Tia ...magnolia Sunsation w końcu mi zakwitła i mam własne zdjęcia
a... dla ciebie moja Argentea, to już drugi egzemplarz, poprzednia padła, miała powódź
w nóżkach, teraz posadzona mam nadzieję lepiej i w lepszym miejscu
Argentea
i już kwitnie
Pierwszy już przekwitł. Teraz kwitnie Elite i Blue Tit, zaraz zacznie Dominik i Baden Baden a potem zacznie sie prawdziwy ruch. Nie wiem czy w tym roku nie zakwitną wcześniej bo u niektórych paki juz nabrzmiałe.
U Ciebie rośliny nie mają swawoli tak jak u mnie, przede wszytkim drzewa, Gejsza, jest nie duża , ale rośnie jak pagoda, jest niska, ale szeroka, próbuję ją kszałtować, ale jest ciężko, bo ja nieudolna w tej sztuce jestem
Klonik też rozcapierzony
Oj Gosiu podlewam i pilnuję.Było ok po przesadzeniu 2 tyg.temu.Teraz jak panowie zrobili przy tych klonach wykopy to tak się zaczęło dziać
Były też deszcze.Może po nich, hm.
A teraz mam jeszcze inne zmartwienie.
Moją wiśnię Nigrę coś podjada
Zrobiłam zdjęcie.Może ktoś podpowie czym spryskać, ale dopiero w sobotę kupię:
Mam nadzieję, że majówka Wam się szykuje słoneczna. U mnie dziś piękna pogoda.... 16 stopni i słońce- wymarzona pogoda do pracy- właśnie wróciłam z ogrodu
A tak wyglądał mój ogród po powrocie z pracy:
Wszystko zostało rozgrzebane i zagrzebane podczas mojej nieobecności. Czekaliśmy na ekipę od światłowodu od jesieni...a oni przyszli i zrobili co trzeba w kilka godzin!! Załatwili przy tym trawnik, ścieżkę prze ognisku i trochę roślin...no ale te straty jakoś przeboleję. Najważniejsze, że możemy robić dalej....
To jest paczka z 15 tujami szmaragd
Moje zdziwienie było wielkie. Kuriera dwa razy się pytałam o przesyłkę.
Po rozpakowaniu i wsadzeniu do doniczek wyglądały tak:
Jutro trzeba wykopać płożącego jałowca do kasacji, wykopać tuje kulki, posadzić tuje szmaragd. Tutaj:
To sobie poczytałam, mam sporą trzęśnię..dzięki za wrzutkę
Ciekawa jestem, czy z jabłuszek z rajskiej jabłonki też można zrobić naleweczkę
kwitnie obłędnie