Ale zdjęcia niezbyt udane, na aparat i ręce z nieba się lało - spieszyłam się. Jutro, mam nadzieję, bardziej się postaram.
Co do ostróżki, to sądzę, że powinna być ciemnoniebieska. Może nawet ciemniejsza od tej, która została. Jak znajdę fotkę z ubiegłego roku, to Ci dokładnie powiem. Pozwól jej się rozsiać, mozesz otrzymać różne, tylko białej nie. Ta nie zawiązuje nasion, hybryda jakaś. Kupiłam ją na targach.
Witaminek nigdy dość. Teraz truskawki trzeba pałaszować, bo sezon.
To, co pokazałam nieprędko dojrzeje.
U nas bez burzy i gradu się obeszło, ale chwilami niebo groźnie wyglądało.
Gloria Dei zazwyczaj ma duży kwiat. Sweet Parole nie mam, ale chyba się skuszę. Właśnie powoli szykuję listę na jesienne zakupy.
Idę do Ciebie wyłuskać co ciekawsze odmiany.
Zdjęcia ostróżki obejrzałam, fajnie że będzie ciemnoniebieska, lubię ten kolor w ogrodzie. A roślinka o którą u mnie pytałaś to niezapominajka błotna lub wodna "variegata".
Zrobiłam dziś na działce mały rekonesans po tych sobotnich i niedzielnych opadach. Niby wszystko w porządku ale róże trochę ucierpiały, szczególnie Rosarium Uetersen. Ciężkie bukiety od deszczu jeszcze cięższe wiszą żałośnie, rozwinięta Nostalgie nie nadaje się do pokazania. Za to w pąku wygląda nieźle.