Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:32, 07 maj 2015

Do góry
Buziam buziam serdecznie

Ogród wyrozumiały 14:31, 07 maj 2015

Do góry
Wiśnie Royal burgundy:

Runianka od Małej_Mi aklimatyzuje się powoli :

Moja działka na Dębowym Lesie 14:30, 07 maj 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)
Ja maturę zdawałam z moim synem 2 lata temu trochę nerwa miałam....nie powiem.... szczególnie przed polskim - jak siedział taki bladziutki i 20 minut męczył mini-kanapeczkę, bo powiedziałam, że bez jedzenia go nie wypuszczę Ech ... Szybko to wszystko minęło....

Też trzymam kciuki Będzie dobrze

Nallar napisał(a)
Jak poszło z angielskim?

My to rodzice się mamy.Ale bez dzieci nie wyobrażam sobie życia

Dzięki kochane , za wsparcie, za wszystko.
Jak na razie matura idzie do przodu!!Aby tak dalej Uff,odetchnę chyba po wszystkim.ale już rozglądam się laptopkiem,na prezencik dla córci, jak zda maturę.Będzie fajna chyba niespodzianka ?
Z angielskim pisemnym dobrze. Rozszerzony, może ciut słabiej, bo i zmęczenie. popołudniu większe, i 3 dzień z kolei..Zobaczymy...

Iryski niskie

Mata hari

Tulipan Doll's Minuet

Ogród wyrozumiały 14:28, 07 maj 2015

Do góry
Zdjęcia platana zrobiłam jakoś nieudolnie ale już pokazuję

Chyba będzie go widać..
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:28, 07 maj 2015

Do góry
Ach...wisteria
U Ciebie też ślimory żrą??? Dopiero u Ani zdjęcie iryska z całym stadem widziałam...;( To wredziole!!!

U nas na razie względny spokój. Widocznie z Rzeszowa do Wrocławia nie przez Pszczynę idą

Najlepsze życzenia Irciu, niech Ci się wiedzie!!!

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:24, 07 maj 2015

Do góry
niebo z moich stron ..

Mata przeciw chwastom 14:23, 07 maj 2015

Do góry
oo proszę
i chwasta ani 1 to trzeba przyznać, ale sosenki bieda

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:22, 07 maj 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Irenko, spóźnione nieco, ale wyjątkowo ciepłe i serdeczne życzenia Ci składam: zdrowia, dni słonecznych i szczęśliwych

Basiu dzięki kwiatka nie rozszyfrowałam

wisteria całkiem nieźle daje pokaz, po drucie również, jeszcze nie w pełni rozwinięte kwiaty
inne 2 pod wiązem, poza tym że poszły na drzewo na kilka metrów, nie kwitną

Ogród pod Borem 14:21, 07 maj 2015

Do góry
Druga skrzynia gotowa - teraz tylko jeszcze zaimpregnować

A tak wyglądają razem
Ogród wyrozumiały 14:20, 07 maj 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Platan to doskonały wybór odmachuję

..bo troszkę się uczę Danusiu

Lewku - jak już jeden problem z głowy to i następne będą znikać !!

Gardney
- właśnie wczoraj padłam,dziś wstałam,koronę poprawiłam....czyli mam zasuwać......???? Hmmmm nie wiem czy dam radę ..choć robotę ze szkółki sobie przywiozłam,tyle,że teraz to nic a nic na słońcu nie mogę przebywać,tylko wieczór mi zostaje.

Małgosik - te same pytania zadaję Monice...

Teraz pokażę co dziś przygarnęłam

Trzmielinę na pieńku dostałam w gratisie,Pani była bardzo miła i chciała mi koniecznie coś podarować,a ja ciągle mówiłam,ze nie ,nie bo po to, to ja jeszcze kiedyś przyjadę ale ja muszę więcej a nie jedną sztukę
To uznała ,że przecież trzmielina na pniu na pewno może być jedna i mi ją podarowała . Nie mogła się nadziwić,że ja wszystkiego muszę mieć ileś tam sztuk
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:16, 07 maj 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Za późno - poszło. Oddasz komuś

Nie oddam dzięki Tereniu

szarpałam się i w tym trójkącie i okolicy
kiedyś mini rośliny były, inne wykończenia, wszystko czas pokonał cięłam jałowca bardzo radykalnie, stare lawendy-żyją, dałam tu trytomy, werbeny i czekam jak całość obrośnie macierzanką, wtedy ziemia w kupie się trzyma

to coś mam od Justyny, z nazwy pamiętam tylko brzoskwiniolistny i że pachnie

tej róży Symhatia nie cięłam, nie dało się wejść, ale zdrowa i będzie kwiecia
jest ogromna korona

na tyłach domku, na razie azalie ale i rh zaczynają, nadal niewyciągnięte bambusy - były zabezpieczeniem przed Dżagą, zresztą w wielu miejscach do wyciągnięcia...brak czasu
Wszystkiego po trochu 14:14, 07 maj 2015

Do góry
Kupiłam dzisiaj azalie japońską w OBI po przecenie za 9,90zł bez nazwy, może ktoś z Was zna jej nazwę? Bogdziu jak będziesz u mnie proszę popatrz na nią, może ją znasz?

Mój kot upolował dzisiaj takiego pięknego ptaszka wg mojego rozeznania to Pleszka

Wichrowe wzgórze 14:13, 07 maj 2015

Do góry
Wisteria szczepiona na pniu, którą zapomniałam zabezpieczyć na zimę żyje i ma się wspaniale - pąków bardzo dużo

Amanogawa - co za miły zapach

w blasku zachodzącego słońca

Kiku Shidare Zakura

Royal Burgundy

Wichrowe wzgórze 14:08, 07 maj 2015

Do góry
Nie wiem jak u Was, ale u mnie solidnie popadał deszcz i nareszcie da sie wbic łopatę w ziemię, bo było tak sucho, że ani pielenie nie miało szans, ani też sadzenie czegokolwiek. Powoli wyrównuję kanciki rabat, sadzę rośliny, które przyjechały od internetowych sprzedawców, dzielę swoje roślinki i chyba zostanę sprzedawcą roślin, bo okazuje się, że co nieco mam w nadwyżkach
Tulipany, narcyze wciąż cieszą na rabatach, a tymczasem w sklepach ogrodniczych w sprzedaży są już kwiaty letnie. Póki co muszę dokupić kolejne cisy na żywopłoty - tego nie ma końca od kilku dobrych lat, bo teren do ogrodzenia mamy duży.
Korzystając z dobrodziejstwa mokrej ziemi, przenieśliśmy dwie magnolie - w trakcie kwitnienia Ciekawe, czy to przeżyją... Patrzyłam na prognozy, zapowiadają jeszcze deszcze, więc to powinno pomóc w polubieniu przez nie nowego miejsca.
Powoli rozkwitają kolejne krzewy, wiśnie japońskie i robi się kolorowo w ogrodzie.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:04, 07 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U Ciebie czuje się jak na karuzeli , w głowie mi sie kręci od Twoich widoków.

Bożenko, mój ogród, to pikuś do twojego, jedyny plus, że dużo siewek wszystkiego i żyzna ziemia
twój bez u mniei okolice

a tu szarpałam się w niedzielę, spod ambrowca usuwałam wszystko i szło w nowe miejsca
trawa mam nadzieję rośnie, śmietnisko nie uprzątnięte
Wichrowe wzgórze 14:02, 07 maj 2015

Do góry

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 14:00, 07 maj 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Tworzysz prawdziwy leśny klimat Reniu, studnia już obrasta i już nabiera rustykalnego charakteru, jak piwniczkę obsadzisz, będzie coraz bardziej tajemniczo i funkcjonalnie, przy takich widokach i przestrzeni, pewnie szybko regenerujesz siły

Wiosna nabiera tempa, coraz więcej u Ciebie kwiatów, dobrze nam z tą Krzywaczką....miłej kawki Wam życzę na pogaduchach i pozdrów ode mnie Alinkę

Praca lekko porusza się do przodu, zobaczymy czy będzie tak jak sobie to wyobrażałam Choć nie wyrabiam ze wszystkim, niestety...

Nie wiem dlaczego u mnie hosty aż tak bardzo się brudzą po deszczu? Mus wyściółkować.

Mata przeciw chwastom 14:00, 07 maj 2015

Do góry
DorothaM napisał(a)

Na rabatach wyłożonych czarną agrotkaniną poza chwastami nie rośnie nic.
Wichrowe wzgórze 13:59, 07 maj 2015

Do góry

i okoliczne sarenki
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 13:55, 07 maj 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)

[img size=640x427]

Niezapominajki - to jest to co kocham najbardziej. Zdjęcie prześliczne
A ogród do poznania - ale już widzę jaką potężna pracę włożyłaś. A teraz zaczynam miłą lekturę

Praca jest zawsze. Niestety nic nie ma za darmo. Jak się chce mnieć ładnie, to trzeba robić.
Nie musisz czytać, bo niewiele do tej pory było u mnie, takie tam moje motanie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies