Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czasem słońce czasem deszcz

Czasem słońce czasem deszcz

kasia_w 21:01, 17 cze 2015

Ewa dziś kosilam i muszę powiedzieć że widzę nieznaczna poprawę stanu chwastnicy -tzn jakby jej trochę mniej .Przed ostatnimi deszczami nawiozlam trawnik azofoską ( za radami Sebka ) i trawa jest super. To było drugie nawozenie w tym sezonie.No i często kosze.
Kuba 21:44, 17 cze 2015

Małgoś- czekam na te hortensje, chociaz martwi mnie że jak już zakwitną- to będzie schyłek lata

Kasia- ja was męczę a Ty nas zachwycasz

Justyna stychaz- dziękuję za pamięć, róż jeszcze nie mam ale wybrałam, zamówiłąm i czekam; u BK byłam ale kontaktu nie nawiązałyśmy a ja sama nie umiałam wybrać, ostatecznie z pomocą forumowych koleżanek wybrałam faworytów, pokazałam mężowi zdjęcia a on wskazał palcem którą wybiera (niech czuje że rządzi)- wybrał Artemis

Kasia- wiesz że mam też takie obserwacje, a nawet przestałam ją wyrywać, wystarczyło nisko kosić a ona usychała, mam za to mnóstwo siana, koniczyny ale bez chwastnicy
polinka 21:50, 17 cze 2015

U mnie też dużo siana po niskim koszeniu. Mówisz, że to chwastnica?? Już się bałam, że za dużo nawozu dałam

Chciałam dzisiaj kupić jednoroczne na cmentarz i wiesz co zostało?? Begonie Jakoś nie za bardzo je kocham ale dołożyłam do nich Silver Sceptre i nawet ujdzie
Kuba 21:54, 17 cze 2015

trzy oblicza stipy w moim ogrodzie:
- ubiegłoroczna

- samosiejka

-ledwo żywa po dzieleniu (nigdy więcej!)

Kuba 21:57, 17 cze 2015

widok ogólny
babka 22:12, 17 cze 2015

Śliczny ten widok ogólne, szczególny z hortensjami też Jakim sposobem masz już tak duże wrzosy ?? Moje dopiero zaczęły, zastanawiam się czy zdążą zakwitnąć
kasia_w 22:47, 17 cze 2015

ale ładnie !
AlKa 16:39, 18 cze 2015

Kuba napisał(a)
widok ogólny

To są wrzośćce? Pięknie
U mnie jakos nie chcą rosnąć.
Kuba 18:44, 18 cze 2015

polinka napisał(a)
U mnie też dużo siana po niskim koszeniu. Mówisz, że to chwastnica?? Już się bałam, że za dużo nawozu dałam

Chciałam dzisiaj kupić jednoroczne na cmentarz i wiesz co zostało?? Begonie Jakoś nie za bardzo je kocham ale dołożyłam do nich Silver Sceptre i nawet ujdzie

wiesz jaki ze mnie znawca trawnikowy ale poprawa jest czego i Tobie życzę
mi te begonie też coś niekoniecznie
Kuba 18:46, 18 cze 2015

babka napisał(a)
Śliczny ten widok ogólne, szczególny z hortensjami też Jakim sposobem masz już tak duże wrzosy ?? Moje dopiero zaczęły, zastanawiam się czy zdążą zakwitnąć

wrzosy rzeczywiście duże ale chyba dlatego że nie zdążyłam przyciąć po kwitnieniu; tam rośnie po kilka odmian wrzosów i wrzośców, każda kwitnie i przekwita w innym czasie no i nie ogarniam tego cięcia ale ryzyko jest że nie zakwitną