Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lawendowy zawrót głowy 19:44, 03 maj 2015

Do góry
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:43, 03 maj 2015

Do góry
I jeszcze jeden widok na oczko...

I na koniec moje rozdarciuchy dotały out z domu Widac jak im pasowało takie rozwiązanie

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:42, 03 maj 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Skoro tak dobrze poszła mi promocja exotic emperor to pochwalę jeszcze bardzo tulipki z serii liberstar. Mam white liberstar oraz yellow crown. Oba super. kwiat może i mniejszy, ale piekny, trzyma sie prosto i to z taką dostojnością. Cebulki przybyszowe już w 1szym roku kwitną. Białe sadziłam jesienią i do wiosny urosły też cebule przybyszowe ktore kwitną dziwne, zdjęcia odwrócone na kompie sie odwaracają na O. ...hmmm...
white liberstar

Yellow crown

Orange dream - gratis ze sklepu, kolorystycznie nie pasuje do reszty, ale same w sobie są bardzo ładne. Jakbym mogła zrobic żółto-pomarańczowa rabatę to bym je brała

Biało różowe klimaty jednak przewazają

Klony się zaczynają bujać coraz bardziej. Pierwszy był sango kaku, potem garnet. a na fotkach to orange dream, dissectum, pave dave oraz kolejny zieleniutki. Na ciskach ubieglorocznych przyrosty barrrrdzo ciesza

Przyrosty na rozczochrancach bardzo cieszą. Oznacza to że na moich bagnach przeżyja i mogą mieć się dobrze. Przytnę je dopiero w czerwcu, niech się one odswieża i ciut podrosną

Tulipany masz piękne!!!!

macham i ściska...

Miejsko & sielsko 19:40, 03 maj 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
wiosennie, kolorowo, soczyście

Ślicznie, ładnie połączyłaś te tulipany. Dobrze że zakwitły w jednakowym czasie
Lawendowy zawrót głowy 19:37, 03 maj 2015

Do góry
Ogródek Rumiankowej 19:36, 03 maj 2015

Do góry
No to czas na bardzo krótką fotorelację, więcej zdjęć jutro, dziś już nie miałam siły

Zaczęliśmy w piątek. Wytyczyliśmy linię rabaty wzdłuż budynku. Wstępnie ma mieć szerokość 80 cm i ciągnąć się prostą linią wzdłuż ściany. Nie będzie na niej sadzone nic szczególnego na ten moment. Raczej jakieś jednoroczne, dwuletnie i cebulowe/byliny. Dom jest jeszcze bez tynku więc nie chcę robić blisko budynku trwałych nasadzeń z kosztownych roślin. Będzie cokolwiek, żeby było zielono, ale niezbyt drogo

Tak to wyglądało po skopaniu gleby. Grube skiby z korzeniami i kamieniami. Dziś rozbijaliśmy grudy ziemi, wybieraliśmy korzenie, chwasty, kamienie i śmieci.

To wybraliśmy z ziemi:

Trzeba to będzie jeszcze porządnie przegrabić kilka razy i wybrać najmniejsze drobiazgi.

I teraz pytanie do Was. Mam przekopaną tą ziemię pod rabatę, zamierzam również przekopać pod ogrodzeniem (tam gdzie różanecznik)równolegle do tej rabaty, którą kopaliśmy dzisiaj. Pośrodku tych 2 rabat mam zamiar założyć trawnik. Jaką powinnam przyjąć kolejność działań?

Najpierw rabaty po obu stronach trawnika przekopać? Potem trawnik skopać i zasiać i dopiero nasadzenia na rabatach jak trawa wzejdzie i się dobrze ukorzeni?

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 19:34, 03 maj 2015

Do góry

Czy to jest estragon ??
Grube lodygi, duzę pedy, w ub roku był wiotki i cienki a w tym roku wyroslo cos takiego...
[/quot

Witaj pracuję w markecie warzywnym przychodzą zioła do nas różne tak więc odpowiadam rzypomina estragon i także rozmaryn .Rózni producenci dostarczają zioła różnie wyglądają a może ma jakiś smak na koniuszku języka warto spróbować ,rozetrzyj listki można rozpoznać po zapachu.
Ogród Magdalenka 19:33, 03 maj 2015

Do góry
noemi napisał(a)
[b]

MIODZIO!!!
Lawendowy zawrót głowy 19:32, 03 maj 2015

Do góry
Pejzaże 19:28, 03 maj 2015

Do góry
leśne impresje
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:26, 03 maj 2015

Do góry
Iwona z szachownicą perską jest jak z króliczkiem dogoniłem i właściwie w realu szału nie ma, wolę ją na fotkach

Kasia jakby to powiedzieć (o tej wczesnej godzinie ) -to nie takie proste, radzę wyciąć tak jak pisałem

wieczorny widoczek

i jeszcze Rubens

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:18, 03 maj 2015

Do góry
Łączki niezapominajkowe

Piwonia drzewiasta się zbuntowała - nie kwitnie

Judaszowiec - niby sukces bo kwitnie ale bardzo słabiutko...

Miejsko & sielsko 19:17, 03 maj 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Ja zwabiona Waszą kawką przybiegam ze swoją dla towarzystwa

...śliczne te wiosenne foteczki Ewcia

Mam też pytanie- jakie tulipki masz z queenami- te jasnoróżowe?
I jaka to brązowa trawka tak pięknie Ci przezimowała?...a moja nie
Miejsko & sielsko 19:13, 03 maj 2015

Do góry
Ogródek Iwony 19:11, 03 maj 2015

Do góry
Moje oczko w głowie :) 19:11, 03 maj 2015

Do góry

Witam serdecznie wszystkich ogrodomaniaków

Oczko wodne mam od roku,już przy planowaniu oczka uwzględniałam jego wielkość i głębokość dla karasi,już w pierwszym roku hodowli rybek doczekałam sie potomstwa od moich karasi, mija drugi rok odkąd mam małe karasie ale jak na razie wszystkie są koloru brązowego prócz jednego największego młodego karasia który sie już wybarwił na ładny pomarańczowy kolor wciemniejsze centki,wszystkie pozostałe karasie są koloru brązowo-miedzianego.

W oczku mam posadzone 2 lilie wodne,odmiana większa to lilia "colorado" o pięknych łososiowch kwiatakch które kwitną nad powierzchnią lustra wody,mniejsza odmiana to "pygmaea rubra" również ma piękne jasnoczerwone kwiaty tylko dużo mniejsze od "colorado".W oczku zamontowany jest filtr ciśnieniowy z lampą uv aby woda była przejrzysta i klarowna,ale głównym celem było aby szumiała woda z kaskady dlatego też woda z filtra pod ciśnieniem wylewa się na górną płyte wodospadu,
w ciepłe dni kiedy tylko pojawi sie słoneczko z oczka korzystają wszystkie ptaki włącznie z gołąbkami cukruweczkami które miały gniazdo na podwórku.Wszystkie prace wykonywane tak przy oczku jak i przy całej "budowli" oczka ze skalniakiem są wynagrodzone pięknymi kwiatami,które zakwitają gdy jeszcze leży na podwórku śnieg.Szum spokojnie płynącej wody słychać do altanki w której można odpocząć w upalne dni i sie zrelaksować.

Miejsko & sielsko 19:09, 03 maj 2015

Do góry

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:08, 03 maj 2015

Do góry
O drugiej strony - wyjście z lasu na japonca - od tej strony robaty z pióropuszem - tj. z wiązówkami, parzydłami, tawułkami i żurawkami

Pierwsza Azalka w japońcu zaczyna kwitnać

Moja codzienność - ogród Oli 19:03, 03 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Na serbach pojawiają się szyszki

Ola tło jak z obrazka ...idealne !!!
jesteś Perfekcyjna !!!
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:03, 03 maj 2015

Do góry
Widok z altanki... nic tylko buja sie w hamaku i kawę pić

Tu jeszcze funkie porozrzucane...

A tu juz w rządku grzeczne idą
Tedy po lewej biegna leśne ściezki...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies