Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:20, 03 maj 2015

Do góry
Przed domem:

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:19, 03 maj 2015

Do góry
Będzie jedzonko, na razie kwitnie Jabłonka, porzeczka czarna, grusza, truskawki, bób rośnie, agrest.

Leśne Wzgórze 20:17, 03 maj 2015

Do góry
Pierwszy ślimak spotkany w tym roku... obecności innych również nie zauważyłam
Moja bajka 20:16, 03 maj 2015

Do góry
Tulipki codziennie zaskakują czymś nowym

Sielsko - anielsko 20:06, 03 maj 2015

Do góry
Pięknie Ci to wyszło. Za miesiąc już będzie efekt angielskiej rabaty. Rozumiem, że te białe surfinie będą wisiały na murku ( jak się rozrosną)?

Miejsko & sielsko 20:05, 03 maj 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
wiosennie, kolorowo, soczyście

Ja nie o tulipany chciałem zapytać.
Czy nie lepiej w ogrodzie na rabatach wyglądają zadarniające liście płożącego się pod roślinami i wokół nich bluszcza? Prawie każda roślina pnąca może posłużyć nam do okrywania gleby. Plastikowa czarna derka uniemożliwiająca obieg materii w przyrodzie na pewno nie tworzy tak spektakularnych miejsc jak to pokazane przez Ewę na fotografii. Jako pasjonat ogrodnictwa popieram takie działania i zachęcam innych ogrodników do naśladownictwa.
Lawendowy zawrót głowy 20:05, 03 maj 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Gdy zobaczyłem to zdjęcie poczułem się jakbym oglądał realizację Danusi Będzie pięknie, czuję to
Lawendowy zawrót głowy 20:04, 03 maj 2015

Do góry
Moja bajka 20:04, 03 maj 2015

Do góry
kasiek napisał(a)

Raju - mój M z takiej decyzji by sie złamał - ja musze warzywniak na balkonie zakładać
A może połączysz piekne z pożyteznym? Za warzywnikiem posadzisz tuje lub cisy by miał tło.
Tu potrzeba coś architektonicznego, co skupi uwagę. Perspektywę dalsz i blizsza - ale bedziesz miała zabawę!
Buziole!

Kasiulka trochę tę decyzję z bólem serca podjęłam. Pamiętasz moje dynie, prawda? Ale z drugiej strony... Warzywnik mały, to i plony niewielkie. Pracy nieproporcjonalnie dużo do zbiorów. No i jak wyjeżdżamy na wakacje to moja biedna mama musi codziennie do nas śmigać i podlewać warzywka. A wiesz, że raz nam właśnie jak byliśmy na wakacjach ktoś całą paprykę poobrywał? Zostanie miejsce na zioła i rukolę, a reszta będzie na chciejstwa. Kieruję się rozsądkiem, choć trochę mi żal...
Taki lubczyk wczoraj ciachnęłam. Pociachałam go i powędrował do zamrażarki na zimę do zup . A troszkę wylądowało w rosołku .
Lawendowy zawrót głowy 19:58, 03 maj 2015

Do góry
Enklawa w mieście 19:56, 03 maj 2015

Do góry
skarabeusz napisał(a)
Jakiś zarys miejsca. Ciężko tam sadzić, bo pod ziemią wiją się korzenie. Na matę nie patrzcie, znam opinię. Miała być pod skalniakiem, bo wyrastały mi straszne odrosty akacji. W trakcie dosadzania będę zdejmować, bo nie wygodnie sadzić.

skarabeusz napisał(a)
Witam kochani!
Chcę znależć miejsce na fontannę w moim ogrodzie. Wiem, że ogród musi pasować do fontanny i fontanna do ogrodu Chodzi o stworzenie nastroju i żeby można oko zawiesić. Nie mam jeszcze zdjęcia fontanny, ale to raczej misa na nodze (zdj. internet), która może obrastać mchem, bo tak sobie to wyobrażam. Chcę ją jakoś usadowić, wkomponować w całość. Co posadzić wokół takiej fontanny? Czy może być pod drzewem liściastym? Może macie pomysły lub zdjęcia?
Pokażcie zakątki z wodą w ogrodzie.

[zdjęcie zmoderowane]

Skalniak, zwłaszcza w tej formie nie jest już modny, ani ładny. Zlikwiduj go.
Podkłady kolejowe, betonowa kostka, kosodrzewinka, jałowiec i i tuje - nie pasuje to do pałacowej fontanny. Czemu się uparłaś na nią?
Lawendowy zawrót głowy 19:56, 03 maj 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Kasiu i wisienka dla Ciebie

Czy ja już pisałam, że one mnie bardzo kuszą?
Lawendowy zawrót głowy 19:55, 03 maj 2015

Do góry
Lawendowy zawrót głowy 19:52, 03 maj 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Jolka, bo spać nie będę mogła!

Kasiu i wisienka dla Ciebie

Lawendowy zawrót głowy 19:49, 03 maj 2015

Do góry
Moja bajka 19:47, 03 maj 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Z tej już, że tak powiem niekoniecznie. Podjęłam dziś męską decyzję o zlikwidowaniu warzywnika, bo z takiego malutkiego i tak pożytek niewielki, a miejsce zagospodaruję na coś innego.

Raju - mój M z takiej decyzji by sie złamał - ja musze warzywniak na balkonie zakładać
A może połączysz piekne z pożyteznym? Za warzywnikiem posadzisz tuje lub cisy by miał tło.
Tu potrzeba coś architektonicznego, co skupi uwagę. Perspektywę dalsz i blizsza - ale bedziesz miała zabawę!
Buziole!
Lawendowy zawrót głowy 19:44, 03 maj 2015

Do góry
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:43, 03 maj 2015

Do góry
I jeszcze jeden widok na oczko...

I na koniec moje rozdarciuchy dotały out z domu Widac jak im pasowało takie rozwiązanie

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:42, 03 maj 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Skoro tak dobrze poszła mi promocja exotic emperor to pochwalę jeszcze bardzo tulipki z serii liberstar. Mam white liberstar oraz yellow crown. Oba super. kwiat może i mniejszy, ale piekny, trzyma sie prosto i to z taką dostojnością. Cebulki przybyszowe już w 1szym roku kwitną. Białe sadziłam jesienią i do wiosny urosły też cebule przybyszowe ktore kwitną dziwne, zdjęcia odwrócone na kompie sie odwaracają na O. ...hmmm...
white liberstar

Yellow crown

Orange dream - gratis ze sklepu, kolorystycznie nie pasuje do reszty, ale same w sobie są bardzo ładne. Jakbym mogła zrobic żółto-pomarańczowa rabatę to bym je brała

Biało różowe klimaty jednak przewazają

Klony się zaczynają bujać coraz bardziej. Pierwszy był sango kaku, potem garnet. a na fotkach to orange dream, dissectum, pave dave oraz kolejny zieleniutki. Na ciskach ubieglorocznych przyrosty barrrrdzo ciesza

Przyrosty na rozczochrancach bardzo cieszą. Oznacza to że na moich bagnach przeżyja i mogą mieć się dobrze. Przytnę je dopiero w czerwcu, niech się one odswieża i ciut podrosną

Tulipany masz piękne!!!!

macham i ściska...

Miejsko & sielsko 19:40, 03 maj 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
wiosennie, kolorowo, soczyście

Ślicznie, ładnie połączyłaś te tulipany. Dobrze że zakwitły w jednakowym czasie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies