O tej kuli pisałam. Na moje oko bukszpanowej. Wydaje się ogromna! W tym roku wiosną pierwszy raz bawiłam sie w fryzjera ogrodowego i tak mi sie psodobało, że nawet stare thuje w stozki obleciałam. Do ideału im daleko ale będę nad nimi pracować. Tym bardziej, ze dostały zacne towarzystwo w postaci stozków cisowych. Niech się starają teraz!
Wielkie (ok 90 cm) FC choć mogłyby dostac trochę koloru bo suchawe
I jeszcze raz grujeczniki bo tak sie nimi cieszę dla przypomnienia - przed nimi ma być wgłębnik na ognisko, a jeszcze wczesniej (tam gdzie obecnie zarośnięty piach) placy altaną.
Limka, któa ma 2 lata - tnę ja na wiosnę o 1/3, 1/2 wysokości - ma obecnie 1,2 m szerokości i 1 metr wysokości (a była przesadzana więc pewnie byłaby trochę wieksza gdyby nie to.
W ubiegłym roku
A to sadzonki z ubiegłej jesieni - posadzone u mnie co 1,6 m
Witam Wszystkich. Potrzebuje pomocy, z moimi danicami coś się dzieje. Nie wiem za bardzo co. Najpierw myśleliśmy z mężem, że coś od spodu je podgryza. Ale po wykopaniu korzenie były całe, na to miejsce wsadziliśmy nową. Ale to już się tak dzieje od 4 lat jak je tylko wsadziliśmy. Ciągle to samo, wymieniliśmy już chyba połowę. Ja już nie wiem co robić i co jest przyczyną ich usychania. Proszę o pomoc.
Ta ostatnia to nie jest danica ale też się coś źle z nią dzieje.
Świetne to przejscie po lewej, kulki, co się wysypały na zakręcie na żwir. Bardzo fajna kompozycja. Ale u Ciebie w ogrodzie takich udanych pokazowych kompozycji jest dużo. Można czerpać garściami.
kolejna piwonia, stara juz
tu wszystkie ruszają, na razie zakryte przez naparstnice, kto by pomyślał, że mi tak wybujają
trawa pokaz jaśminowców i żylistka, zapach unosi się wieczorem i rano
Karpy piwonii po wykopaniu i rozdzieleniu w kwietniu wyglądały tak jak na pierwszym zdjęciu, dwa tygodnie po posadzeniu - jak na drugim i trzecim i teraz pączki -jak na czwartym. Czekam cierpliwie może coś się z nich wykluje, jak nie w przezyszłym roku buchną - mam nadzieję
Swoje sosenki zaczęłam uszczykiwać od razu po posadzeniu. Za berberysem jest zwykła sosna uszczykiwana, fajny stożek z niej wyszedł. Jak sadziłam miała może 30 cm.
Rahpsody Ble, zaraz z drugiej strony ruszy Fairy, a w innym kole Grafinki
i Nostalgie
Nostalgia
miniaturki wszystkie zakwitły, odcienie różnej tonacji
kwitną stipy