Ślizgacze mają koło host niebieską karmę. Tam gdzie jej brakuje to pojawiają się dziury. Ale ślizgacze chętniej jedzą inne rośliny niż hosty... to przereklamowane jest, że ślimaki najbardziej hosty lubią.. są gdzieś w środku stawki.
Zdecydowanie bardziej lubią np czosnki.. zjadły większość.. a że czosnki mam w innych roślinach to nie widziałam, że zżarły je do dna.. dziś sprawdziłąm gdzie s czosnki.. i już wiem.. w łańcuchu pokarmowym. Zostały sietylko dziurki w ziemi z resztkami.. bo chyba do cebul też wlazły ..
A miało być tak pięknie
Witam, drugie podejście do własnego wątku na forum. Poprzedni był strasznie zabałaganiony.
Działka 10 arowa, ogródek trzyletni, stopniowo tworzony.
Lubię rośliny kwitnące na biało, niebiesko i fioletowo. Lubię też czerń w ogrodzie. Zawsze marzyłam o ogrodzie minimalistycznym.
aga
Witam,
szukam inspiracji do zagospodarowania trójkątnej rabaty obok tarasu. Taran w niedalekiej przyszłości będzie zadaszony. Na chwilę obecną wymyśliłam coś takiego jak na poniższym zdjęciu, ale coś mi tu nie gra...
Proszę spojrzyjcie swoim okiem i podsuńce pomysł
Sylwia, trawki widoczne na tych zdjęciach, co prawie wchodzą pod tulipanowca.
tak teraz widze, że to lawenda zaczyna już CI kwitnąć a ja pomyliłam z szałwią
Małgosiu dziękuję no moja ma liście wręcz żaruwiasto żółte ...bo Twoja ma wypasione zielone piękne ...dałam jej wszystko co młoda Magnolia dostać powinna, więc mam nadzieję, że za chwilę zmieni kolor - choć niepowiem ciekawie wyglądają jej liści na tle Szmaragdów
Ale masz żurawki !!!! i w ogóle