Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

Mariusz 21:08, 13 cze 2015

Kachat
Tiarella 'Iron Butterfly' po kwitnieniu nie zachwyca, może wina stanowiska, podsypałem, poprawiłem warunki glebowe, ale też część przesadzę na bardziej jasne stanowisko.
Zapewne też lepiej wygląda w dużej grupce.

kachat 22:47, 13 cze 2015

Ojojoj, co się stało tej biednej tiarelce..? Czemu taka klapnięta? U mnie byliny wyjątkowo się pokładają tej wiosny, ale tiarelki trzymają się dzielnie sztywno mimo że ich nie podlewam.
Piotr_ 00:43, 14 cze 2015

A u cb jak zawsze bajkowo i cudne ehhh
sylwia_slomc... 12:46, 14 cze 2015

Mariusz u mnie Tiarella rośnie pojedynczo, choć mam zamiar rozmnożyć w ciężkiej gliniasto czarnej ziemi przez większą część dnia w pełnym słońcu.
Radzi sobie świetnie.
ewa_k 08:05, 15 cze 2015

Dopiero dzisiaj mam możliwość napisania. Bardzo dziękujemy za kolejną możliwość odwiedzenia arboretum i prywatnego ogrodu. Szkoda że to tak daleko od nas. Ale warto to wszystko zobaczyć! Trudno opisać słowami jakie to wszystko robi wrażenie.
Jeszcze raz dziękujemy za poświęcony czas i ogrom przekazanych informacji.
Mala_Mi 09:33, 15 cze 2015

Melduję, że iryski od Ciebie zakwitły Piękne kolory
mira 22:40, 15 cze 2015

Irysy zjawiskowe, ciekawa jestem jak je skomponowałeś, ja mam z tym problemy
pozdrów moją piwonię cały czas do niej jadę na razie wyszedł mi wyjazd do Karla Foestera do Niemiec więc proszę jeszcze popilnuj ją

pozdrawiam
Mariusz 06:58, 16 cze 2015

kachat napisał(a)
Ojojoj, co się stało tej biednej tiarelce..? Czemu taka klapnięta? U mnie byliny wyjątkowo się pokładają tej wiosny, ale tiarelki trzymają się dzielnie sztywno mimo że ich nie podlewam.

Obrywałem kwiatostany i brzydkie liście, tak więc nieco klapła .
Po prostu ma mało dekoracyjne liście, jej atutem jest kwitnienie.

sylwia_slomczewska napisał(a)
Mariusz u mnie Tiarella rośnie pojedynczo, choć mam zamiar rozmnożyć w ciężkiej gliniasto czarnej ziemi przez większą część dnia w pełnym słońcu.
Radzi sobie świetnie.

Dziękuję za rady, zmienię stanowisko.
Mariusz 07:01, 16 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)
Melduję, że iryski od Ciebie zakwitły Piękne kolory

Może uda mi się zobaczyć na żywo, jeśli wytrzymają do następnego tygodnia. Melduję, że lotos ma pąki kwiatowe i za tydzień zakwitnie, chyba przyjedzie z kwiatkiem
Mariusz 07:06, 16 cze 2015

mira napisał(a)
Irysy zjawiskowe, ciekawa jestem jak je skomponowałeś, ja mam z tym problemy
pozdrów moją piwonię cały czas do niej jadę na razie wyszedł mi wyjazd do Karla Foestera do Niemiec więc proszę jeszcze popilnuj ją

pozdrawiam

No własnie, i ja mam problem, jeszcze nie skomponowałem . Niebieskie zostaną w kompozycjach, a ich nadwyżki i resztę odmian posadzę na kwadratowych rabatach w czystym polu.