Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 21:00, 19 kwi 2018

Dominika11 napisał(a)
ojjj czepasz się słówek

nawiedzony to on dopiero będzie - czekam na klony bo powsadzam i trawnik będzie robiony w okrąg - ciekawe jak to wyjdzie

Widziałam, że dołki przygotowane. Już układ dołków mi się podoba, a co dopiero, jak w te dołki posadzisz klony
Makusia 21:02, 19 kwi 2018

DorKa napisał(a)
prawie w każdym wątku te EE się pojawią Jak rozumiem na listę sprawdzonych tulipków należy wpisać ? Bo ,że piękne to wątpliwości nie ma.
Dziękujemy za magnolię. Co ,że kwiatków mało ale za to jaki kolor piękny
No i będą się czuły dopieszczone przez Panią w takiej ilości

p.s Madzia ja też nie wiedziałam

Nie wiem, czy sprawdzone- ja zerżnełam jak uczniak na klasowe od Angeliki
Bardzo mi się podobają. Poprzednio miałam te Queen nocy i według mnie, nie dorastają Exoticom do pięt
Makusia 21:05, 19 kwi 2018

AngelikaX napisał(a)

Twoje EE nie takie kurdupelki jak moje
Rodek kwiatków ma naprawdę zadowalającą ilość Mój jedyny Rh "na nóżce" ma mega żarówiasto-różowe kwiaty, ale w takiej ilości, że nie zliczę ile osób przechadzających się spacerkiem pyta co to, skąd to itd (I to go tylko ratuje, że rozczula mnie tą burzą kwiatków )
Magnolii naliczyłam 5 (dobrze?) i dopisz mnie także do listy nie posiadających Ale nie marudzę, w mojej miejscowości rośnie przepiękna, cudowna, olbrzymia ponad 100letnia - wiesz jaka ona piękna, prawdziwe rajskie drzewo... gapię się zawsze z otwartą buzią, a że na trasie szkoła-dom to jak syna zawożę i odbieram to pasę oczęta x2

O ile dobrze pamiętam, to wystawiłaś w zeszłym roku fotkę te magnolii? A jeśli to nie u Ciebie, to tylko dowód, że magnolia jest zachwycająca, nawet jeśli tylko przez 5 minut
Kwiatki zaliczyła dobrze nie licząc koko ów, które nie wiem w sumie czy są kwiatkami, czy liśćmi

Twoje ee są co najmniej takie same, a obiektywnie, to są ładniejsze!
Makusia 21:07, 19 kwi 2018

Iwi, Angela - dzięki za info. Ruszyła moje oglądać. Stan nastepyjacy; jednak a rusza, druga się zastanawia, trzecia zastanawia się baaaardzo mocno
Ale ufam im

Roma- daj znać po inspekcji jak u Cię
PS. Bigos będzie smakował oryginalnie
Makusia 21:10, 19 kwi 2018

AngelikaX napisał(a)
Makuś a propo podokiennej to może kulki i żurawki? Co myślisz?

https://pl.pinterest.com/pin/65935582028281961/

Najbardziej z tego pilna, to podoba mi się żywopłot buksowy
Kulki tak, ale z Żurawki to może obwodka. Jakoś mnie te wszechobecne nie przekonują.
PS. Ale rabata kształtem wyczaiłas podobną! Niesamowita jesteś!
PS 2. Pan od darni przekłada mi się z dnia na dzień. Zaczyna mnie powoli wk.....
AngelikaX 21:15, 19 kwi 2018

Przypadkiem trafiłam... Nie no oczywiście - żurawki nie w takiej ilości żywopłot powiadasz.... będzie ciachanie zatem Psychicznie się nastawiasz widzę

Magnolię i dziś obfociłam, wstawiłam u się

ps. Skąd to znam... my fachowca do remontu zamówiliśmy we wrześniu na kwietnia i nas skubany wycykał to dopiero był mega wk...

Johanka77 21:48, 19 kwi 2018

Ale rodek ruszył! Mój wegetuje
mrokasia 22:09, 19 kwi 2018

Makusia napisał(a)

PS 2. Pan od darni przekłada mi się z dnia na dzień. Zaczyna mnie powoli wk.....

Jeszcze jak z dnia na dzień to nie jest źle, gorzej by było jakby z tygodnia na tydzień albo z miesiąca na miesiąc przekładał.
Trzymam kciuki, żeby przyszedł jak najprędzej. Ale jestem ciekawa Twoich rabat!
Gruszka_na_w... 22:53, 19 kwi 2018

Makusia napisał(a)

Taaaaa... A świstak siedzi i zawija w te sreberka
Wcale i w ogóle Ci nie wierzę!
'
magnolia Gruszki

Ty niedowiarku!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Toszka 23:37, 19 kwi 2018

Makusia napisał(a)
(...)

Moje buksy maja kształt jajek. Jak z jajek zrobić kule?

Jajka wychodzą wtedy kiedy góra jest za mało ścięta.
Myk polega na tym, że górę nie tniemy w łuczek (jak jajko) a płasko...Płasko!!! Jakbyś kostke chciała zrobić. Potem tylko krawędzie trzeba łagodnie "wyłuczyć", zaokrąglić. W ten sposób uzyskasz efekt ładnej kuli.

Przyjrzyj się tej kulce. Weź linijkę i sprawdź - góra jest płaska

PS. Nie mam magnolii!