Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Tosi 13:10, 20 maj 2015

Do góry
Wg mnie u pana Trwki jest pomyłka w opisie- foty sa seslerii ehuflera, a przysłał Ci skalną - to rasowa skalna ( zakwita zielono i tylko tak, później , w kwietniu)
moja skalna:

heuflera:
w marcu- przycięta

i w kwietniu jak wyjdzie z czarnego kłosa

Co do red Barona- nie jestem pewna tego białego żwirku- kontrast będzie bardzo duży- wg mnie zbyt duży. Może szary czy grafotowy żwirek. Albo depełnij na ten rok jednorocznymi- może szałwią omączoną, a w nastepnych latach juz sie zagęści Imperata

Ogród wyrozumiały 13:05, 20 maj 2015

Do góry
Co to za robaczek ,ktoś wie ?

I jeszcze moje żuraweczki Stoplight. Wsadzone jesienią, wytargane(dosłownie) tej samej jesieni,zakopane byle jak,bo założenie było,że i tak się nie przyjmą

A one sobie fajnie rosną

Ogród niby nowoczesny ale... 13:04, 20 maj 2015

Do góry
Aj, rzeczywiście. Chodzi mi o tego.
Z czego go formowałaś
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 13:03, 20 maj 2015

Do góry
Ensata - teraz już bym ich nie ruszała,dopiero na jesień przesadz.
Ala106 - to znaczy zaraziłaś się różyczką
Madzenka -tak ,zaczyna się szaleństwo różane i Maigold kwiatkiem rano mnie powitała.

bdan - Ja bym je zwróciła mimo wszystko.

Zobacz jakie dzisiaj dostałam dorodne sadzonki róż.

Ogródek Iwony 13:03, 20 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
700 stron uczczę pokazaniem jednej metamorfozy mojego ogrodu
Dedykuję ją Beatce - Szemusi. Aby nie zmieniła zdania, że czasem demolka warta jest nowych doznań i wrażeń
MAJ 2014:

MAJ 2015:

Pozwoliłam sobie zacytować całość, bo... metamorfoza niesamowita
Nie dość, ze ogarnęłaś busz w przedogródku, to jeszcze Ci się tyle nowego miejsca na roślinki zrobiło

Wiem już, wiem, że warto przerzucić wszystko, by osiągnąć wymarzony efekt. I wiem też, że gdyby nie Ogrodowisko, wspaniali ludzie, których tu spotykam, nigdy do takich metamorfoz (przynajmnie u mnie) by nie doszło

Gratuluję, Iwonko, kolejnej seteczki
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 13:03, 20 maj 2015

Do góry
Pysznią sie żurawki we wszystkich mozliwych kolorach........

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:56, 20 maj 2015

Do góry
Zaczyna sie pokaz moich rh i azalii

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:52, 20 maj 2015

Do góry
malkul napisał(a)
no faktycznei u ciebie się gubią w buszu, u mnie jednak mam obawy
no nie koniecznie zobacz w trawach
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:51, 20 maj 2015

Do góry
Ale już róze czekają w blokach startowych... oto nowo posadzony jesienia Leonardo...czekam na kwiaty z ciekawością i niepokojem

Kwitną zawciągi

I peonie drzewiaste...c choc tu pokazuje je w deszczu ze zwinietymi płatkami...

Ogród Tosi 12:49, 20 maj 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
http://trawki.pl/?117,sesleria-caeurela&PHPSESSID=bbbaa738a4619e6f13c2f0b077bcbc6c

Właśnie stąd mój upór w poszukiwaniu czarnego koloru, bo wczoraj odebrałam paczkę i sadzonka wygląda tak

Początkujący ogród Magdy 12:47, 20 maj 2015

Do góry
Myślę cały czas nad rabatami wzdłuż kostki. Nie jest to łatwy temat.
Ale ta ma już chyba końcowy kształt. Ciekawa jestem Waszych opinii. Czy zmieniać coś jeszcze?

Od nowa ... na przekór wszystkim 12:44, 20 maj 2015

Do góry

coś mi konwalnik słabo rusza

ostatnie już tulipany

strasznie mne denerwuje ten krzak na środku, coś muszę z nim zrobić, pomysły mile widziane

Mały ogród Kasi 12:41, 20 maj 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)

Kasiu, najważniejsze, że Tobie się podoba i że pasuje do Twojego wyobrażenia o Twoim ogrodzie. A pasuje, więc jest git.
Buźka

Zapomniałam napisać - ależ rewelacyjny prezent!

podoba się gdzieś obok bym sobie skrzynię szarą z wojskowego demobilu jeszcze postawiła taką o, co mam jeszcze w planach ogrodowych

dzięki, buźka
Ogródek Iwony 12:40, 20 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Tez bym miała dość, gdyby spacerowały po ścianach domu. Zawsze bym się zastanawiała, czy do sypialni przez okno nie wejdą, brrr. Wolę kwiotki
Moja magnolia Spectrum kwitnie. Moje drzewko ma aż 3 kwiatki

Piękna ta Magnolia
świetna metamorfoza, dąbrówkę rozłogowa lubię choć nie lubię jej podatności na mączniaka. Gratuluję następnej setki ...pędzisz niesamowicie !!!
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:39, 20 maj 2015

Do góry
Ostatnie tchnienie tulipanów

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:36, 20 maj 2015

Do góry
A mój ogród powolutku zamienia sie w busz, trzeba bedzie niechybnie poszerzać rabaty albo eksmitować niektóre rośliny...coraz tam ciaśniej...

To tu... 12:35, 20 maj 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)

very very nice.
Co do "przenikania" ja to widzę, dopiero jak rośliny urosną, to przenikanie. Przy sadzonkach wyobraźni mi nie styka Może przyjdzie z latami...

To samo mam z tym "przenikaniem". to co ma przenikać ledwo z ziemi wystaje, więc nijak tego nie widzę.

Pokażę jeszcze mój żywopłocik cisowy przeczesany przez opuchlaki. Połowę zeżarły france. Połowę staram się odratować. Ziemia wybrana, korzenie starannie wypłukane. Będę jeszcze lała Larvanem. Na szczęście szkółka, w której kupiłam cisy z "wkładką", stanęła na wysokości zadania i zwróciła kasę za wszystkie cisy. Nawet te 9, które staram się odratować. Także antyreklamy robić jej nie będę.
Jeśli te cisy padną - wymienię na nowe. Jeśli przeżyją pewnie je porozsadzam i zagęszczę trochę szpaler kilkoma nowymi. Ale to na jesieni.

Tak to wygląda teraz. Było 18. Jest 9.

Od nowa ... na przekór wszystkim 12:31, 20 maj 2015

Do góry
Czy ktoś zna sie i może mi powiedzieć czy to są siewki szałwi omszonej, obok dorosła

Czy tą hortensję mam przyciąć, nie ruszałam jej wiosną, chyba te suche patyki można wyciąć?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:28, 20 maj 2015

Do góry
Z Wojsławic mam tylko własciwie jedno ujęcie - zrobione telefonem

I tyle mojej relacji, liczę że Krysia jeszcze uzupełni relacje o swoje fotki.
Podsumowując - warto było pojechać i zobaczyc na własne oczy te wszystkie piekne parki, ogrody, zamki (Kliczkow i Grodziec) oraz cudowny, klimatyczny ogród naszej Irenki-Miłki.

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:28, 20 maj 2015

Do góry
Gosia Golden Star też u mnie wystartował wcześnie ale mam w stosunku do niego mieszane odczucia etykieta Ok - kaukaski ale wygląda mi bardziej na świerka pospolitego o żółtych przyrostach

mam mocne postanowienie poprawy czyli zero zakupów bo miejsca brak ale niedługo jadę w góry a po drodze tyle pokus

rozpadało się na całego to jeszcze wczorajsze fotki

Rubens

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies