Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Skromny balkonik 13:02, 09 cze 2015

Do góry
Krzewuszka nadal w kwiatach

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 13:01, 09 cze 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Sesja Graham Thomas

bardzo ladne to zestwienie
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 13:00, 09 cze 2015

Do góry
popcorn napisał(a)

cud-malina! co to za piękność?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:00, 09 cze 2015

Do góry

Co to za drzewo?
Ogród Ewy :) 13:00, 09 cze 2015

Do góry
dalsza opowieść różana z wizyty u Ewy
niebo jak w Hiszpanii

tu jest jedna róża, potwór!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 12:58, 09 cze 2015

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Róża Gartenträume

Kasiu a ta różyczka wysoka rośnie??
Kwitnie długo??
W kamiennym kręgu od początku 12:53, 09 cze 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Ania przesyłam jedną z tych kropli o którą pytałaś właśnie spadło ich dodatkowe dziesięć

Dziękuje Zbyszku....u mnie dzisiaj spadło 2l na m kw......nic to przy tej suszy....sadziłam trochę jednorocznych i pikowałam sałatę.....ale nadal sucho
Ogród Ewy :) 12:53, 09 cze 2015

Do góry
Ewciu, dotarłam, odświeżę twój wątek, bo nie pokazujesz swoich piękności
niedługo nalot znowu ci zrobię

oliwnik, pachnący i miododajny, należy ciąć, aby formować, podobnie jak z tamaryszkiem

o nazwy róż pytajcie Ewę
nie zapamiętałam

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:47, 09 cze 2015

Do góry
Juzia...jak jest jedna, to już wiadomo, że tylko więcej będzie tobie też życzę udanego tygodnia

Kasik...wszystkie piwonie są cudne, a właściwie prawie wszystkie rośliny, każda ma swoje 5 minutróż pod murem jest 8, policzyłam a przed nimi jeszcze 3 do przesadzenia, za dużo tego dobra w jednym miejscu
połączenie pęcherznic super, ja dwie siewki prowadzę, jako drzewka na pniu zobaczymy, jak wyjdziebuziak

Mala_Mi...rzeczywiście one jednak jest ich ogrom, to dobrze, bo to sprzymierzeńcy

Zbysiu...no gęsto, ale jakieś chwasty są, jednak giną w tej masie

Ula....właśnie wczoraj zaczęłam totalną demolkę, tydzień zejdzie zanim usunę jasnotę spod drzew i inności, co nie chcę, potem przekopanie i myślenie co dać, zostają tam niektóre rośliny, jak cisy, jałowiec złoty uformowany już w kulki, szkarłatka amerykańska i 2 azalie i stożki bukszpany...zyskałam mnóstwo miejsca na nowe rośliny nie na darmo mówią, Polak potrafi....a ile wywaliłam roślin!!!
tu link do ogrodu Ewy i jej różny raj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1446-ogrod-ewy?page=121

ewaoo4....czasami tak bywa, jak przesadzamy, ale że rozdał, w sumie ma rację, po to są, też w tym roku do wazonów daję

mój mąż ma takie motto;
ogród to niekończąca się opowieść, zaczynająca się co roku od początku

Jula...miło cię widzieć, wracaj do nas!

Justyna...dzięki myślę gdzie dać lepieżnik, potrzeba mu dużo miejsca i wilgoci, w lasku padnie, widziałaś jak tam sucho, coś wymyślę a w poniedziałek rozwaliłam wszytsko przy pergoli...buziaki

nebel...Ewa, a gdzie przepadłaś?

przymiarka trawy

szkarłatka amerykańska, śliczna roślina, ale jak przekwitnie i zawiąże owoce, należy je usunąć, inaczej strasznie się pleni
wysokość 2,5 m, szerokość podobnie, tu moja ma około 1.5m

U BusyBee w ogródku... 12:40, 09 cze 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Oj mowiłam ze doswiadczona ogrodniczka

Taaaaa
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 12:37, 09 cze 2015

Do góry
anczaj napisał(a)
Moje ponowne sianie ogórków dało mizerny efekt , ale przynajmniej pojedynczo są.
Nasturcje i koperek są wiekrze od ogórków hihi.
Mam kolejny kłopot. W mojej skrzyni zamieszkała nornica i przekopuje mi buraczki, wyżera ogóeczki.Probowałam utopić ją zalewając tunele wężem z wodą, ale tylko wymyłam wielką dziure, dzisiaj nowe podkopy :

