Piękny klon jakie ładne ulistwienie ratuj.
Nie słuchaj Justyny.
Przytnij suchcielce pod ukosem. i jak masz farbę emulsyjna lub maść ogrodnicza to ranę zamaluj. Włóż w żwirek patyk z bambusa i przywiaz sznurkiem powoli dolna gałązkę. Co tydzień dwa skracaj sznurek między patyczkiem i galazka, aby ja ile się da wyprostować.
Trzeba jeszcze ten żwirek od pieńka odsłonić ok 15 cm. Mam nadzieję, że tam żadnej szmaty przy pieńku na ziemi nie masz. Korzeń musi oddychać.
Masz tam jeszcze jednego klona tego zielonego też odkryć pieniek.
To bardzo ładny niski akcent czerwony jak on się odbija w tym oknie.
Kamionki dają zawsze więcej ciepła i trzeba klonom stworzyć wilgotne powietrze. Przemysł czy może jakieś misy nie kupić i nie napełniać woda. Zresztą masz pomysły to wymysł coś ładnego.
Asiu bardzo ładne rabatki. Obfite w kwiecie.
Muszę mieć na uwadze czosnek niedźwiedzi czy on długo kwitnie?
Masz bardzo wysokie trawki. U mnie ledwo ledwo. U nas ziemne noce były i ta wegetacja opóźniona.
Basiu to prawdopodobnie Christopher Wren, ale nie mam pewności, sama go tak zdiagnozowałam przed laty. Jeśli chodzi o pytanie czy ciąć, ja swoich nie cięłam, czekałam aż same się zagęszczą, tylko obrywaj przekwitłe kwiaty i zasilaj po kwitnieniu
a to pontyjska
Jola masz na myśli cięcie rodków?
to kukliki od Ciebie, są cudne myślę żeby je posadzić w pobliżu tej azalii, będą grać tym samym kolorem
Przyszły pierwsze zamawiane roślinki - żywotnik Hoseri 6 szt. do wąskich rabat przy ścieżce do domu (doniczki C3 - 22,90 zł/szt). Potrzebuje szybkiej porady. Jak się sadzi takie rośliny z doniczek? Wypłukuje się całość ziemi/kory/torfu spomiędzy korzeni i daje do podłoża, w którym ma rosnąć czy jakoś inaczej?
Czy mam je jakoś podcinać? Nadać kształt? Niby kulki, ale ze dwie jakieś tyci spłaszczone, chyba, że to przez ułożenie w transporcie.
Nie wiem jak u Was, ale u mnie wystarczył dzień deszczu i wszystko ruszyło jak na drożdżach Na różance zrobiło się spokojnie zielono, ale kawałek dalej pojawiły się nowe kolory i zapachy. Krasawica cudnie koresponduje z Black Lace Eva i babcinymi irysami w nogach. Te ostatnie płynnie przechodzą w okolice szklarni.