Magnolia rozkwitła
Tu jakieś krzewy, nie pamiętam nazwy
Klon palmowy posadzony w 2017 r. Będę formował w drzewko
Rozsadzone liliowce mają więcej miejsca. ta praca jeszcze nie skończona. powoli, powoli wszystko zrobię
Niestety magnolia Iolante ma przemrożone pąki kwiatowe no cóż może za rok się uda za to po raz pierwszy u mnie zakwitła magnolia Kobus.
Lilia Gobasi chyba się rozmnożyła , czosnek Globemaster na pewno.
Tulipany się szykują do kwitnienia - rabata jeszcze przed cięciem.
Hortensja od Mirki
Cudowna magnolia. Nigdy nie chciałam magnolii u siebie w ogrodzie ze względu na ryzyko przemarzania pąków, ale dzisiaj sie wystraszyłam jak do mnie dotarło, że z zachwytem przyglądam się białej piękności na targu i w myślach szukam jej miejscówki...
Tak myslalam ze bedzie ciasno
Edit: nic to, zsunę kule za rada Toszki to będzie miejsce żeby coś przed posadzić. Carexy mam po drugiej stronie ścieżki. Powtórzyć je na tej rabacie?
Aniu, mam paprocie w ogrodzie ale z tego co właśnie wyczytałam to to jest ta odmiana ekspansywna, ta najbardziej popularna na cmentarzach Wiec chyba się jej całkowicie pozbędę.
Tam jest cień bo magnolia przesłania. Cala duza bukszpanowa kula jest w cieniu praktycznie cały dzień.
Toszko, azalie będę musiała kupić. Wypatrzyłam na pinterescie coś takiego jak azalia Autumn Angel ale nie wiem czy u nas do dostania. Twoja propozycje wygooglalam i bardzo mi się podoba.
Rada dotycząca sadzenia kulek rodzinnie zarejestrowana. Zastanawiam się tylko jak inni na ogrodowisku sadza buksy, bo na zdjęciach to wszystkie zatopione w trawach
Na paprocie się nie upieram tylko zastanawiam czym to wszystko podsadzić.
Jeżówki mam nawet zapisane. Virgin mnie urzekły
Teoretycznie po lewej stronie, tam gdzie jeszcze nic nie zaplanowane, mogę zrobić cisowe stanowisko. Nie wiem tylko jak to zaaranżować bo ta rabata ma kontynuacje za przejściem.
Tutaj widok od drugiej strony
Ten kawałek żywopłotu buksowego jest nowo posadzony. Przed nim rośnie trzmielina oskrzydlona. Tez zrobić tam kulki? A może same trawy?
Ponieważ pogoda iście barowa zaczęłam kombinować z ta rabata i wymyśliłam coś takiego :
Po prawej stronie trzy kulki na nóżkach, stopniowane od największej do najmniejszej w stronę tarasu. Miedzy nimi a duza kula paprocie. Mam wątpliwości czy mi się tam zmieszczą te paprocie bo tam nie wiele miejsca. Jakis metr.
Pod sama magnolia 3 białe azalie ( Mirella, miałaś super pomysł a ja jakoś tego wcześniej nie widziałam ). Za plecami paprocie.
Na przód i lewa stronę rabaty nie za bardzo mam pomysł. Kontynuować kulkowisko czy może stożek i kulki? A może coś innego?
Tej tui na końcu żywopłotu nie będzie a chciałabym zasłonić trochę to co jest w tle (tam gdzie białe krzesło stoi)
pracuś z ciebie, żeby te maleństwa pikować to trzeba mieć cierpliwość. Co to za magnolia na zdjęciu?? Jak sztuczna wygląda. Te wierzbowe plecionki już w kilku ogrodniczych widziałam. Nawet zastanawiałam się nad kupnem...