Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:31, 03 maj 2015

Do góry
Front

Nowa rabata z jukkami, stipami, perłowką i makami Bolero w perłówce, jeżówkami Green Jewel. Dołożyłam tu po 3 szt płomyka Pink Eye flame i purple eye flame http://kwiaty-ogrody.pl/byliny/plomyk-wiechowaty-phlox-paniculata-pink-eye-flame/ Na ten sezon zostają, bo roślinki małe. Zobaczymy jak się będą prezentować. Magolia - nie bij ale na razie jeżówki tak małe, że nie wiem czy zakwitną, więc niech będą floksy. Te doniczki to brakujące stipy. Musze dokupić. Jeszcze z przodu są zaplanowane, więc razem brakuje ok. 15.

Magnolia zdecydowała się wypuścić świeżego kwiatka

A tu.. wróbel w trawie ha ha ha

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:30, 03 maj 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Tesiu, zobacz jak się kopytnik rozrósł. Miał ze 3 listki na jesień. Jest go ze 4 razy tyle.

Widzę Śliczny. Uwielbiam kopytnik.
Działka wkoło Lubczyka :) 23:30, 03 maj 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)

jak zobaczyłam tą fotkę to pomyślałam, że wnękę na ławkę zlikwidowałaś ufff, na szczęście na następnym jest widoczna
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:29, 03 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ja już nie wiem co napisać, żeby wyrazić swoje ochy i achy na ogród. Jest cudownie, a kolorystyka tulipków mnie zachwyca. Nie mogę się doczekać tych róż u Ciebie, a teraz również piwonii

No i jak Renia pisała, znak może zniknąć

Łuki róże w róznym stanie.... Bacznie je obserwuję.... Z ubiegłorocznych nabytków część moze rozczarować, natomiast sadozne w 2013 i latem 2014 zapowiadaja sie dobrze, gorzej z tymi jesiennymi i wiosennymi nasadzeniami.
Piwonie miłe mnie zaskoczyły, oby mroz ich nie zniszczył....

Dzięki za wykadrowane znaku
W kamiennym kręgu od początku 23:19, 03 maj 2015

Do góry
GorAna napisał(a)

Mnie nieustannie zachwycają te

Nacieszyłam oczy tulipankowymi pięknościami, ale ten mnie zauroczył.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:19, 03 maj 2015

Do góry
Tulipany zbielały. Eleganckie są.

Panna młoda na horyzoncie

Carex montana

Białe Marzenie sezon 2015 23:17, 03 maj 2015

Do góry

Pierwsza kwiaty konwalii, rododendronu i oleandra... i duzo slonca na tarasie.

Maj jest piekny.
Ogrodowe przygody 23:16, 03 maj 2015

Do góry
jeszcze jedna fotka wiąz camperdownii długo poszukiwany w przyzwoitej cenie
Ogródek w którym klon osłupiał:) 23:07, 03 maj 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)

super ten pomysł z lustrami
nie wiem czy zaszły zmiany na tej rabatce, bo szukałam ale nie znalazłam
kulki koniecznie posadz przed lustrami będziesz miała optycznie więcej czyli np. jak przed każdym lustrem posadzisz symetrycznie w osi lustra po 3 to na jednym lustrze będzie 6 jednocześnie pod kątem też będzie więcej. A pomiędzy trawki wtedy zwolni się miejsce przed podmurówką i tam spokojnie dasz ekranik z cisa, a klonika wysuń bardziej do przodu przed ekranik, i posadź na środku ekranika i też kolnik będzie się odbijał

To takie moje wizje )))
Pozdrawiam
Ogród u stóp klasztoru 23:04, 03 maj 2015

Do góry
tulipany w tym roku kwitną u mnie w ilościach zadowalających

W kamiennym kręgu od początku 23:03, 03 maj 2015

Do góry
GorAna napisał(a)

Jolu tak wyglądają rozwinięte, pewnie w pełnym słońcu jeszcze się bardziej się otworzą

Ciekawa jest ta seria zielono barwna. Miałam odmianę z różowymi płatkami, ale 'rozchorowały się' i musiałam wywalić.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:59, 03 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

W takim razie zaciskam mocno

Ana co Ty masz w tych białych donicach? Już jakieś jednoroczne?

w dużej jest świecznica z szałwią obie przezimowały na dworze bez żadnego zabezpieczenia!!!! w mniejszej róża na pniu i drobniutka pelargonia, wczoraj skonstruowałam taką donicę na okno wykuszu
Ogród wyrozumiały 22:59, 03 maj 2015

Do góry
Cześć Izo,
Ja bym nie przesadzała tego modrzewia. Mi się on bardzo podoba, duży już jest i może przeprowadzki nie przeżyć, na pewno nie teraz. To nie jest może idealna kompozycja, ale źle nie jest. Poza tym jak zostaną same dwie brzozy, to wcale szału nie będzie. Jeśli chcesz uporządkować tę rabatę z tego co jest, to ja bym zrobiła tak:
przesadź te dwie kulki bukszpanowe na prawą str,
wyrzuć żarnowiec (on zawsze będzie robił bałagan),
machonię też bym usunęła,
bez, jeśli go lubisz, to zostaw
hosty, tak jak są pod brzozą,
Z trzmieliny (dokup, albo rozmnóż z tej co masz) możesz zrobić obwódkę, albo z czegoś innego, ale obwódka,choćby częściowa zawsze porządkuje,
może jeszcze jałowiec w prawy narożnik...

Ranczo Edy 22:58, 03 maj 2015

Do góry
Ewcia ha ha pewnie że go poślę
Posadzone zgadłaś oby za zimno już nie było wychodzi mi już rzodkiewka i sałata marchew szok chyba trza włókniną przykryć co ?
donice kamieniowe super wyszły no sama też się cieszę że mam hi hi no a tulipany pewnie tak jak mówisz bo bez nazwy mam nie przesadzam ich a ty Ewcia ?
buziaki oddaje paaa

A kupiłam takie do wiszących i jak zwykle bez nazwy

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:56, 03 maj 2015

Do góry

Ogrodowe przygody 22:54, 03 maj 2015

Do góry
Ogród u Kasi 22:53, 03 maj 2015

Do góry
nowa zdobycz czeka na roślinność posadzę szałwie omszoną i trawę (nie wiem jaką ). Mam takie dwie są cudowne, kocham takie donice

żółta magnolia szaleje

Ogrodowe przygody 22:51, 03 maj 2015

Do góry
Ogród u stóp klasztoru 22:49, 03 maj 2015

Do góry
Renia najlepiej przekopać widłami .to prawdziwe poprawianie gleby . jak tylko nasypiesz na wierzch to roślina i tak dalej w glinie .

Roboty idą pełną parą ,właściwie to się już nakładają jedna na drugą .jutro budujemy płot drewniany żeby odgrodzić rozsadnik ,jednocześnie czyścimy pergolę na tarasie przed malowaniem . musiałam wyciąć cały winorośl żeby logistycznie to ogarnąć .
altana już zamówiona ,będzie końcem maja a już w kolejce czeka kompostownik który się rozwalił pod naporem kompostu . teraz słupki będą z ceownika metalowego i deski będzie się wkładać w szyny i swobodnie wyciągać . lekki spad terenu dał się mu po 6 latach we znaki i w końcu runął .

taras bez winorośli wygląda .....dziwnie

Skąpana w słońcu 22:49, 03 maj 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

Cały czas mi towarzyszył, robaczki wyjadał

To jest samica kosa , już mają młode i muszą im sporo robaczków nazbierac węc korzystała z okazji. Pięne masz tulipany i sasanki ale pracy moc. Pozdrówka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies