Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wilczy ogród 22:49, 13 maj 2023

Do góry
Wilczy ogród 22:47, 13 maj 2023

Do góry
Z serii -kolejny dzień całodniowej pracy ogrodowe
doprowadziłam do ładu bok domu i na koniec uwieczniłam go na fotkach -jest to kawałeczek powiedzmy 12 metrowy ,a zrobiłam mu chyba z 30 zdjęć

pozanudzam więc znowu fotkami

wycięłam całą runiankę -w celu odmłodzenia i przycięłam klony ,bo już nie dało się spokojnie przechodzić po ścieżkach -cięcia dość drastyczne ,więc wrażliwe osoby mogą doznać szoku
obfociłam z każdej możliwej strony

Zacisze Alicji 22:42, 13 maj 2023

Do góry
Piwonia drzewiasta zaczyna kwitnąć, pachnie.

Wilczy ogród 22:40, 13 maj 2023

Do góry
Basiu fajnie ,że się wzajemnie uzupełniacie z emem

u mnie ogród -to tylko moja pasja

Dla Ciebie moja wilka w kilku pozach

Pachnący różami, malowany bylinami 22:38, 13 maj 2023

Do góry
To dla odmiany inny lokator ogrodowy, zaprzyjaźniona pani kosowa. Ja ściółkuję rabaty skoszoną trawą, a ona mi ją rozgrzebuje.

Ja chodzę i poprawiam, a ona się wtedy na mnie gniewa i odwraca się do mnie przysłowiowym ......

i pokazuje swoje oburzenie.

Wilczy ogród 22:37, 13 maj 2023

Do góry
Helen wysłałam

Ula korzystam z każdego wolnego dnia

Justyna dziękuję bardzo

Alicja dziękuję bardzo powiem Ci ,że już powoli odczuwam przesyt pracami ogrodowymi -dziś bok domu doprowadziłam do ładu -w takim tempie ,to potrzebuję jeszcze z 10 wolnych dni ,aby skończyć

Aga niestety ta walka z chwastami ,to jakaś niekończąca się historia fajnie mieć większy teren ,ale też ma to swoje minusy ja niestety jestem trochę pedantyczna i lubię mieć w ogrodzie porządek ( w domu nie musi być na tip top )
ze skrzypem to jest jakaś masakra -tak wyglądają u mnie nie zrobione rabaty
-skrzyp panoszy się jak głupi ....

z warzywami nie ma ,aż tak wiele pracy -można gotowe sadzonki na ryneczku kupić ...ja w skrzyniach nie mam już -oprócz podlewania -za wiele pracy
może na początek spróbuj z małą skrzyneczką ,albo z warzywami w donicach -zobaczysz ,czy Ci się spodoba ...nie namawiam na siłę -to trzeba polubić ,żeby sprawiało przyjemność
albo faktycznie niech Twój eM się zajmie warzywkami

https://pl.pinterest.com/pin/238690848992295371/
https://pl.pinterest.com/pin/23292123050834864/

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:28, 13 maj 2023

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

W poszukiwaniu słońca i ciepła wybyłam do krainy kwitnących drakwi, bodziszków i traw. Jest akuratnie.

Tego mi było trzeba.

Pięknie
Ta trawa na pierwszym zdjęciu wygląda jak dmuszek jajowaty . Szkoda, że u nas jednoroczny.

Dużo słońca życzę
Ogród Basi i Romka 22:23, 13 maj 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)
A plany są takie, poszerzona rabata, będzie tam posadzony klonik, po południu nie jest to tak mocno słoneczne miejsce, wyczytałam, ze czerwony powinien dać radę w słońcu. Przyszły dwa wiesioły, zaczynam z nimi, nigdy ich nie miałam, ale już mi się bardzo podobają, delikatne listki i kwiaty, jeden jest niebieski, kwiatki ciemniejsze,

Ale z sadzeniem chyba poczekam, jutro, może pojutrze ma padać, bo teraz tam jest suchutka ziemia, a w beczkach woda też nam już się kończy, dawno u nas nie padało, wiatr dodatkowo wszystko osusza

Basiu, moje czerwone klony mają słońce od rana do wieczora, nic im nie jest. Także Twój na pewno sobie poradzi.

Czy znasz może odmianę tego niebieskiego wiesioła o ciemnych listach? Bardzo ładny jest
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 22:19, 13 maj 2023

Do góry

Coś słabo dziś myślę, ale dobrze zrozumiałam, to jest to nowe miejsce, gdzie posadziłaś rodki? dlaczego bez sensu, mi się podoba, powinno im pasować a, spodobało mi się określenie " warzywnik bez warzyw " to co tam miałaś?
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 21:52, 13 maj 2023

Do góry
Jeszcze spojrzenie z daleka:

…oraz znów z bliska
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 21:49, 13 maj 2023

Do góry
Rodki przesadzone, rabata skończona, są powody do zadowolenia
Bez jej historii się nie obejdzie .
Najpierw był tu warzywnik bez warzyw i bez sensu

Potem była rewolucja:

… w czasie której to rewolucji powstała ścieżka donikąd (na leżak, jak ją określiła Kasya ), która miała swój sens w założeniach, ale finalnie nie miała

Po śmiertelnym zejściu świerków conica oraz likwidacji ścieżki efekt finalny objawił się dzisiaj.
Rodki posadzone w zupełnie bezsensownym miejscu - wiem . Decyzja świadoma, dostały wszystko, co najlepsze plus linię kroplującą. Zobaczymy. U mnie nie ma już wolnych miejsc cienistych innych niż pod drzewami .

W miejscu po rodakach posadzone parzydła leśne, sle zdjęć brak, bo sue nie prezentują póki co .

Ogród Muszelki 21:42, 13 maj 2023

Do góry
Jeśli jest kiełek, to w najbliższym czasie zacznie wypuszczać pędy. Może poczekaj z sadzeniem (pogoda i tak nie jest ustabilizowana, zwłaszcza w nocy). Bataty nie lubią spadku temperatury poniżej 15°C. Niech więc wypuści w domu chociaż jeden, dwa pędy i posadź je do ziemi.

Z jednego batata można otrzymać kilkanaście (i więcej) sadzonek.

Na zdjęciu batat z krótkimi pędami. Wykopałam go na początku kwietnia dla koleżanki.

Wilczy ogród 21:15, 13 maj 2023

Do góry
Magleska napisał(a)

Madziu, ależ pięknie u Ciebie, cudne kompozycje, warzywnik perfekcyjny, wszystko dopieszczone, spójne kolorystycznie (łącznie z budą).
Wypatrzyłam też uroczego kuklika, ostatnio chodzą za mną.
Zieleń, drewno i antracyt 21:13, 13 maj 2023

Do góry
Dzisiaj miałam akcję ratowania jeża. Bidula był tak wychudzony i odwodniony, że leżał w trawie i nie reagował nawet na dotyk. Pojechał do ośrodka na leczenie+regenerację i mam nadzieję że szybko wróci do formy.
Na zdjęciu nie widać tego dokładnie (może i dobrze) ale to same kości obleczone skórą

Mam zadzwonić za kilka dni, a jak maluch dojdzie do siebie to mogę go spowrotem do ogrodu zabrać jeżeli będę chciała. Powiedziałam, że właściwie to nie muszę i jak mają jakieś fajne miejsca dla jeży to może w nich zamieszkać. Mężaty zaprotestował i koniecznie "jego" jeż musi wrócić do domu bo tu mu będzie najlepiej
Oby ta akcją była w tym roku pierwszą i ostatnią zarazem.
Moja ostoja 20:54, 13 maj 2023

Do góry

Moja ostoja 20:51, 13 maj 2023

Do góry

Moja ostoja 20:48, 13 maj 2023

Do góry
Kilka aktualnych zdjęć:

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:18, 13 maj 2023

Do góry
W tym roku postawiłam na hosty i zurawki w donicach

Grzebiuszka ziemna 20:14, 13 maj 2023

Do góry
Kordina napisał(a)
A tu mi się podoba, bo ja lubię gęstwiny ładnie rozrosły się jako wypełnienie niezapominajki (wiem, dla innych to będzie chaos ) :

Mnie też bardzo się tu podoba, jaki chaos, artystyczny gąszcz.
Tulipanki śliczne, w tym roku jakoś bardziej je zauważam, odmian jest mnóstwo, takich pełnych
dawniej chyba nie było.
Ogród w malinówkach 20:09, 13 maj 2023

Do góry
A co myślicie o takich donicach ceramicznych? Do postawienia koło drzwi wejściowych.

Oczywiście jest dużo kształtów, ale najwięcej rozszerzających się walców i kulki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies