Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "W kolorze blue"

"W kolorze blue"

Tess 23:28, 22 cze 2015

Ensata napisał(a)

M namówił na 3, i z perspektywy uważam, ze był milion razy madrzejszy ode mnie i to jedna, z najlepszych decyzji Ja jestem jedynaczką, zawsze sobie chwalilam ten stan, do czasu..Liczę, że moje dzieci bedą miały w sobie oparcie i siłe, kiedyś...

Mam siostrę młodszą o 12 lat. Ojciec miał 40, kiedy się urodziła. A kiedy rodzice przechodzili na emeryturę ona jeszcze była na ich utrzymaniu (studia dzienne). Czyli rodzice zajmowali się wychowywaniem potomstwa przez całe swoje dorosłe zawodowe życie Dlatego sama nigdy nie zdecydowałam się na następne, późniejsze dziecko.
Ensata 23:35, 22 cze 2015

No to my byliśmy jednak młodsi przy 3 Po 40 bym się już nie zdecydowała
Konieczki 23:40, 22 cze 2015

Ensata napisał(a)
A, ja piję białą Esmeraldę, nomen omen pachnącą różami. Uwielbiam ją
Zdjęcie jutro cykne, dzisiaj akcja dzieciowa.
M namówił na 3, i z perspektywy uważam, ze był milion razy madrzejszy ode mnie i to jedna, z najlepszych decyzji Ja jestem jedynaczką, zawsze sobie chwalilam ten stan, do czasu..Liczę, że moje dzieci bedą miały w sobie oparcie i siłe, kiedyś...

Kurde ja i eM mamy po dwie siostry, dzieci moje się dopraszają o rodzeństwo, tylko ja egoistka... ale może jeszcze kiedyś - narazie mam ciche dni z eM więc nie ma jak HAHAHA
Tess 23:42, 22 cze 2015

Ensata napisał(a)
No to my byliśmy jednak młodsi przy 3 Po 40 bym się już nie zdecydowała

Mama też nie była po 40 Ale przyznaję, trzecie dziecko ma też plusy Odmładza kobietę, dowartościowuje mężczyznę
Konieczki 23:47, 22 cze 2015

Tess napisał(a)

Mam siostrę młodszą o 12 lat. Ojciec miał 40, kiedy się urodziła. A kiedy rodzice przechodzili na emeryturę ona jeszcze była na ich utrzymaniu (studia dzienne). Czyli rodzice zajmowali się wychowywaniem potomstwa przez całe swoje dorosłe zawodowe życie Dlatego sama nigdy nie zdecydowałam się na następne, późniejsze dziecko.

Mój eM już dwa lata po 40... Wydaje mi się że na dziecko nigdy nie jest za późno. Niestety obecny trend nie sprzyja wcześniejszemu rodzicielstwu.
Moi rodzice mieli nas bardzo młodo - mój tato w wieku 45lat został dziadkiem (siostra miała córkę na 4roku studiów zresztą tak jak ja), nie wyobrażam sobie teraz mojego męża jako dziadka. Los pokaże...

Tess 23:52, 22 cze 2015

Edit: jakie głupoty człowiek (czyli ja) po nocy wygaduje
Kończę tę dysputę, bo Gośka nas pogoni
Madzenka 00:06, 23 cze 2015

Ha dysputa dzieciowa
Mam dwie siostry, M jedynak, córka jedynaczka.....
lindsay80 08:54, 23 cze 2015

do wczoraj nie wiedziałam, że istnieje tyle odmian kopytnika, ale trzeba przyznać, że fajne są, uwielbiam takie rośliny zadarniające z błyszczącymi liśćmi - jak Ci się kiedyś rozrośnie i będziesz dzielić to ustawiam się do kolejki
Ensata 09:57, 23 cze 2015

Spieszmy się kochać rabaty, tak szybko odchodzą...
Ensata 10:00, 23 cze 2015

Kończąc temat dzieciowy, na dzieci nigdy nie ma idealnego momentu, a pózniej jest za pózno Z perspektywy jedynaczki, tego, że moja mama jest cięzko chora i ja zostałam psychicznie z tym sama. Swoim dzieciom bym tego nie zrobiła. Dobrze jest jak jest dobrze, pózniej jedynacy zostają sami. Nie mówię o wsparciu męża, to co innego.