Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "W kolorze blue"

"W kolorze blue"

Ensata 14:49, 13 cze 2015

ewakatowice napisał(a)
http://www.crocus.co.uk/chelsea2015/marcus-barnett/

Podoba mi się połączenia ale ja to wszystko bym co zielone sadziła czasem jestem jak wsiok pierwszy raz w markecie, co chwilę wpadam w zachwyt

dziś 8.00 byłam po irysy w CO
Ewa, ale wez pod uwagę, ze ja tylko jedna strone moge oczka obsadzic. Z drugiej mam ściane i kwadrat z ziołami. tak, że moge mieć tylko rabate z przodu
ewakatowice 15:00, 13 cze 2015

A kto ogranicz Twój jeden bok zioła
Wiem, dlatego proponuję powtórzenie kwadratów z tym całym zielskiem co tam na inspiracji dałam

Ensata, bo ja Ci coś powiem jako maupa :i wsiok bo tak sądzę, jak Ty….
Podobają Ci się i urzekają róże bo czujesz potrzebę romantyzmu, urzekają Cię zapachy , lubisz loftowe wnętrza, przepełnia Ciebie niepokój kiedy obsadzisz się i wówczas szukasz symetrii, chcesz zioła pod „ręką’ jako, ze doskonale gotujesz i lubisz śródziemnomorskie klimaty… no tak to się nie da bo to jak pracować w burdelu i chcieć być dziewicą

Ensata 15:26, 13 cze 2015

ewakatowice napisał(a)
A kto ogranicz Twój jeden bok zioła
Wiem, dlatego proponuję powtórzenie kwadratów z tym całym zielskiem co tam na inspiracji dałam

Ensata, bo ja Ci coś powiem jako maupa :i wsiok bo tak sądzę, jak Ty….
Podobają Ci się i urzekają róże bo czujesz potrzebę romantyzmu, urzekają Cię zapachy , lubisz loftowe wnętrza, przepełnia Ciebie niepokój kiedy obsadzisz się i wówczas szukasz symetrii, chcesz zioła pod „ręką’ jako, ze doskonale gotujesz i lubisz śródziemnomorskie klimaty… no tak to się nie da bo to jak pracować w burdelu i chcieć być dziewicą

Absolutnie doskonała diagnoza Milordzie, ale zioła mam w wymurowanym kwadracie, szachownicy, nic z nimi nie zrobię, niestety. Plus, tak jak mówisz, gotuję i korzystam z nich na wyciągnięcie ręki Noram w poszukiwaniu kompromisu, w koncu się uda...zawsze się udaje, tylko trzeba pobłądzićW końcu wymoszczę się jak Kokoszka i usiądę zadowolona
ewakatowice 15:58, 13 cze 2015

Ensata napisał(a)
Absolutnie doskonała diagnoza Milordzie, ale zioła mam w wymurowanym kwadracie, szachownicy, nic z nimi nie zrobię, niestety. Plus, tak jak mówisz, gotuję i korzystam z nich na wyciągnięcie ręki Noram w poszukiwaniu kompromisu, w koncu się uda...zawsze się udaje, tylko trzeba pobłądzićW końcu wymoszczę się jak Kokoszka i usiądę zadowolona

Nie jestem zwolenniczką kompromisów ale życie to jedna wielka sztuka kompromisu.
Dobrym rozwiązaniem byłoby dla mnie zimozielony ogród z mobilnymi donicami lub wóżki
Rankiem do kawy bym sobie róże ciągnęła a wieczorem wózek falujących traw..
Ew. trza się nająć do ogrodniczego i tam wszystko sobie przestawiać

a co miaś w projekcie?
ewakatowice 16:07, 13 cze 2015

gdzie masz jukę?
Ensata 16:29, 13 cze 2015

ewakatowice napisał(a)

Nie jestem zwolenniczką kompromisów ale życie to jedna wielka sztuka kompromisu.
Dobrym rozwiązaniem byłoby dla mnie zimozielony ogród z mobilnymi donicami lub wóżki
Rankiem do kawy bym sobie róże ciągnęła a wieczorem wózek falujących traw..
Ew. trza się nająć do ogrodniczego i tam wszystko sobie przestawiać

a co miaś w projekcie?
W projekcie miałam to co mam Plus mnóstwo kocimiętki i werbeny, która jak się rozrosła, to pożarła, róże, widok z tyły i cała resztę. Wyrywałam garściami. Ale ja teraz jestem już zadowolona, chcę jak w tych linkach, szukam tylko drzewa i waham się co z ostróżkami. Ewa, ja akurat kompromisy przeflancowuje sobie na zalety tak miałabym jak wszyscy a tak, mam super nowoczesną bryłę, loftowe wnętrze i buduarową, prawie czarną sypialnię z wanną na środku Połowa schodzi na zawał jak widzi tę wannę, druga zazdrości, a trzecia twierdzi, że zazdrosci, ale nigdy by się nie zdecydowała. W ogrodzie szukam tego samego JAJ, czegość, co zaskoczy, co jednych bedzie drazniło, inni stwierdzą, że wieś, a ja ze to jest własnie TO. Nie chcę modnego ogrodu nie chcę wszędzie symetrii, bo to nie ja..Nie zrobię sobie traw i żwiru, bo mnie znudzi. Uwielbiam u innych, doceniam, zazdroszczę nawet namiętnie konsekwencji. Ale wiem, ze do mojego ogrodu nie pasuje.
ewakatowice 16:33, 13 cze 2015

Ensata a mój ojciec czasem gdzieś nie łaził w Twoich okolicach
Ensata 16:35, 13 cze 2015

ewakatowice napisał(a)
Ensata a mój ojciec czasem gdzieś nie łaził w Twoich okolicach
A możliwe, bo mój to marynarz
Ensata 16:38, 13 cze 2015

Pot zalewa mi oczy, piety czarne, ale wyczyściłam filtr, pompę, posadziłam Greya, karmnik Magdy, uduszę go, a nie pozwolę umrzeć!!

India przyniosła żywego kreta do tego, brrrr
Anusia 16:40, 13 cze 2015

Ensata napisał(a)

Lodzik, zwany przez moją koleżankę, czule kutasikiem. Nie biorę odpowiedzialności za jej skojarzenia

Agata jasne ze dam, przypomnij mi

Nie no mega jest ten lodzik.
Róża Perfuma cudna ja w tym roku mam kilka zdobycznych i jestem w nich zakochana