Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały ogródeczek :) 14:26, 01 cze 2015

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
dzisiejszy wyjazd i mój nowy nabytek trawka tylko nieznam nazwy floksy miniaturki
prawdopodobnie męczennica

Ta trawka to chyba Kostrzewa Sina ,floksy superowe nie wiedziałam że są takie niskie
Bajkowy ogród Weroniki 14:18, 01 cze 2015

Do góry
weronika77 napisał(a)
Czas różaneczników trwa. Jedne przekwitają a inne w pąkach.

Wszystko cudownie kwitnie, ale to dla mnie teraz nr 1, tajemnicza ściezka znikająca w lesie, cudnie u was bardzo przepis dam do kuchni ogrodowej
Droga do spełnienia 14:15, 01 cze 2015

Do góry
"Łikend" zleciał ale nie ogrodowo
w sobotę zabrała moje dzieci na Dzień Dziecka więc nic nie zrobiłam
wczoraj się tylko poplątałam i wyrwałam kilka chwastów

orliki ciągle mi się podobają

ten trochę marny ale mam nadzieję że nadrobi w przyszłym roku

anemon

mrówki mszyce opanowały wszystkie kwiatki aż tylu dawno nie widziałam
róża już niedługo rozkwitnie ma bardzo dużo pąków

Droga do spełnienia 14:02, 01 cze 2015

Do góry
Heka kobitki
Aniu idę do Ciebie zaraz czytać co słychać
Aniu -Anbu - nietoperz zniknął myślę że poleciał no chyba ze coś go porwało zaraz Ci pokażę jaki był.
Renatko - no własnie bo u mnie też wygwizdów i tak myślę czy przetrwa
Jolka - witaj i zaglądaj częściej
studnia - to problem który się wakacje rozwiąże jak mniemam
dzięki

a tak sobie spał
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:54, 01 cze 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)
a gdzie ty kupujesz kłącza kosmosów ja kupiłam torebke z nasionami mix kolorów i zobacze czy mi spasuje ..narazie mnie wnerwia bo wysialam do gruntu poczatkiem maja i chwast rośnie a one slabo kiełkują.

ale to nie te zwykle kosmosy z listkami jak koperek tylko takie czekoladowe które mają zupełnie inne listki , nie wiem czy bedzie fobrze widać, kwiat maja tez dużo mniejszy
Ogród pod trzema dębami 13:29, 01 cze 2015

Do góry
Wczoraj było w końcu trochę słońca, więc również kilka ujęć całości.

na przedostatnim zdjęciu widać przetaczniki, które są bardzo małe, a liczyłam, że średnie piętro mi zrobią. na metce jest, ze niby 50 cm mają mieć. Jeśli nie podrosną będę musiała zmienić im miejsce.
Rozpoznawanie chorób i szkodników 13:29, 01 cze 2015

Do góry
Witam

Od miesiąca na szczepionych modrzewiach pojawia się coś takiego jak na zdjęciu.
Co to może być i jak najlepiej to zwalczać?
Próbowałam już to wyczyścić, ale ponownie ise pojawiają. Powoli podobne umiejscawiają się na sośnie górskiej 'Mops', która jest obok.
Ogród pod trzema dębami 13:25, 01 cze 2015

Do góry
Kilka osób prosiło mnie o dokładniejszy opis ścianki wodnej. Pisałam już o niej wcześniej, ale ponieważ system z oddzielnym wkopanym zbiornikiem sie nie sprawdził, zrobione są pewne zmiany.

Ścianka jest zrobiona ze zwykłych bloczków fundamentowych i otynkowana. Wylewka robiona na wymiar ze stali nierdzewnej. Brodzik też jest robiony na wymiar ze stali nierdzewnej, taka wanna. Ścianka więc nie stoi w wodzie.

W środku jest płaska pompa przykryta kamieniami, która przez otwór w boku wanny podaje wodę do wylewki. Otwór jest większy bo wcześniej przelewała się nim grawitacyjnie woda do zakopanego zbiornika. Teraz cała woda jest tylko w wannie, a otworem jest przepchnięty kabel od pompy i rurka doprowadzająca wodę.Zapas kabla jest na tyle duży, że na zimę pompę można wyjąć i schować za ścianką.

Kabel elektryczny jest zakopany, rurka do wody częściowo też.

Pompa jest przykryta kamieniami, podobnie jak całe dno zbiornika. Ponieważ woda mi zieleniała, dodałam rośliny i nieco środka do oczek wodnych i teraz jest ładnie. Musze tylko wyszorować kamienie z obumarłych glonów.

Ogród prawie romantyczny 13:23, 01 cze 2015

Do góry
Napia napisał(a)

Aniu/ kwitnie troszkę więcej bodziszków. Wczoraj położył je silny wiatr, ale dzisiaj już się podniosły

Na to czekałam... Agnieszko a do jakiej wysokości one rosną? Bo wiesz jak już planuję podobną u mnie to muszę to zgrać z innymi (jeszcze nie wiem jakimi, może miodunką?)

edit: dojrzałam jeszcze kwitnącą kalinę - śliczna, zwarta. przycinałaś ją może? kiedy? rok temu po kwitnieniu, czy wczesna wiosną tego roku? Moja taka rozczapierzona w tym roku...
Ogrodowy song 13:01, 01 cze 2015

Do góry
Potrzebna pomoc...czym podsadzić te bukszpany?? bo teraz mydło i powidło..czy róże jakieś płożące a może inny pomysł..z prawej altana

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 12:54, 01 cze 2015

Do góry
Witaj Iza
Wieści się rozchodzą, piękne kwitnienie, moja zakwitła po raz pierwszy w tamtym roku, a teraz zastrajkowała....gratuluję pięknego kwiatu
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 12:53, 01 cze 2015

Do góry
Moja jest u mnie 2 lata, zaczyna 3 sezon
a to moje futro ktore odstrasza krety

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:49, 01 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Muszę się jeszcze pochwalić moimi ostatnimi zakupami
Cieszę się jak dziecko ... marzyłam o tych mebelkach od dawna
I przy okazji taras po rewolucji marcowej

sliczne te mebelki, wlasnie takie sobie wybralam ale moze w przyslym roku...przede wszystkim najpierw taras musi byc
znalazlas gdzies moze w dobrej cenie ?
Mazury moja miłość - zakładamy ogród 12:39, 01 cze 2015

Do góry
rozark napisał(a)
teraz będę cięła delikatnie te świeże przyrosty jak będą obsychać, to już lada moment, formując kulkę
w marcu ucięłam na 5-10cm od miejsca szczepienia i jest taka

to może teraz sobie daruję
obetnę ją na wiosnę ostro, mam nadzieję, że nic jej nie będzie
też bym chciała kulkę może większą ale jednak kulkę
Mój wymarzony ogród 12:37, 01 cze 2015

Do góry
Toszka napisał(a)

13 maja rozmawiałyśmy o ciemiernikach. Zdjęcie sprzed dwóch dni i takie będą już do przyszłego roku... no, dobra, liści jeszcze więcej przybędzie
Ciemiernik orientalny...

jaki on duży i śliczny czym ty go karmisz?
moje 3 ledwie żyją

Czemu jeszcze Warszawa - dlaczego ?? a potem gdzie?
Malutki pod lasem 12:31, 01 cze 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Załamanie nerwowe mnie bierze jak wchodzę do ogrodu, a tam trawa nie skoszona, chwastów pełno, rabata kamyczkowa w połowie modernizacji, nie skończona, masakra jakaś...
No więc na poprawę humoru
Lilie niektóre już maja ładne pączki w kolorze

Buksiki dają radę

Obok nich lawenda zbiera się do kwitnienia, choć się tego nie spodziewałam w tym roku

No i na koniec przygotowania do jutrzejszego postnego obiadu Mój własny osobisty szpinak, mniam. Przepraszam za bałagan na blacie

Aniu hehe nie bądź nerwusek, pomału zrobisz wszystko z Twoim zapałem do produkcji roślinek to Ty dość szybko zagospodarujesz ogródek lawenda nasz z O. nam się sprawdziała będzie nam kwitła ale czy przetrwa zimę zobaczymy

długo czekałaś na taki szpinka kiedy siałaś ?
Mój mały ogródeczek :) 12:23, 01 cze 2015

Do góry
dzisiejszy wyjazd i mój nowy nabytek trawka tylko nieznam nazwy floksy miniaturki
prawdopodobnie męczennica
Odcienie zieleni 12:13, 01 cze 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
Moje zakupy:

zaszalałaś to myśl gdzie wsadzić
Ogródek Janiny 12:06, 01 cze 2015

Do góry
A to nowa rabata jeszcze nie skończona. Wykopałam wszystkie rośliny które tam wcześniej rosły.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:02, 01 cze 2015

Do góry
Ślicznie

ren133 napisał(a)
Muszę się jeszcze pochwalić moimi ostatnimi zakupami
Cieszę się jak dziecko ... marzyłam o tych mebelkach od dawna
I przy okazji taras po rewolucji marcowej

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies