kochani ponawiam pytanie, które już wcześniej umieszczałam i nie uzyskałam podpowiedzi.....podpowiedzcie co zrobić z kawałkiem, który nie obsiany jest trawą? zasiać trawę, czy zrobić rabatę: tak myślałam, aby od chodnika na szer. kosiarki zasiać trawę, nadać jej kształt bardziej owalny ( wokoło byłaby obwódka z granitu) na środku wsadziłabym buk Purpurea pendula na pniu (mam do przesadzenia)lawende i nie wiem co jeszcze...POMÓŻCIE... z rabatą czy bez???? strona wschodnio -południowa.
Za chwilkę naparstnice wystartują. Siane w zeszłym roku, nie wiem tylko, jaki to kolor. Od Małej Mi też taka wypasiona
Róże też mają pączki, ale jeszcze nie kwitną
Szałwia fioletowa ma już pączki, dostałam też od Any różową szałwię. Posadzę ją przy różowych różach.
kulki (moge je teraz podciac i ukorzenic zciete gałązki?)
i moja hortensja, mam ją w dwoch miejscach (nie wiem co to za odmiana ale rozrasta sie bardzo przez odnogi (wyłazi mi w metrowej odległosci od miejsca gdzie jest posadzona)..
Pogoda wczoraj platala mi figle i co chwilę przychodziły ulewy, ale zdążyłem oprócz dokończenia frontu nawieźć niemal cały ogród, wyplewić rabaty, zrobić kanciki - dziś za to sypnąłem ślimakom cukierki, a rośliny potraktowałem środkiem na grzyba, bo nawet hortensje mają poskręcane liście...