Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 22:24, 14 cze 2015

Donia72 napisał(a)
Joasiu, wstawiłam u siebie fotki naparstnicy i ostróżki, które mi podarowałaś

Doniu
Pięknie wyrosły, widać że bardzo o nie dbasz.
Donia72 22:26, 14 cze 2015

staram się
BusyBee 22:33, 14 cze 2015

Przybiegłam tylko na chwileczkę- ależ macie soczysty trawniczek....perfrkcyjnie! chyba nigdy się takiego nie doczekam, do tego trzeba mieć serce i dokładać starań naprawdę systematycznie...
Buziole Asiu
JoannA 22:38, 14 cze 2015

BusyBee napisał(a)
Przybiegłam tylko na chwileczkę- ależ macie soczysty trawniczek....perfrkcyjnie! chyba nigdy się takiego nie doczekam, do tego trzeba mieć serce i dokładać starań naprawdę systematycznie...
Buziole Asiu

Będziecie mieli jeszcze ładniejszy. Mój już zachwaszczony bo chwasty sieją się ze wszystkich stron. Staramy się ale to czasami walka z wiatrakami.
buziak Kasiu
BusyBee 22:59, 14 cze 2015

JoannA napisał(a)

Będziecie mieli jeszcze ładniejszy. Mój już zachwaszczony bo chwasty sieją się ze wszystkich stron. Staramy się ale to czasami walka z wiatrakami.
buziak Kasiu

U mnie też chwasty się pojawiają...a najgorsze, że znowu ten przeklęty szczawik się pokazuje... nie mogę go potraktowac czymś na dwuliścienne? tylko w dwóch miejscach...tam gdzie najwięcej go jest. Boję się, że zaatakuje mi cały trawnik co myślisz??
JoannA 23:04, 14 cze 2015

BusyBee napisał(a)

U mnie też chwasty się pojawiają...a najgorsze, że znowu ten przeklęty szczawik się pokazuje... nie mogę go potraktowac czymś na dwuliścienne? tylko w dwóch miejscach...tam gdzie najwięcej go jest. Boję się, że zaatakuje mi cały trawnik co myślisz??

Młodego trawnika nie możesz pryskać, usuwaj ręcznie jak najszyciej.
Viola 23:12, 14 cze 2015

Nie tylko trawnik soczysty, wszystko piękne i zielone Asiu, nie widać tych wiosennych spustoszeń - cudnie kwiaty kwitną
BusyBee 23:16, 14 cze 2015

JoannA napisał(a)

Młodego trawnika nie możesz pryskać, usuwaj ręcznie jak najszyciej.

Tak robię, ale czy wiesz co to szczawik i jak się panoszy??? mam z nim kłopot od kilku lat rozłazi się niemiłosiernie....

tu link
JoannA 23:22, 14 cze 2015

Viola napisał(a)
Nie tylko trawnik soczysty, wszystko piękne i zielone Asiu, nie widać tych wiosennych spustoszeń - cudnie kwiaty kwitną

Dziękuję Wiolu
Też się cieszę że ogród sobie poradził, mimo że trochę to trwało. Katalpa, perukowiec i platan pięknie ruszyły i na nich żadnego śladu przemrożeń nie widać. Róże też sobie radzą ale będą później kwitnąć i mniej kwiatów będzie. Na iglakach wykruszam suche przyrosty bo straszą.
Najbardziej żal mi borówek bo te owoców już nie będą miały i jeszcze na dodatek wogóle nie rosną. Najgorsze są 2 krzaki, 100% zawiązków przemarzło.
A fotki robie tak żeby te brzydkie miejsca ominąc
JoannA 23:26, 14 cze 2015

BusyBee napisał(a)

Tak robię, ale czy wiesz co to szczawik i jak się panoszy??? mam z nim kłopot od kilku lat rozłazi się niemiłosiernie....

tu link

Wiem Kasiu jakie to świństwo.
Przytargałam go ze szkółki i mam na rabacie z ambrowcem
Jutro biorę jakiś szpikulec i będę go usuwać. Nie mogę dopuścić żeby sie wysiewał bo to dziadostwo strzela nasionami. Zauważyłam dzisiaj że zaczyna już kwitnąć.