Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Anthurium 14:58, 11 lis 2012

Do góry
Teraz nie zasilaj jeśli dopiero co przestały kwitnąć, powiedz, kiedy przestały kwitnąć czy kwitną obecnie? Jeśli tak to zasil nawozem do doniczkowych kwitnących.

Anthurium 14:56, 11 lis 2012

Do góry
Podoba mi się zielone i różowe

Ogród na Leśnej Polanie 14:52, 11 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witam serdecznie i miło, że zaglądasz.

Ja w kwestii tarasu najpierw. Taras z płytek ma to do siebie, że lubią one odpadać, ale to kwestia zastosowania odpowiedniego kleju czy zaprawy, jak to się nazywa? Musi być taki specjalny do stosowania na zewnątrz.

Taras z drewna trzeba nieustannie olejować, konserwować, odradzam zgodnie z własnym sumieniem. Ja mam kamienny - schody z granitu a taras w kosteczek granitowych i uważam to za najlepszy materiał.

Na skarpie odpowiednio kopiąc dołki, żeby woda się w nich zatrzymywała możesz nawet zrobić cudowny pas hortensji bukietowych, np po 5 sztuk jednej odmiany. (Limelight, Vanille Fraise, Silver Dollar itp.)

Możesz taki wałek uformować, bo hortensje nie lubią sucho, a na skarpie woda by odpływała. Hortensje wydają się być idealne tutaj.

Witam
Dziekuję za odwiedziny mojego wątku.
Pomysł na skarpę jak najbardziej mi odpowiada, tylko ja myslałam o takiej koncepcji.
Około 5 świerków posadzonych przy siatce , podświetlonych od dołu , żeby siedząc na tarasie był fajny widok wieczorem , a przed nimi może właśnie dać cudowny pas hortensji bukietowych.
Bo tam w zasadzie sa tylko liściaste drzewa głównie i zimą fajnie by było żeby tą siatkę trochę zasłonić.
Ale nie wiem czy dobrze kombinuję?

Pozdrawiam
Anthurium 14:48, 11 lis 2012

Do góry
W takim oto opakowaniu z reguły kupujemy anturium

Anthurium 14:47, 11 lis 2012

Do góry
Może potrzebowała nawozu po okresie odpoczynku?

Tak w ogóle to dość kapryśne rośliny i rzadko komu udaje się je zmusić do ponownego zakwitnięcia.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:47, 11 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Odrywasz ułamujesz końcówkę bergenii z liśćmi, najczęściej ma kawałki korzonków i sadzonkujesz na nowo. Nie ma przepisu co ile lat, jak już wyłysieje

A lampki możesz już wieszać, ale nie musisz zapalać. Niektórzy wcale nie zdejmują (znam takich w Komorowie)

Danusiu dziękuję za radę . Zatem będę je sadzonkować
Ja zdejmuje co roku lampki, to jest pracochłonne ale nie lubię jak wiszą przez caly rok....
Może zatem w przyszły weekend powiesimy, masz rację nie musimy zapalać
Zdjęcia bylin 14:45, 11 lis 2012

Do góry
Sposobem na pozyskanie zdjęć są płatne banki zdjęć, gdzie za niewielkie pieniądze możesz je zakupić. Nasze forum nie jest takim bankiem zdjęć.
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 14:42, 11 lis 2012

Do góry
Witam i oczywiście spieszę z odpowiedzią, ja rozumiem to działanie po dla mnie praca w ogrodzie też jest odpoczynkiem, a jak jeszcze uda się posiedzieć na ławkach i pogapić na ogród, to jestem w siódmym niebie skąd my to znamy. Masz już swój wątek?
Ogród na Leśnej Polanie 14:39, 11 lis 2012

Do góry
Wyobrażasz to sobie? Tutaj co prawdą są Annabelle, ale teraz ich nie sadzę.

Ogród na Leśnej Polanie 14:34, 11 lis 2012

Do góry
Witam serdecznie i miło, że zaglądasz.

Ja w kwestii tarasu najpierw. Taras z płytek ma to do siebie, że lubią one odpadać, ale to kwestia zastosowania odpowiedniego kleju czy zaprawy, jak to się nazywa? Musi być taki specjalny do stosowania na zewnątrz.

Taras z drewna trzeba nieustannie olejować, konserwować, odradzam zgodnie z własnym sumieniem. Ja mam kamienny - schody z granitu a taras w kosteczek granitowych i uważam to za najlepszy materiał.

Na skarpie odpowiednio kopiąc dołki, żeby woda się w nich zatrzymywała możesz nawet zrobić cudowny pas hortensji bukietowych, np po 5 sztuk jednej odmiany. (Limelight, Vanille Fraise, Silver Dollar itp.)

Możesz taki wałek uformować, bo hortensje nie lubią sucho, a na skarpie woda by odpływała. Hortensje wydają się być idealne tutaj.
Kondziowy Ogród :) 14:31, 11 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ale my Kondziu, nie będziemy ukrywać warzywnika, tylko go eksponować bo będzie artystyczny. Ania też pewnie taki zrobi tylko źle się wyraziła.
No tak ja akurat mam tak że chce go pokazywać Bo to u mnie jest odrębny pokój
Kondziowy Ogród :) 14:29, 11 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Myślę Kondziu, że wymyśliłam tzw. "złoty środek". Czyli jedna rzecz która odmieni wszystko
Jaki Jaki
Kondziowy Ogród :) 14:27, 11 lis 2012

Do góry
Myślę Kondziu, że wymyśliłam tzw. "złoty środek". Czyli jedna rzecz która odmieni wszystko
Kondziowy Ogród :) 14:26, 11 lis 2012

Do góry
Ale my Kondziu, nie będziemy ukrywać warzywnika, tylko go eksponować bo będzie artystyczny. Ania też pewnie taki zrobi tylko źle się wyraziła.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 14:23, 11 lis 2012

Do góry
Odrywasz ułamujesz końcówkę bergenii z liśćmi, najczęściej ma kawałki korzonków i sadzonkujesz na nowo. Nie ma przepisu co ile lat, jak już wyłysieje

A lampki możesz już wieszać, ale nie musisz zapalać. Niektórzy wcale nie zdejmują (znam takich w Komorowie)
Kondziowy Ogród :) 14:20, 11 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
W przedogródku już mam pomysły, ale narysuję to nie teraz, bo mam sporo jeszcze pracy i muszę wykorzystać ostatnie tygodnie na maksa.

Trzeba dotknąć czarodziejską różdżką i rękami i zobaczysz - będzie nie do poznania.

Warzywnik da się zrobić najłatwiej. Ale podziwiam Was - własne warzywa na sezon z takiego małego warzywnika

Pooglądaj galerie zdjęciowe https://www.ogrodowisko.pl/tag/warzywa
Super już się nie mogę doczekać
Kondziowy Ogród :) 14:11, 11 lis 2012

Do góry
W przedogródku już mam pomysły, ale narysuję to nie teraz, bo mam sporo jeszcze pracy i muszę wykorzystać ostatnie tygodnie na maksa.

Trzeba dotknąć czarodziejską różdżką i rękami i zobaczysz - będzie nie do poznania.

Warzywnik da się zrobić najłatwiej. Ale podziwiam Was - własne warzywa na sezon z takiego małego warzywnika

Pooglądaj galerie zdjęciowe https://www.ogrodowisko.pl/tag/warzywa
Komentarze i dyskusja o konkursie 13:15, 11 lis 2012

Do góry
Haniu masz atut, umiesz pisać wiersze
Winobluszcz trójklapowy 12:56, 11 lis 2012

Do góry
A my ostatnio stwierdziliśmy, że nasz winobluszcz i jego korzenie znacznie naruszyły strukturę betonowego słupa. Martwimy się o to, że słup się złamie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies