Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:13, 31 maj 2015

Do góry
Kwitną pozostałe rododendrony, mają tak cudne energetyczne kolory, szkoda że są w ogrodzie tylko przez chwilę........

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:13, 31 maj 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Muszę brać przykład z Ciebie, wiosną na bylinówkach wydaje mi sie pusto, korci mnie, by dosadzać, a zaraz za gęsto będzie i przesadzanie mus uskuteczniać co roku. Jeżówki przenosiłam, dzieliłam ale zwykłe różowe i białe wczesną jesienią, rosną. Wiosną przeniosłam odmianowe. Widać, że jeszcze mają problemy, susza u nas i podlewać je muszę jak młode sadzonki. Ale kęp nie dzieliłam. Pozdrawiam

Bylinówki tak czy siak trzeba dzielić co jakiś czas.. wiosną miałam ochotę coś dosadzić.. posadziłam chyba kleome.. ciekawe czy przebije się przez gąszcz. Wiosną powinien być zakaz dosadzania na bylinówkach

Moje ulubione miejsce z bylinowych rabatek w blokach startowych

Przywrotnik już zbliża się do momentu, że trzeba go ściąć.

i UCIEKAM Z FORUM.. DO WIECZORKA.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:10, 31 maj 2015

Do góry
Zrobiłam nowe nasadzenia w donicach na tarasie, w zielono-limonkowo-bakłażanowym kolorze
Malutki pod lasem 12:09, 31 maj 2015

Do góry
Kolana mnie dzisiaj bolą, chyba od wczorajszego szaleństwa z chwastami
Efektem był prawie cały worek chwastów, do tego M kosił, więc kolejne 5 worków trawy stoi przed domem i straszy. Ciężkie to okropnie, więc już nie chcemy ruszać, a w środę zabierają.
Moje hortensje po zeszłotygodniowym przesadzaniu i rozdzielaniu ledwo żyją Mam nadzieję, że choć ten jeden patyczek wytrzyma i w przyszłym roku będzie miała z czego odrosnąć.
Posadziłam w różnych częściach warzywnika aksamitki i nagietki, takie które same mi się wysiały. One podobno odstraszają różne szkodniki

Zostało mi też jeszcze kilka sadzonek kwiatów. Jedną fuksję, pelargonię i komarzycę dałam sąsiadce, a sobie zrobiłam dodatkowe kompozycje na schody Jest tam fuksja i komarzyca oraz dodatkowo aksamitka samosiejka. Z drugiej strony to samo

Pierwsza lilia rozkwitła
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:08, 31 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
kanciki bez sznurka mistrzostwo !
u mnie już trzecia burza dziś...

U mnie była tylko zlewa..

Zrobiłam foto z bliska żurawki Cherry Cola.. kwiatostany ma cudowne W kolorze liści
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:08, 31 maj 2015

Do góry
Czosnki.....czosnki...muszę jesienią koniecznie dosadzić ich dużo więcej

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:06, 31 maj 2015

Do góry
I mój szalejący zapachem i kwiatami lilak...........
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:00, 31 maj 2015

Do góry
I jeszcze ......żurawki, żurawki, żurawki...........

Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:00, 31 maj 2015

Do góry
Edyta10 napisał(a)
słonecznie i kolorowo pięknie jak zwykle tylko ślimory wygoń...

Cały czas mówię Spieprzaj dziadu... i granulki.... kolejne jeżówki padły... i dobrały się do ...żurawek!! I tak coraz dalej zatacza krąg terenu granulowanego.

Jaszczurki jeszcze widzę.. człek ma takiego kaca moralnego... i ciągle trudne wybory

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 11:58, 31 maj 2015

Do góry
I dzisiejsze foty...............żurawki, żurawki, żurawki.....

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 11:57, 31 maj 2015

Do góry
Wygrzebałam stare zdjęcia i chyba mogę stwierdzić że klon ma się u mnie dobrze. Jego figura w maju 2013 i maju 2015 Kupiłam go jako ładny, ale jednak mały egzemplarz, przez długi czas był tylko zadołowany, zmieniał ze 3 razy miejsce zadołowania i do ziemi poszedł we wrześniu 2013. Po wsadzeniu do ziemi miejsca nie miał zmienianego.
Choroby klonów, klon - Acer 11:56, 31 maj 2015

Do góry
Witam,
na liściach mojego klonu są czerwone kuleczki (prawdopodobnie galos). Nie wiem jak z tym walczyć.
Bardzo poproszę o poradę, może ktoś ma podobny problem?

dziękuję i pozdrawiam,
"W kolorze blue" 11:55, 31 maj 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Proszę

to Bernadett,
A Tu Helena

W całości dam pózniej, bo teraz jest tak

Pozycja jak na prawdziwa modelke przystalo
Tysiąc radości i utrapień 11:53, 31 maj 2015

Do góry
jona napisał(a)
Obrazki z ogrodu

miło tu zasiąść wśród zieleni
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:52, 31 maj 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Aniu kupiłam sobie wczoraj jeżówki ,kępki są dość ładne ,takie do podzielenia .
Doradź Aniu dzielić je teraz czy lepiej nie .
Zerknij do mnie ,wstawiłam ich zdjęcie
Buziaczki

Nie robię eksperymentów na roślinkach drogich, a jeżówki do takich należą. Nie dzielę, bo piszą że tego nie lubią. Wolę mieć mniej a gęściej w kupie. Pojedynczy badyl nie daje efektu. I mi po zimie część gnije.... więc nie ryzykuję.
Różowe się sieją, wiec po co dzielić jak i tak je pielę.
Sorki, nie pomogłam

Ale obiecuję kiedy jaką podzielić w ramach eksperymentu Bo to pytanie pada często.

PO zimie mi padły z mokra... a teraz z powodu ślizgaczy.

Oglądałam dziś Maję.. i złapałam nerwa... Ślizgacze i rola w obiegu materii organicznej . Wszytko się zgadza, tylko one ten obieg redukują do dwóch etapów.. roślina- ślimak-pustynia.
Jak coś nie ma naturalnego wroga i mnoży się na grandę.. to jaki to obieg??????

Chociaż Panią Maję uwielbiam, to dziś złapała minusa. Komary trujemy...ale ślizgacze szanujemy.... Komarami żywią się owady!!!! W suche lata populacja komarów spada... a ślizgaczy nie spada... i nikt i nic tego nie jje.

Widok z okna kuchennego.....

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 11:51, 31 maj 2015

Do góry
Renia, niska fioletowa, mam ja na zdjęciach, ale dokąłdnie to nie wiem. Siewek mam mnóstwo, aż nie wiem, co z nimi robić. Tym bardziej, że to własnie przy rabacie do zmiany, tej przy oczku

Ta
Kosaćce, irysy (Iris) 11:47, 31 maj 2015
Do góry
Zbyszku u mnie też od ponad 25 lat *Stepping Out* gości w ogródku, ale na targu nadal ma wzięcie Co prawda kwitnące u nas sprzedają aby zabezpieczyć się przed oszukaństwem

Mus owocowy w miejskiej dżungli 11:46, 31 maj 2015

Do góry
Czosnki

Różanecznik 'Catawbiense Album' wydawało mi się, że będzie biały...wyszedł jasnoróżowy, ale też mi sie podoba.

a to różanecznik 'Cunningham's White'

I wszystkie tulipany już wycięłam
Ogród z widokiem na jezioro 11:44, 31 maj 2015

Do góry
inne

jeszcze raz CG
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:43, 31 maj 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Mała Mi informacja cenna. Ktoś pisał, ze mikro werbenka urosła do mikro rozmiaru i się zatrzymała.

U mnie też odbijają z korzeni, polubiła mnie ta moja nieszczęsna werbena

Zatrzymała się werbena bo jest zimno. To jest bardzo zimny maj.. przynajmniej u mnie... patrzyłam jak było w zeszłym roku i w innych latach. Od kiedy mam ogród to w tym roku na dzień dzisiejszy wszytko jest najbardziej opóźnione. I co z tego że zimy nie było???

I migawka miejsca rok po roku, z podobnego okresu Ale stan zaawansowania taki sam.. bukszpanik daje czadu.. 2 razy więcej w rok, a bylinki w przyszłym roku znów do przekopania. Ciasno im..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies