Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Mathildis 22:00, 21 cze 2015

EPODLAS napisał(a)
A u mnie nie ma wiewiórek, i nie wiem cieszyć się czy nie? Ogród twój wyjątkowy, wyróżnia się wśród tylu innych. Lubię takie leśne klimaty.

Jeżeli dobrze wychowane i rabat nie rozkopują to można się cieszyć
Mój ogród coraz bardziej lubię i ja ... dziękuję...

goździki i poczochrany żywopłot do cięcia...
Mathildis 22:02, 21 cze 2015

kachat napisał(a)
Ania, możliwe że już kiedyś o to pytałam, ale co to za krzewy..?

Ładnie wygląda ten kawałek rabaty, tak fajnie zielony jest

Tawuła Macrophylla... wiem, że lubisz bardziej stonowane rabaty...

jaśminowiec... jeszcze nie w pełni rozwkitnięty...

Mathildis 22:06, 21 cze 2015

admete napisał(a)

Cudownie!!!
Jeszcze nie mam, trzeba pomyśleć.

Naparstnice też się świetnie prezentują, jak się rozsieją, za rok będziesz mieć tam gąszcz

A co tutaj Ci kwitnie? begonia?

Cudowne zdjęcie!!!!!!

Pozdrowionka wieczorne zostawiam

Kocimiętka fajna bo mało wymagająca
Tak begonia, jest z dnia na dzień ładniejsza

Dzięki Agnieszko, że zaglądasz

Goździki mi już tylko zostały

Mathildis 22:09, 21 cze 2015

Ewik napisał(a)
Hortensje i hosty dają czadu,ostatnia fotka cudna.

Dzięki, planuję ich więcej, ale muszę zrobić małą rewolucję na rabatach a na to potrzeba czasu....

Mathildis 22:13, 21 cze 2015

Gardener27 napisał(a)
Aniu z leśnego wzgórza przyszedłem nie tylko obejrzeć rudzielca
Rabaty ładnie się zagęściły Podoba mi się jak wkomponowałaś nowe trawki a ta plama z białych begonii ... miodzio U mnie w tym roku begonie wróciły do skrzynek na płot

Pozdrawiam i życzę miłego weekendu

Wrócił zaginiony
Powiem, że trawki wędrowały po ogrodzie i wróciły za begonie... będą posadzone razem z gaurą...zobaczymy jak to wyjdzie
Mnie też begonie się podobają, jeszcze chciałam niecierpki w jednym miejscu, ale chyba już nie uda mi się kupić...

Fire Alarm chyba jeszcze nie pokazałam

Mala_Mi 01:13, 22 cze 2015

Las uroczy.. wiewióry jak zawsze
Agatek 09:07, 22 cze 2015

Mathildis napisał(a)

trawę sialiśmy 4 lata temu i przykro mi ale nie pamiętam jaka to mieszanka była...
Ponoć dobre są Herkules i z firm Barenbrug i Kiepenkerl, ale to tylko zapisane mam w notatkach jako polecane na jakimś forum...

dzięki za info już zapisałam
Bogdzia 20:43, 22 cze 2015

Wiwiórami zawsze można sie u Ciebie nacieszyc. Podziwiam tez trawę którą nie tak łatwo utrzymac pod sosnami a Ty masz piękną. Pozdrawiam.
Jagodaa 22:47, 22 cze 2015

Ania, podziwiam Cię za to, ze udaje Ci się tworzyć ogród, i to taki piękny, wsród tylu wielkich drzew. To naprawdę niełatwe. U Ciebie taka cisza bije z fotek . Bije- dziwnie brzmi, ni ale wiesz co mam na myśli .

Jak Ci potrzebna kocimietka, to chętnie wyślę. U mnie się niemiłosiernie rozsiewa .
Mathildis 23:24, 22 cze 2015

Dziękuję serdecznie za wizyty
Mała Mi, Agatek, Bogdziu... buziak dla Was

Jagoda dla Ciebie też buziak, ale jeszcze dopowiem
Dzięki za komplimenta, czasami mój ogród lubię, a czasami... no cóż jak widzę u Małej Mi dwu metrowe naparstnice to zastanawiam się co robię źle, że moje mają ciut ponad metr... cieszyłam się, że frosted curls ładnie się rozrastają- zajrzałam do Marty Zielonej i zobaczyłam jej potwory pozostanie mi chyba przyzwyczaić się, że w lesie, na piasku takiego buszu nie osiągnę... a może jednak kiedyś się uda Poprosiłam Vivę o kilka lekcji może pomoże

Kocimiętki na razie więcej nie chcę, tylko chodziło o to, że wszyscy piszą o tylu siewkach, a u mnie nic... porażka wysiała się tylko firletka... nie ma żadnej naparstnicy i znalazłam 1 (dosłownie jedną) siewkę kocimiętki... wiem wiem niektórzy powiedzą ciesz się, masz mniej pielenia ale mnie martwi to jak słabą mam glebę