Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

weronika77 22:06, 21 maj 2015

Dajano, pokazuj zdjęcia jak tylko możesz. Gdzie będą trawy ozdobne, ciekawa jestem. BUZIAKI.
Janina 08:33, 29 maj 2015

Zakupy fantastyczne, gdzie je posadzisz? musisz koniecznie zrobić zdjęcia. Miałam kiedyś trawę pampasową żyła 2 lata a potem mi zgniła, Twoja w donicy ma większe szanse.
dajana 09:59, 29 maj 2015

Zioła,lawedę posadziłam na rabaty różane, a trawki na rabaty z hortensjami ,oprócz tych dwóch najwyższych miskantów. One będą na skarpie ,jeszcze się zastanawiam na której Wiem ze trawa pompasowa nie tyle wymarza, ile szkodzi jej nadmiar wilgoci, dlatego posadziłam w pojemniki. Rabaty z hortensjami jeszcze nie są wykończone, będę je w sobotę poszerzała o trzecie piętro To będzie zapewne typowa i najczęściej się powtarzająca grupa roślin ale nic innego nie przychodzi mi do głowy . I tak: njwyższe piętro hortensje ,pomiędzy nimi trawy . Niższe piętro żurawki w odcieniach czerwieni a najniżej, czyli obwódka, trawki Everest na przemian z czarną kowalik, czy jak tam się ona zwie .Nic lepszego mi do głowy nie przychodzi. To są rabaty w przed ogródku i chciałabym aby były bardzo efektowne .jeśli zestawienie mi się nie spodoba to zawsze mogę je zmienić Janinko
Mala_Mi 14:53, 29 maj 2015

Zaraz ci odpowiem u mnie na temat ślizgaczy.
Janina 12:15, 01 cze 2015

dajana napisał(a)
Zioła,lawedę posadziłam na rabaty różane, a trawki na rabaty z hortensjami ,oprócz tych dwóch najwyższych miskantów. One będą na skarpie ,jeszcze się zastanawiam na której Wiem ze trawa pompasowa nie tyle wymarza, ile szkodzi jej nadmiar wilgoci, dlatego posadziłam w pojemniki. Rabaty z hortensjami jeszcze nie są wykończone, będę je w sobotę poszerzała o trzecie piętro To będzie zapewne typowa i najczęściej się powtarzająca grupa roślin ale nic innego nie przychodzi mi do głowy . I tak: njwyższe piętro hortensje ,pomiędzy nimi trawy . Niższe piętro żurawki w odcieniach czerwieni a najniżej, czyli obwódka, trawki Everest na przemian z czarną kowalik, czy jak tam się ona zwie .Nic lepszego mi do głowy nie przychodzi. To są rabaty w przed ogródku i chciałabym aby były bardzo efektowne .jeśli zestawienie mi się nie spodoba to zawsze mogę je zmienić Janinko
dobrze wszystko posadziłas róże i lawenda to dobrana para a hortensje z trawami to drugi udany duet: Ja też mam dużo hortensji to piękne rośliny a zmienić koncepcję zawsze można. Zrobiłam zdjęcie żurawce Berry Smoothie, jest u mnie w wątku.
dajana 12:18, 01 cze 2015

Hi właśnie u ciebie byłam Dziękuje Janiko
dajana 12:24, 01 cze 2015

Uwielbiam hortensje chciałabym wprowadzić jeszcze na innych rabatach różowe i niebieskie .Oprócz hortensji kocham róże, a trawy to trzecia moja miłośc. Czekam co jeszcze zawróci mi w głowie no oczywiście zapomniałam o piwoniach z nimi rabatę również muszę mieć ,a pod lasem postawie na kwasolubne ,azalie, RH ,wrzosy ,wrzośce itd. Nie w tym roku z pewnością ,ale już bliżej niż dalej do mego ogrodu
Janina 12:30, 01 cze 2015

Jak to mówi mój mąż powolutku pomalutku i się zrobi
dajana 23:27, 13 cze 2015

Troszkę mojego ogrodu po dzisiejszej pracy

Tymczasowe trawki ,docelowe będą inne.

Te są docelowe,pięknie mi urosły

weronika77 23:31, 13 cze 2015

Plany ciekawe, będę zaglądać. Czy różowa piwonia ode mnie zakwitła?