko.. nasz trawnik dostał nawóz pierwszy raz w tym tygodniu.... miało padać i nie padało, deszcz poszedł bokiem.. trawnik wypaliło i rabaty. Kazałam eM posypać ciut i po rabatach.. bo nigdy niczego nie daje moim roślinkom.. I dał.. i po cholerę.. Szczególnie jak biegam za ślimakami to widać popalone liście
W warzywniku nawet rzodkiewki nie ma posianej....
Wokół działki zielsko po kolana..
W szklarni nawet nie przekopane, nie umyte..

Trudno... nie narzekam.. ale miałoby się ochotę na chwilę przysiąść ..
W tym roku nawet jednej kawy nie wypiłam w ogrodzie. Kiedyś chociaż dzień tak zaczynałam.

Dobranoc wszytkim...

Ogród u stóp klasztoru 23:33, 10 maj 2015

Do góry
odnowiona ławeczka .

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:32, 10 maj 2015

Do góry
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:32, 10 maj 2015

Do góry
I brzozy pożyteczne szt7

i całość (szkoda, że nie zrobiłam ujęcia z boku)

Ogród na Opak 23:31, 10 maj 2015

Do góry

Ogród prawie romantyczny 23:30, 10 maj 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Na początek miłego wieczoru

Aga po takich zdjęciach to buźka się uśmiecha
Ogródkowe perypetie:) 23:26, 10 maj 2015

Do góry
abiko napisał(a)

Azalia od Alinki, przyjęła się pięknie, kochana dziękuję!
[img size=640x425
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/84/843664/original.JPG[/img]

Agnieszka ale mi sie banan zrobił na buźce .....
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:25, 10 maj 2015

Do góry
Rench napisał(a)

U mnie też odkryłam stado wyjadających szałwie slimaków,nie jestes odosobniona w walce Ale jest pachnąco u Ciebie,tyle bzów

Śniłaś mi się ,jadłam u Ciebie ciasto z rabarbarem i bezą
Resztę snu opowiem Ci kiedyś,musiałam chwilę pomyśleć czy to mi się śniło ,czy na prawdę.

Rabarbar mam.. od Agaty Ale na ciasto to nie licz.. nie ma takiej opcji.

Ślimorów nie poszłam zbierać, ale na rano mam mieć projekto.. idę spać, rano lepiej się myśli i szybciej pracuje. Ale wolniej się wstaje

Slimory maja raj.. po deszczu musi być szaleństwo..
Aneczkowe marzenia 23:24, 10 maj 2015

Do góry
Marzy mi się tunel z róż na pergolach więc pomyślałam o czymś takim:
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:23, 10 maj 2015

Do góry
Dwa ogrody 23:23, 10 maj 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Nikito, dzięki za fotkę( chociaż zastanawiam się, co za tańce na niej uskuteczniam) ja oczywiście aparatu nie wzięłam dziękujemy za gościnę Małgosi i Kasi- Luizie
coś dla Jankosi
ę

i coś dla Ciebie Madziu wysiały się hosty przy tej dużej, chyba większe niż moje siewki w domu

najpospolitsze największe

Mam hosty od wieli ,wielu lat,ale nigdy mi się nie wysiały.

Pięknie wszystko rusza u Ciebie.
Czy można lawendę przesadzac teraz? Przemarzło mi kilka krzaków i chcę zrobić z 2 rabat jedną z tych niedobitków,jest sens?
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 23:22, 10 maj 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)
Cis z plantacji, jak na razie jedyny, który wygląda jakby nie przeżył. Obcięłam go mocno i jeszcze poobserwuję, myślicie, że jest szansa? Kiedy i jak sprawdzić, czy to już naprawdę koniec?

Jak wyjdzie cało, będzie stożkiem

na moje skromne doświadczenie z cisami to ten biedak został po pierwsze pozbawiony 2/3 bryły korzeniowej i ekstremalnie przesuszony.
wyjmij go z tej mini doniczki uprzednio namaczając na 2 godziny w wodzie dopóki bąbelki nie przestaną bąbelkować. Obejrzyj korzenie. Wytnij martwe. Zostaw tylko białe. Przygotuj dołek z dobrą ziemią +kompost. Wsadź do dołka, podlej dwoma kubłami wody z dodatkiem Korzonka w płynie. Daj mu czas do lipca. Obsypie się na bank to co martwe, a od przyszłego sezonu ruszy, ale pod warunkiem, że nie zapomnisz o podlewaniu. W takich doniczkach, przy zbitej bryle korzeniowej woda zazwyczaj przelatuje, a bryła jest nadal sucha.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:22, 10 maj 2015

Do góry
Mira.. nie mam czasu na delektowanie Dziś stwierdziłam, że przeleciały tulipany, a ja nawet nie widziałam jak kwitną I kupa innych rzeczy też.. szybki obchód z aparatem co drugi dzień... dobre i to. Sobota była dla ogrodu.. w końcu.. chyba ogród oglądam jak Wy.. na forum. jak wrzucam zdjęcia.. ale nie narzekam..

Matylda - to orlik Double Purple White, pod taką nazwą kupiłam..

Agata - ciesz się, że żyje.. bo taka huśtawka mogła go zabić.. synusiowi kiedyś też dziecko wskoczyło pod huśtawkę.. do tej pory to wspomina.. i na osiedlu dopiero po tym zrobili płotki by nikt nie wszedł pod huśtawkę przez przypadek. Szkoda, że nie ma takich zabezpieczeń w przedszkolu. Dzieci biegają i nie widzą że na huśtawce ktoś siedzi.. zatrzymać huśtawki w miejscu nie da się

Reszcie macham i idę spać.. skoro świt trzeba znów wstać. . a ja tego bardzo nie lubię..

I jakieś dzisiejsze..
Samuraj

I Nostalgia.. piękna nawet z liści
Bajkowy ogród Weroniki 23:22, 10 maj 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Skopiuję niektóre zestawienia barw.

Skopiuj Basiu, a potem pokaż efekty swoich inspiracji.

Miejsko & sielsko 23:21, 10 maj 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Ewciu jak ja lubię Twój ogród
A rękawic to mi dzisiaj brakowało w ogrodzie.Twoje superaśne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies