Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

Enya73 15:57, 12 cze 2015

Mniam, Ty mnie rozpieszczasz Ale będę nie na obiad tylko tak raczej bliżej 19-tej, może będzie już chłodniej
jolka 22:06, 12 cze 2015

KasiaW76 napisał(a)

Na pocieszenie dzisiaj kupiłam sobie 3 bukszpany do formowania Pójdą na front domu do polcienia, będę tylko musiała im porządnie przygotować podłoże bo mam tam sam piasek jak na razie...

Fajne zakupy. Będą kulami czy stożkami??

KasiaW76 22:26, 12 cze 2015

Anita no a dziwisz mi się?

Jolu we wtorek się okaże
gierczusia 12:00, 13 cze 2015

Cześć ja nie wiem czy tu kiedyś byłam , bo wydaje mi się ,że nie slę jesteś taaaak bliskooooo fajnie musimy kiedyś kawę wypić razem
Pozdrowionka Sąsiadko jeżdzę dziennie przez " Świony "
KasiaW76 00:59, 14 cze 2015

Elu Witaj u mnie w jeszcze nie ogrodzie
Pozwoliłam sobie juz popędzić do Ciebie i coś mi się wydaje, że rzut beretem mieszkasz ode mnie...
waldek727 01:38, 14 cze 2015

KasiaW76 napisał(a)

Kule?
Stożki?
Jeżeli mogę coś Kasiu podpowiedzieć, to nadałbym bukszpanom formy głazów.
Tak jak to robią w swoich ogrodach Japończycy. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że szybciej niż nam się to wydaje połkniemy bakcyla tworzenia ogrodów inspirowanych naturą.
KasiaW76 11:15, 14 cze 2015

Cześć Waldku. Nie słyszałam nigdy o formie głazów, zgooglowalam i musze Ci powiedzieć, że ta forma jest prościejsza niż koło czy stożek
IzaK 09:15, 15 cze 2015

ładne buskiki Kasiu kupiłaś... i również musiałam zerknąć do google, by zobaczyć co to forma głazów, o których pisze Waldek...
ileż ciekawych rzeczy można się tu dowiedzieć
KasiaW76 09:34, 15 cze 2015

Izu głaziki i ciekawe ale chyba nie do mojego ogrodu

Weekend upalny a jednocześnie leniwy. Mąż przekopaliśmy jakieś 2 m rabaty i ot wsio. Upały i praca to nie dla mnie.

Wściekłam się za to na całego na brązową agro. Jest tak tandetna i zła jakościowo, że z brązowej zrobiła się zielona, a do tego mokry papier jest bardziej od niej wytrzymały. Targa się niemiłosiernie. Nie można na niej stanąć Nie wie co robić wrrr
dajana 09:53, 15 cze 2015

Bukszpany śliczne podobnym się przyglądałam kiedy kupowałam żurawki, ale u mnie jeszcze nie czas na bukszpany, zbyt mało mam cienia .Propozycja Waldka ciekawa, tez jestem zwolenniczką naturalnie rosnących roślin. Swoich Serbów równiez nie tnę chociaż sadząc je miałam przycinać na zywopłot ,zmieniłam zdanie , naturalnie rosnące są najpiękniejsze .Polecam ci ich zakup mam ich 15 sztuk , każdy z nich ma własną urodę Nie ma dwóch identycznych Serbów ,przynajmniej u mnie ,ale póki co to są moje najpiękniejsze drzewa .Zamówiłam trzy buki na pniu bordowe .Miałam ochotę na wiąz, ale to duże drzewo i nie mam gdzie go posadzić .Na skale nic nie urośnie a tam gdzie czyta ziemia nie wiele miejsca. Cofnę się u ciebie bo na bukszpanach się skupiłam