Jaki macie pomysł na wykurzenie jej???. Pozostanie mi przekopać całą skrzynie i ją znaleźć. Pewnie i tak nic nie wyrośnie bo mi wszystko zniszczy.

anczaj - skrzynie masz superowe a co do nornicy - masz siatkę na dole skrzyń?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:25, 09 cze 2015

Do góry
ewsyg....Ewa, one tak mają, że po przesadzeniu rok czekania, mimo to wartotak się nasiały, a już mam mnóstwo kolejnych siewek, to jak chwast, pleni się jak firletka, kocimiętka, fiołki'

Rench...o wiele lepiej Reniu

lilia....Edytko, bo po podlewaniu to klapło i wyglądało okropnie, więc dlategojak kwitnie, to zostaw przekwitłe kwiatostany i sie rozsieje, a jaki kolor ci się trafił? pozdrawiam

Bogdzia....zawsze dużo i deszcz jej nie pochyla i nie niszczy buziaki

Madżenka
....faktycznie raj czemu padły, to takie mocne rośliny Marzenko juz możesz przyjechać i zabrać, za rok ci zakwitną, a za 2 lata to będą olbrzymy, mam mnóstwo siewek, inaczej będę wywalać. Akurat ładnie się u ciebie zaaklimatyzują, dobra pora podlewamy tak, że jest przyjemnie, sobota do 1 w nocy, jak było cudnie

Zeta....doskonały pomysł, jeszcze jak dużo tego będzie, będzie cudo!i co rok więcej i tyle wysokiego kwiecia w trawach

Krys....pewnie pomyślimy, juz się tematowi mąż przygląda, bo chyba czeka nas okres suszy; cieszą te naparstnice i długo kwitną

wklejam foty, ogród czerwcowy
firletki, szałwia omszona, co świetnie w donicy przezimowała pod winogronami
firletki rządzą, ale w tym roku będę z nimi walczyć, jak z werbeną

Ogród cioci czyli ciociogród :) 12:22, 09 cze 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pogoda dzisiaj cudna szkoda nie pobyć w ogrodzie
Sadzawki czyściutkie, można nogi pomoczyć

Jeju ale czasowo ! A one pedikir tez Ci robia
Ogród do kwadratu 12:18, 09 cze 2015

Do góry
To lubie

Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 12:17, 09 cze 2015

Do góry
U BusyBee w ogródku... 12:15, 09 cze 2015

Do góry
Oj mowiłam ze doswiadczona ogrodniczka

Gabisiowy ogród...początki....:-) 12:01, 09 cze 2015

Do góry
yolka napisał(a)

Nadal wybieram kamień z rabaty, którą będę poprawiać, a właściwie robić od nowa:

Jak nazywa się ten kulisty krzew?

To Lilak Meyera "Palibin" bez miniaturowy, pachnie nieziemsko
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:59, 09 cze 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Piwonie cudne, ta od Mamy obłędna
Same piękności nam pokazujesz.
Zawsze można u Ciebie oczy nacieszyć

To zaleta ogródka "nie od linijki"

Kolejny pomarańcz.. Lady of Shalott..... jakoś mnie jeszcze nie zachwyciła

I w duecie z Queen of Hearts

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:57, 09 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Uwielbiam tu zaglądać i podziwiać te kwitnące szaleństwo, muszę się doszkolić u Ciebie, aby jeszcze więcej i u mnie kwitło
Queen mnie przeraziła, mam nadzieję, że moja tak nie wyrośnie, w sumie to nie ma prawa bo ziemia całkiem innego sortu.
Piwonie również cudne i posadziłbym więcej tylko gdzie ale upatrzone Do Tell i Celebrity będą moje i koniec. Coś mi się wydaje, że warzywnik się pomniejszy
Cieszę się, że masz troszkę czasu, aby się rozerwać

Czasu więcej nie mam, ale czasami trzeba coś innego zrobić niż ogród, praca, dom.

Queen możesz przycinać, ja jej nie tnę, bo stanowi drugi plan.. pasuje by była wysoka.

Cudo Az mnie korci by wyciepać Comte a posadzić szpaler Queenek

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:54, 09 cze 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Aniu, Twoje piwonie przecudne. Mam nadzieję też się takich doczekać, bo choć nie mam ich w projekcie zadecydowałam, że zostają Moja Sarah Bernard zakwitła jako jedyna, u reszty podziwiam na razie liście - hihihi

Jak są liście to i doczekasz kwiatów

Kolejna faworytka pomarańczowa... nawet nie przeszkadza, że różowieje.
Queen of Herts

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies