Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hortensjada 21:27, 22 maj 2015

Do góry
Na ostatniej fotce jest drewniana donica, wąska, nie ocieplana i od razu podzielę się swoim doświadczeniem- jedyną rośliną, która bez problemu wytrzymuje zimowanie w tych warunkach jest dławisz

Leśne Wzgórze 21:25, 22 maj 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
I zdecydowanie Marusia jest u mnie
Kupuj jest piękna

rozumiem, że kupować ma Juzia???
ja uwielbiam wszystkie azalie, ale Maruschka jest u mnie najdłużej i być może dlatego wygląda najlepiej

hortensja ogrodowa będzie miała kwiaty

Ogród Loczka 21:25, 22 maj 2015

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)
Deszczowo wieczorową porą:

A skąd ty robisz takie zdjęcia?
Ogród zapachów u Jasi 21:24, 22 maj 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Niezapominajkowa rzeka...piękna.

Niedługo niezapominajkowa rzeka zamieni się w strumyczek smagliczkowo-nasturcjowy

Hortensjada 21:24, 22 maj 2015

Do góry
żeby nie być gołosłownym od razu poleciałam cyknąc fotki hortensji pnącej

Leśne Wzgórze 21:22, 22 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Posadziłam 2 lata temu 100szt.. i nie zakwitł ani jeden .. a mam sentyment do roślin z tą nazwą.

Pozdrawiam wszystkie Matyldy

Wiesz Aniu, gdy sadziłam jesienią te zawilce myślałam o Tobie i Evereście, w planach miałam, że gdy zakwitną zawołam Cię do siebie na zdjęcia, ale gdy zawilce zaczęły kwitnąć Twój Everest zgasł... nie chciałam wywoływać dodatkowych wzruszeń...

Calsap (świeżo posadzony )

"W kolorze blue" 21:22, 22 maj 2015

Do góry
Ensata napisał(a)

Wszyscy celebrują ciepło

aaaaaale czad, super piękne, nie mogę, poprostu cudne
Za karę na koniec ogrodu... 21:21, 22 maj 2015

Do góry
Magdah napisał(a)
Wielosił. Zawsze martwię się, że tak wcześnie wychodzi z ziemi i może zmarznąć, ale ostatnie zimy nie fundują nam późnych przymrozków, więc rozsiewa się i kwitnie bez przeszkód. I lubię to, że jak przekwitnie, jego liście nadal ładnie wyglądają.

Na bylinowej bałagan, miejscami jeszcze pustawo, a chwilę zakwitnie ostrogowiec, potem piwonie, róże, mikołajki...

A po długich przemyśliwaniach kupiłam azaliom pod nogi bodziszka himalajskiego. Mam nadzieję, że się polubią

a co to jest na pierwszym zdjęciu - bordowe - drobne ?
Ogród dla Agusi 21:17, 22 maj 2015

Do góry
Dajanko czasem jestem tutaj! Pozdrawiam z tego miejsca równie cieplutko ciebie i odwiedzających.

Ogród zapachów u Jasi 21:15, 22 maj 2015

Do góry
Tamaryszek napisał(a)
Witaj, Jasiu, co się dzieje w Twoim wyjątkowym ogrodzie? Pracujesz czy już tylko podziwiasz efekty? Ja ciągle pielę i pielę...

Pielę, sadzę, sieję, kopię, wyplatam,...
Wszystko to przez kanalarzy - uprzątnięcie po ich działalności przedodródka i zapłocia kosztowało mnie bardzo dużo sił i czasu oraz przez moje pomysły - nowa rabata . Zrobienie z litej gliny i gruzu urodzajnej wstęgi jest bardzo wyczerpujące .

Zaczynają kwitnienie pierwsze róże parkowe

Leśne Wzgórze 21:11, 22 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Rudzielec!!!!

Podoba Ci się???
Dziś pozowała jak modelka, więc możesz jeszcze popatrzeć

i trochę szersze kadry, żeby było ogrodowo

Przyjazny ogród 21:04, 22 maj 2015

Do góry
Ewa, podsypywałem je obornikiem, przekopywałem widłami amerykańskimi, a kwiaty marniały z roku na rok. Mineralne nawozy odpuszczam. Na ściółkowanie ich kompostem miałem ochotę (przerób w trakcie), choć po Twoich słowach zastanowię się.
Żuraweczki ‘Brass lantern’ (zdjęcie pod postem) od kilku lat nie zawiodły , dobrze się rozrastają, tworzą obfite kępki, ładnie i obficie kwitną, szybko pięknieją po zimie, nie wymagają tak częstego rozsadzania jak wiele odmian żurawek.
Piwonie drzewiaste już przekwitają, przy deszczowej pogodzie polegną do niedzieli, natomiast irysy TB (kwitnie tylko Śnieżka i Poranek) oraz piwonie bylinowe jeszcze w pąkach, choć już bardzo nabrzmiałych., tak więc w temacie tym nie za bardzo jest co fotografować, relacja będzie za tydzień.
Spośród różaneczników pierwsze kwiaty mają 'Nowa Zembla' oraz 'Roseum Elegans', Bolesław Chrobry zakwitł bardzo obficie, jest w pełni, a na fotkach kolor nieco podkręcony przez automat, który nie pyta o zdanie, tylko sam poprawia zdjęcia tj. ulepsza.

Ogród zapachów u Jasi 21:02, 22 maj 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
U nas trudno kupić wiele Ogrodowiskowych roślinek, ale czasem gdzieś coś można trafić.

Doroto początki mego ogrodowania to były rośliny wyhodowane przeze mnie z nasion , obsadziłam nimi cały przedogródek.
Trzymam kciuki za powodzenie .

A to już czwarta piwonia , zapachem nie oszałamia ale urodą tak.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:54, 22 maj 2015

Do góry

Azalka Georg Anders
Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 20:54, 22 maj 2015

Do góry

Moje ulubione zestawienie-najpierw różowe kwiaty magnolii i kolejno:kwitnąca na różowo żurawka Heuchera 'Silver Dollar',krzewuszka z różowymi kwiatuszkami 'Looymansii Aurea'i niżej żurawki Velvet Night oraz Berry Smoothie dające mocny kolor.Za żurawkami szykują się jasno-żółte irysy.
Ogród zapachów u Jasi 20:49, 22 maj 2015

Do góry
Gocha napisał(a)
Jasiu ja dopiero muszę wysadzić moje ciemierniki z doniczek. Mam trochę skorupek z jajek to mam zamiar wsypać w dołki. Prosze doradź mi co mam jeszcze zrobić żeby było im dobrze później rosnąć ? Czy też mam podsypać do dołków dolomit ?. Pozdrawiam

Ciemierniki lubią glebę zasadową więc jeżeli masz kwaśną to dodatek dolomitu jest bardzo wskazany. Lubią też glebę o dobrej strukturze więc odpłacą się pięknymi kwiatami za kompost.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:48, 22 maj 2015

Do góry

Azalka Peggy Ann
Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:45, 22 maj 2015

Do góry
Azalia jap Georg Anders

Oj nie wiem co się stało że zrobiła się luka I nie mogę jej zlikwidować ????

Pomysł na ogród 20:38, 22 maj 2015

Do góry
po burzy...

Ogród zapachów u Jasi 20:36, 22 maj 2015

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Z zaproszenia skorzystałam, z wielką przyjemnością, na kwiaty ciemiernika będę więc czekać, zobaczymy czy do przyszłego roku. Dalie zaczęłam również przykrywać, bo zauważyłam, że znikają.

Zaproszenie jest zawsze aktualne.
W ubiegłym roku ślimaki atakowały z lewej flanki rabatę daliową , dochodziły do połowy i były już tak objedzone, że prawa część rabaty pozostawała nietnięta.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies