Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

malkul 14:15, 25 maj 2015

a dzwonki będą w tym roku?
abiko 15:28, 25 maj 2015

Nie za dużo krzeseł, tylko za ładne

Przynajmniej masz w każdym fajnym zakątku gdzie usiąść
Pszczelarnia 17:17, 25 maj 2015

Gusiarzu, pisałaś raz o kompozycji róż z trawami - jakie masz sumaryczne przemyślenia?

Dużo pracy w ogrodzie - dużo pięknych widoków i ten ... palibin. A tak nim gardziłam. Mus się poprawić i powąchać.
gusiarz 19:02, 26 maj 2015

Gosiaczku - dzwonki szykują się do startu... tylko trochę słoneczka im potrzeba

Aguś - bardzo lubię różne zaciszne zakątki ... zazdrościłam Anuli WN, że stworzyła u siebie takie fajne ogrodowe zagajniki

Ewuniu - wciąż trwają "prace" nad różano-trawiastą rabatą. Jak dla mnie jest to piękne zestawienie, w którym trawy podkreślają urodę róż, ze swojej strony jednak nic nie tracąc. Pozostaje mi dodanie wysianych w ubiegłym roku stip. Róże pięknieją. Widać, że nauka nie idzie w las.. szczególnie przysłużoło im się cięcie jesienne i wiosenne. Chyba nabrałam wprawy .
Louise Odier pięknie się łukowato rozłożyła - specjalnie w ubiegłym roku końcówki długich pędów przyginałam do ziemi. Na całych pędach ma mnóstwo pąków.
Heritage rozrosła się, nabrała krzepy - to jej drugi sezon. Podobnie Eglantyne, Alan Titchmarsch i Spirit of Freedom.
Mam jeszcze Williama shakespeare - dwie nowe i jedna przesadzana ubiegłej jesieni - one swój wigor pokażą pewnie w kolejnym roku.
Nowością są u mnie Iceberg Burgundy Rose... mam je trzy i nie mogę się doczekać ich kwiatów.
A palibin, to majowy must have w ogrodzie
siakowa 14:31, 29 maj 2015

aga mogłabys mi w skrócie napisać jak robiliście grila/ognisko/palenisko..wiem ze gdzies to było ale nie odszukam...
nicol21 23:27, 30 maj 2015

Przyszłam koleżankę troszkę zmotywować do podzielenia się pięknymi widokami ogrodowymi to tak w ramach grupy współuzależnionych
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Madzenka 00:24, 31 maj 2015

Ach poczytałam o różach i doczekać się nie mogę!
MAD 09:48, 02 cze 2015

Jak tu pięknie! Dlaczego mnie tu jeszcze nie było?! Zaznaczam do podglądania i idę buszować dalej u Ciebie.
gusiarz 21:49, 03 cze 2015

Kasiu - to nasze ognisko jest zrobione z 4 krawężników - takich dużych, drogowych. Są wkopane ścięciem w dół - nad ziemią wystają tylko prostokątne ściany. Robiliśmy je dwa lata temu, wiosną... szukaj w tym okresie

Nicol - mam coś dla uzależnionych

Marzenko - stipa wciąż czeka na wsadzenie przy różach... próbuję się odplewić

MAD - witaj w moim zielonym świecie... zielonym do kwadratu

szałwia już zaczyna szaleństwo

tak w części wygląda moja różanka... a raczej jeden z boków. Wciąż nie dosadziłam stipy... ech...

Louise Odier... chyba moja najulubieńsza róża

i widoczek ogólny

gusiarz 22:15, 03 cze 2015

W warzywniku wszystko rośnie... niestety, czasem chwasty lepiej od warzyw

różne sałaty baby...

moja duma ... ziemniaczki

kapusty

a w owocowniku...
poziomki

truskawki

maliny

jeżyny