Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Krys 09:11, 17 cze 2015

Irenko czy teraz dzieliłas corex ellata?
Milka 15:25, 18 cze 2015

Kasya napisał(a)

a hortki ?

Trochę ich już mam, chyba szukam czegoś pachnącego teraz ale dzięki za podpowiedź

Nostalgia jednak śliczna i pachnąca

Novalis w tym roku ładnie idzie, choć w sumie to trudna róża, 3 sezon u mnie
Milka 15:31, 18 cze 2015

Pola napisał(a)
Irenko, cudna rewolta, żółte trawki superowo pasują...a wogóle to dlatego tak mi się podobają, bo u nas na żadne trafić nie mogę...

Może gdzies w okolicy poszukaj, tak, trzeba przyznać, że jest urocza i mam o niej dobre zdanie
piękna angielka, ale bidula ma złe miejsce

maki różne i pełno ich, niektóre strasznie wysokie, na 2m
Milka 16:10, 18 cze 2015

Wiunia....dzięki

co do ambrowca, u mnie rośnie 4 lata, na suchym wręcz żwirowym stanowisku, w pierwszym roku listki więdły i brązowiały, a potem jak dostawał sporo wody wszystko wróciło do normy, od tamtej pory rośnie bez żadnych problemów, więc może trzeba przeczekać, podlewać i sprawdzić czy nie jest zbyt głęboko posadzony i czymś zasypany wkoło pnia.buziak

GorAna....Aniu, jedna wielka hortensja mi wystarczy posadziłam pnące róże, chcę bay całą pergola była nimi zarośnięta, najpierw powojniki Rubens a potem róże; musiałam tam zmodyfikować, bo mnie drzaźniło już, czyli zmiany...powoli coś wymyślę, oglądam zdjęcia z Anglii i inne ogrody

Danusiu...dzięki, nazwa Przymiotno szybciej mi w głowie utknie, ładna roslinka, ma ciekawy kolor

zaczynają okrywowe, czyli cały czas róż, tę czerwoną okrywowa dałam na tej nowej rabacie też

Astrid Graffin von Hardenberg...ale ma kolor, jak wino
Milka 16:17, 18 cze 2015

Gardenarium napisał(a)
Irenko, Twój ogród ma zupełnie inny styl Ładowanie się w to co teraz robisz ni pasuje moim skromnym zdaniem. Popsujesz czarodziejski klimat ogrodu

Wyróżniał się a idziesz w złym kierunku.

Danusiu dziękuję na razie myślę, instynktownie czuję co...ale jeszcze mi się nie wyklarowało, może coś podpowiesz? wiesz, że mnie tam ta jasnota denerwowała już siedzę w twojej wizytówce i ciut na Pinterest i fotach z Anglii

róża Angela, wg mnie doskonała róża

do towarzystwa ma goździki
Mirka 16:22, 18 cze 2015

Cudnie angielski ogród Macham i za tą pełną przyczepkę dzięki może nadarzy się okazja l
Milka 16:39, 18 cze 2015

Mala_Mi....bo mi się nie spodobało, ale jak wróciłam z pracy i zobaczyłam jak ciach ciach drugi ogrodnik zrobił!...

nebel....Ewa, chyba minimalizm to rozwiązanie, ale ja jestem kokoszka, w domu lubię bibeloty i pierdółki, w ogrodzie też, ale zobaczymy co dalej
Juzia...odmachuję

bdan...chyba tak nieczasowa jestem, ale widziałam wasz zlot

Tess....była sucha, coś tam ze środka tylko zielona, ale rusza po wiosennym cięciu błyskawicznie;
znalazłam to
6/2014

4/2015

6/2015

pod cedrami i wśród róż
Kasya 16:42, 18 cze 2015

Milka napisał(a)

do towarzystwa ma goździki

czy te gozdziki same sie wysiewaja czy trzeba zebrac nasionka i wysiac ?
Milka 16:47, 18 cze 2015

Zbysiu...bo sił mniej, a człek jak sroka chce i dużo i zadbane, jakiś konsensus musi być

Zielona Ania....to carex elata aurea, lubi słońce ale wtedy musi miec wilgotno, w cieniu traci ten cudowny kolor.

Kindzia...sama wiesz, że po jakims czasie coś nie pasi i trzeba zmian
na razie dosadziłam tam 4 róże

ewsyg...Ewa, naprawdę jest tego dużo, ale bym znudziła was fotami ostatnio nie mam czasu, to choc nie męczę, jak się wyprostuję czasowo zacznę rewizyty

a róże szaleją już wszędzie

Tess 16:49, 18 cze 2015

Milka napisał(a)

Tess....była sucha, coś tam ze środka tylko zielona, ale rusza po wiosennym cięciu błyskawicznie;

Dziękuję, Irenko. Tak właśnie kojarzę, że jakieś ździebełka zielone były po zimie, ale i tak się ją ścina. I rusza z kopyta.