Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi kroczkami do celu... 17:59, 28 kwi 2015

Do góry
rumiankowa napisał(a)
Nie wiem jakim cudem, ale Twój wątek uciekł z moich obserwowanych. Zaznaczam jeszcze raz, mam nadzieję, że na stałe

Właśnie zastanawiałam się wczoraj, czy jest absolutna konieczność robienia chodnika/opaski z kamieni/kostki wokół domu, czy można rabate pod sam mur podciągnąć. Jak rozumiem, to zależy od wybranych roślin?

Kompozycja z hortensjami bardzo fajna, ale one są pijaki faktycznie

Witaj, a ja Cię cały czas obserwuję Moim zdaniem nie ma takiej konieczności mam tak zrobioną rabatę przy tarasie i roślinom nic się nie dzieje, dla zaobrazowania zdjęcie Przy samym końcu z lewej strony jest hortensja limelight i pięknie rosła w tamtym roku i w tym również nie zauważyłam, żeby coś jej się działo.

Przy robieniu rabaty bardziej bałam się o ścianę, niż o rośliny, dla tego przy samej ścianie daliśmy jeszcze folię.

A co do lawendy moja tak ładnie wygląda, bo jest co dopiero kupiona miałam lawendę w cieniu, ale cała mi uschła, więc kupiłam nową i dałam w miejscu słonecznym i jestem bardzo ciekawa jak teraz będzie rosła. Pozdrawiam.
Moja działka. 17:57, 28 kwi 2015

Do góry
yolka napisał(a)
Droga tulipanowa przecudnej urody - wiosna przyszła nieodwołalnie

Jolu wiosna u nas już w pełni ,a dziś pada deszcz ,to dobrze bo nasadziłam dużo kwiatów,będzie podlewało.Zakwitły jabłonie.

Zielona odskocznia 17:57, 28 kwi 2015

Do góry
No i tulipanki królują
Angeliny nareszczie

Nasz przydomowy ogródek 17:56, 28 kwi 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Wypada coś wstawić bo Pani Wiosna się obrazi.

sliczna ta sosna i bardzo mi sie podoba kolor fioletowych tulipanow

a jak twoja peonia drzewiasta ?
Moja działka. 17:52, 28 kwi 2015

Do góry
Bogusia zobacz co mi wyrosło po 6 tyg.
Moja działka. 17:49, 28 kwi 2015

Do góry
Wczoraj pojechałam do szkółki po surfinie,a nakupiłam wszystkiego pełny bagażnik.

I róża piano ma już pączki.
Ogród cioci czyli ciociogród :) 17:46, 28 kwi 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Jak ci sie udało to fajnie uchwycić...

Wiosna u ciebie piekna Małgosiu, a stokrotki są jej kwintesencja - ja w tym roku tez zrobiłam stokrotkowe donice na tarasie i przed domem....aż mi sie buzia smieje jak na nie patrzę

U ciebie jeszcze wiecej kolorów niz u mnie, ja nie mam pierwiosnków - a szkoda bo one tez dodaja uroku ogrodowi
Pozdrawiam
Moja działka. 17:44, 28 kwi 2015

Do góry
U mnie prawie same czerwone tulipany ,tępiłam je a one dalej rosną ze zdwojoną siłą.
Ogród pewnej ogrodniczki 17:26, 28 kwi 2015

Do góry
Mam dwa serby, wysokie na 2 metry, posadzone dwa lata temu. Dzisiaj zobaczyłam że cały dół tych serbów jest brązowy, opada, wygląda jakby usychał. Czy to mozliwe?? Czy możliwe aby miał za mało wody. Nie znam innego powodu bo thuje obok nich maja się całkiem dobrze.
Dwa tygodnie temu dostały nawozu ale nie za dużo, czyzby nawóz im nie spasował??? I co robić?

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 17:22, 28 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)

Karola, co to ?

zajrzyj do mnie, specjalistko od wciskania i powiedz co myslisz o 2 rabatkach
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:16, 28 kwi 2015

Do góry
Wnusia w kwiatowym deszczu...przepiękna fotka.Pozdrawiam.
Sielsko - anielsko 17:12, 28 kwi 2015

Do góry
Bardzo podoba mi się w tej firmie opis roślin.
Każda doniczka jest wyraźnie opisana - gatunek, odmiana, wysokość, stanowisko, czas kwitnienia itp. Jest to bardzo przydatne przy sadzeniu. Mam porównanie z innymi sklepami - gdzie jezeli w ogóle rośliny były opisane to najczęściej byle jak i tylko po łacinie. Aż tak dobra z botaniki nie jestem Było to trochę uciążliwe.

Niestety moje rozsady pomidorów padają i nie wiem co im jest. Już pytałam mądrzejszych ale też nie bardzo są w stanie określić co się dzieje
Ogród Loczka 17:08, 28 kwi 2015

Do góry

Ogród w Puszczykowie 17:07, 28 kwi 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Obiecane fotki mojej uprawy eksperymentalnej
Ziemniaki:

bardzo ciekawe...
ile ziemniaków na worek sadziłaś?
Kardowka 17:07, 28 kwi 2015

Do góry
deszczowo
Choroby i szkodniki świerków, świerk - Picea 17:07, 28 kwi 2015

Do góry
Mam dwa serby, wysoki e na 2 metry, posadzone dwa lata temu. Dzisiaj zobaczyłam że cały dół tych serbów jest brązowy, opada, wygląda jakby usychał. Czy to mozliwe?? Czy możliwe aby miał za mało wody. Nie znam innego powodu bo thuje obok nich maja się całkiem dobrze.
Dwa tygodnie temu dostały nawozu ale nie za dużo, czyzby nawóz im nie spasował??? I co robić?

"Sielsko-anielsko" - wiejski ogród Justyny 17:06, 28 kwi 2015

Do góry
Z przodu oprócz azalii i hortensji posadziłam dwa bukszapny. Pozatym malwy, wrzosiec, floksy, berberysy.
Tak to wygląda, nie dokończyłam rozsypywać kory bo złapał nas deszcz i ciagle pada Co akurat mnie cieszy bo ziemia była jak skała!
Pozdrawiam!
Zdjęcia bardzo robocze, ale efekty już cieszą Teraz cierpliwie czekamy aż się rozrośnie
Sielsko - anielsko 17:05, 28 kwi 2015

Do góry
Wczorajszy ranek powitał nas mgłą:

Dzisiaj było trochę lepiej, ale to się dzieje teraz za oknem nie napawa optymizmem. Mam nadzieję, że moje surfinie przetrwają. Wieje, pada i ogólnie jest brzydko.
Ale dotarły do mnie byliny zamawiane przez internet. Zaczynam lubić tą formę zakupów. Nawet ze względu na czas, którego ciągle mi brakuje.
A to może nowe śliczności:

Tym razem zamówiłam 36 bylin, ostatnio podobnie. Moja kolekcja powoli się powiększa. Jednak efekt zobaczymy dopiero latem. Już nie mogę się doczekać.
Ogród w Puszczykowie 17:04, 28 kwi 2015

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Zakwitły wiśnie Umbraculifera

Posadzony w listopadzie buk Riversii, wypuścił pierwsze listki

Amonagawa, wykorzystuje swój krótki czas, chwilowo jest prawdziwą królową rabaty

śliwa dziecięca

Piękne drzewa, warzywnikiem też się zachwycałam,

u mnie pada dopiero dziś
Pomóżcie proszę co począć z tą rabatą 17:01, 28 kwi 2015

Do góry
Katarzynka604_ napisał(a)

Kchani potrzebuję pomocy, małymi kroczkami staram się uporządkować swój ogród jednak na tą jedną rabatę po prostu brak mi pomysłu. Miejsce przy wejściu do domu cały dzień w cieniu. Większość miejsca na niej zajmują dwa duże płożące iglaki reszty myślałam by się pozbyć. Chciałabym dodać tu trochę koloru by nie była taka mdła i dać coś wyższego by optycznie ją podnieść ale też by nie zasłonić sobie okien.. no i tu jest problem bo nie wie wiem co Będe baarrrdzo wdzięczna za wszystkie pomysły.

Daj, proszę dalszą perspektywę tego miejsca. Najlepiej cały front domu (tzn. nie musi być cały dom, lecz tak do wysokości okien).
Bo to, jak powinna wyglądać ta rabata, zależy także od tego, co masz po drugiej stronie wejścia.
Masz rację, że potrzeba koloru i czegoś wyższego.
Ale żeby cos podpowiedzieć, musimy wiedzieć, jaki jest styl Twojego ogrodu, albo przynajmniej - co lubisz lub chciałabyś mieć w ogrodzie.

Ten modrzew zabierz stąd. Rośnie zbyt blisko domu. To silnie rosnące drzewo, jak urośnie, może zagrozić budynkowi. A także jego konstrukcji - modrzew się płytko korzeni, ale rozlegle - może uszkodzić fundament.

Zmierz także tę rabatę.

Śliczną masz kostkę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies