Super ta fotka, fajnie widać poszczególne rośliny.
Coś mnie ostatnio wzięło i przeglądałam twój wątek od początku. No niesamowite jak to teraz wygląda w porównaniu do sześciu lat wstecz.
Jolu, masz pięknie zadbany ogródek. Bodziszki, ostrogowce, wspaniałe zakątki cieniste.
Pamiętasz może jaką paproć masz w tym miejscu?
Cyrtomium Fortunei odm. Clivicola też już sobie zapisałam. Wygląda bardzo ciekawie.
Asia najpierw była pergola. Prezent od teściów.
Nadal nie obrośnięta jakbym chciała. W tym roku dostała Giardinię i Ozeanę. Miałam jakies nn na niej ale bardzo były podatne na choroby i wymieniłam.
Dziękuję
P.s. tez lubie szerokie kadry.
Buki o zmierzchu niemal czarne się wydają.
Ogród Agaty Brzozowej - wątek Tajemniczy Ogród, jak ktoś nie zna to bardzo gorąco polecam, choć Agatka ma trochę mało czasu na forum.
Zdjęcia w samo południe, więc słabe, telefonem. Może nie powinnam kalać tego wspaniałego ogrodu swoimi zdjęciami ale muszę bo się uduszę. A nie wiadomo kiedy Agata znajdzie czas na wrzucenie fotek. Chociaż zaczęły pięknie kwitnąć róże, może to ją zdopinguje
Alicjo. bardzo dziękuję.
Naparstnicę kupiłam raz, jedną sadzonkę. To wszystko z czasem się porozsiewało i jakoś zadomowiło. Dopiero w zeszłym roku dosiewałam białe naparstnice. Ale mam wrażenie że jednak co jakiś czas powinno się wprowadzić nowy kwiat, żeby się skrzyżowały, żeby się nie wyradzały. Widziałaś jakie mam dwa ufoludki naparstnicowe?
i słoneczna, gdzie wciąż króluje orlaya i naparstnice
i na koniec złodziejski pies - właśnie ukradł mojemu synowi piłkę. Syn na zielonej szkole, wiec muszę gonić i odzyskać fanta, by potem nie słuchać płaczów, że nie dopilnowałam i psica zjadła mu własność
donice z różami stoją w mojej doniczkarni, gdzie masa wysiewów oczekuje przeniesienia do gruntu. Nie kupowałam w tym roku żadnych jednorocznych, z czego jestem bardzo dumna, bo zawsze miałam poczucie winy kupując doniczki na jeden sezon. Tym razem udało mi się przezimować pelargonie i goździki a resztę ozdób na taras mam z nasion - lobelię, heliotropa i eukaliptusy