Cieszę się Marek, że wszystko się przyjęłoCzekam na Twoje róże i inne pięknoty ja tez się cieszę, chociaż nie będzie mnie teraz tak często brak czasu, dzisiaj podlewałam na wieczór wróciłam z ogrodu o 21.30, ale rośliny dostały pić buziole
Dawno nie dawałam żadnego planu ogródka więc się poprawiam. Ponieważ pomysł cisów w bylinach upadł ze względu na mały metraż ogródka wróciałam do poprzedniego planu. Oczywiście z korektą ponieważ rabata przy płocie ma 1,5 m szerokości i rosną już na niej cisy to wreszcie do mnie dotarło, że dużo więcej sie na niej nie zmieści. W związu z tym plan przewiduje:
1. Tuje szmaragd wycięte od spodu tworzące szpaler a la grzabów
2 i 3 to naprzemiennie posadzone hortensje anabelle i róże pomponella http://rosacwik-sklep.pl/pl/p/Pomponella/86
Zbierają sie też spóźnione rododendrony percy wiseman, choć trochę podejrzanie wyglądają.... jakby nie one. Czytałam, że kolor przechodzi u nich od mocnego różu w pąkach, przez łososiowy, aż do niemal białego. Na razie łasosiowego nie widać.
Żeby nie marnować miejsca, wrzucam mojego najulubieńszego świerka.
Reniu każda piwonia zakwita o swojej porze, najwcześniej koperkowa, potem drzewiasta, majowa, mieszanki chińskiej i drzewiastej ITOH i kolejne także się doczekasz, u mnie tylko chyba już koperkowa nie zakwitnie jest mały pączek i nie rośnie zmienię jej miejsce może jej nie pasuje
końcówki tulipków