Gdybyś mogła przyjechać to tych Lent A. Wiliamson do bólu https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/86/862553/original.jpg
Czysto białych niestety nie mam w nadmiarze, ale Flawescens jest też do wykopania.
W sumie z Tarczyna do Radomia nie jest daleko a przy okazji nie wypuszczę Cie tylko z dwoma odmianami
I tak muszę cześć wspomnianych wykopać, a co do zakupów w necie to różne są wrażenia i sprzedawcy 2 lata temu przyjechała kobieta do mnie i mówi że zakupiła 18 odmian i przyszły wszystkie jednakowe na domiar złego akurat tej odmiany nie zamawiała Wzięła ode mnie chyba 20 różnych odmian, akurat kwitły więc miała widok on-line, i doszło do tego że nie chciała wyjść z ogródka
Teoretycznie są wcZesne i późne, ale w dużej mierze to zależy od aury. W zeszłym roku wszystkie na raz kwitły, w tym roku też niewielka różnica czasowa pomiędzy SDB a TB, ale i sybiraczki wcześniej z wegetacją ruszyły a pierwsze kwiaty od 19 maja.
No ale chodzi mi konkretnie o syberyjskie - czy są wśród nich jakieś, które zakwitają wyraźnie wcześniej albo później od innych? Z kwitnącymi różanecznikami mi się nie dopasowały no, aż mi zęby zgrzytają gdy widzę to połączenie różu i fioletu, a miały się tak pięknie wymijać :/