Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Grubej dyni zmagania z naturą 13:32, 18 maj 2015

Do góry

Świetna robota z tymi warzywnikami, ogród taki "czyściutki".
Zaznaczam, żeby nic mi nie umknęło
Miłego dnia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:31, 18 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Irenko i Waligóro dzieki za wyjątkową gościne , pyszna zupę gulaszowa (ostra była niesamowicie ale pycha), ciasto i wszystko inne . Było nam bardzo miło z Wami sie spotkac i choc Irenko piszesz ze sie z nami nie nagadałas to my czujemy to samo ale byłysmy u Was tyle samo czasu co w Wojsławicach co świadczy o tym że Wasz piękny ogród wart był naszej uwagi i zachwytów, co zreszta widac na zdjeciach.Ja dopiero dotarłam do domu , dzis zdjęc juz nie wstawie ale by Wam podziękowac musiałam na chwilkę wejsc. Buziaki.

No ta zupa, to jak brzytwa, nauka taka, nie eksperymentować z nowymi przyprawami, ale żyjecie czyli nie tak źle
no nie nagadałam się, tyle pytań miałam, ale to chyba normalne przy spotkaniach, nie nagada się człowiek
cieszę się ogromnie, ze byłyścieteraz już znacie mój ogród, będzie nieustanie się zmieniać, przez wzrost roślin, czyli przesadzanie na okrągło
I powiem ci, że Waligóra już do tego koła kupił 2 magnolie, wybrał Yellow River, bo mu się spodobały teraz szukam azalii pontyjskich no i już się martwiłam tym przesadzaniem, ale co tam, za 3 lata chyba dopierobuziaki, podziwiam cię, taki maraton!

orliki tu cieszą

Rododendronowy ogród II. 13:28, 18 maj 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Bożenko, wielkie dzięki za odwiedziny, sprawiły mi baaardzo dużo radości

Irenko dzieki za zdjecia ale na tym źle stanęłam bo zasłoniłam Twoje śliczne rh.Dzieki za wszystko a najbardziej za Twój uśmiech nadal taki sam radosny jak dawniej.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:22, 18 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Pamajo - na obchodzie ślizgaczy 2 dni nie byłam.. w dzień nie mam czasu na nic a w nocy padam jak przecinek.

Widok o poranku.. dopiero focie robiłam po wstaniu, a tu już południe..

Aniu co to za drzewko?

Nadrobiłam u Ciebie, no i cóż napisać. Fajnie się czyta, mądra baba jesteś i zdrowe podejście do życia masz.

Pozdrowienia zostawiam, mały muminek słodziutki, a za chwilę, o ile dobrze pamiętam, następny aniołek się pojawi
Rododendronowy ogród II. 13:19, 18 maj 2015

Do góry
Klamber napisał(a)
Witaj Bogdziu. Pohasałem po twoim ogrodzie i widzę że RH są we wspaniałej formie. Robisz bardzo ładne zdjęcia , umiesz pokazać piękno swojego raju, aż miło się ogląda takie fotki. Dzięki za wpis. Życzę zdrówka i udanej wycieczki. Zostawiam kilka fot Black birda redwinga.

Robert jak miło ze o mnie pamietasz. Ptaszek cudny a Twoje zdjecia lepsze od moich. Pozdrówka serdeczne do Kanady śle.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 13:18, 18 maj 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Poradzcie coś ogrodniczki na moje iglaczki.To aurea nana. Mam 3 szt takie sponiewierane.
Inne rosną zdrowo w innych miejscach ogrodu,a te trzy w jednej kupie są i wszystkie takie podeschnięte od środka.

Reniu
Ja mam jedną aurea nana i też ma takie zasuszone ale nie tak dużo w jednym miejscu tylko na zasadzie to tu to tam mniejsze gałązki. Myślałam, że to dlatego że była przesadzana. Ja wycięłam te wysuszone i czekam... i podlewam
Ogród Małej Mi - sezon 2015 13:15, 18 maj 2015

Do góry
Pamajo - na obchodzie ślizgaczy 2 dni nie byłam.. w dzień nie mam czasu na nic a w nocy padam jak przecinek.

Widok o poranku.. dopiero focie robiłam po wstaniu, a tu już południe..

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 13:09, 18 maj 2015

Do góry
I przymiarka do magnoliowej, coś mi nie gra.
Stojąc frontem to ok, ale bokiem jakoś nie tak.
Zobaczcie.
A , muszę dokupić ze 2 szt.na końcu chyba brakuje.

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 13:05, 18 maj 2015

Do góry
Coś się dzieje z moimi rh
Niby dobrze posadziłam i z dobrą ziemią.
Coś zrobić??

Ten nie zawiązuje pąków

Leśne Wzgórze 13:03, 18 maj 2015

Do góry
Mathildis napisał(a)
Bo to takie łąkowo- leśne chwastowe , ale może zrobię im jakąś rabatkę gdzie będą mogły się rozrastać - choć te moje wyglądają na bodziszka cuchnącego więc jeszcze się nad tym zastanowię
zdjęcie dla przypomnienia o czym mówimy:

Azalię uwielbiam, konwalie w paski również i mam nadzieję, że szybko się rozrosną

Sa lesno-chwastowe ale w tym własnie ich urok , w tej polnej delikatnosci.Pozdówka dla Ciebie i rudej.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 13:02, 18 maj 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)
Dzisiaj przywiozłam nowego mieszkańca do ogrodu

Kamila jaki piękny buk! gratuluję i zazdroszczę, bo u siebie olbrzyma nie wsadzę, a strasznie mi się podobają buki.

Mam prośbę- czy mogłabyś umieścić aktualne zdjęcie przyrostów na Twoich cisach? Chciałabym porównać, bo moje coś tak wolną idą, że nie mam cierpliwości do nich Przedzorka miałam na cisach, za Ty?

Ogródek Ewy 13:00, 18 maj 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Zdjęcia dla Bożenki.

Jest też o niej na ogrodowisku. Danusia napisała dość sporo na jej temat.
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/404-agastache-aromatyczna-bylina-na-jesien

Śliczne dzięki.
Hirutkowy raj:)) 12:57, 18 maj 2015

Do góry
Krysiu zostawiam zdjecie wraz z buziaczkami

Kolorowe Rabaty Martek 12:55, 18 maj 2015

Do góry
Marta fajnie ze jednak wysiewasz i choc tak ogrodnictwem sie zajmujesz i spotykasz z dziewczynami dzieki czemu można Cię znów zobaczyc.Cynie jak to u królowej jednorocznych zdrowiutkie i śliczne. Zostawiam zdjecie z naszych wojazy

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:51, 18 maj 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Katalpy ruszyły - wreszcie

czy mogłabyś opisać jakie to masz tam czosnki te wyższe i te ciut poniżej górnej krawędzi kwitostanów kamasji?
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:44, 18 maj 2015

Do góry
Małgos dzięki za tą wspaniałą wycieczke , Twoja wielką dawke energii w nia włożoną i trud kierowania i myślenia gdzie nas zawieźc. Kierowca z Ciebie lepszy od rajdowca, równy Ance i obydwie macie niespożyte pokłady energii.Buziaki.

Mój jest ten kawałek ogrodu 12:43, 18 maj 2015

Do góry
aga_podlasie napisał(a)
Pogoda niestety nie sprzyja niektórym warzywom, albo ja mam za duże wymagania, ale wydaje mi się, że wszystko powinno już być większe. Może poza bobem, ale on już rośnie od marca.

I koper...jest wszędzie. I niech tak sobie rośnie.

Czepiasz się swojego warzywnika. Roślinki wyglądają zdrowo i ładnie. U mnie szczypior mniejsz, a buraczki dopiero posiane i jeszcze nie wyszły. Do jesieni urosna
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:40, 18 maj 2015

Do góry
Irenko widzę ze my to jeszcze nie był koniec gosci mimo że późno wyjechałysmy ale bardzo mnie cieszy ze Ewa mogła zabrac swoje zakupy bo będzie mogła napatrzec sie na kwiaty swoich rh. Dzieki serdeczne jeszcze raz za Twój uśmiech , serdeczne przyjecie jakie nas u Was spotkało , pyszne jedzonko i w końcu pomoc Twojego M . Zostawiam Ci trzy najpiekniejsze kwiaty z Twojego wczorajszego ogrodu, buziaki.

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 12:38, 18 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Nie wiem o co Ci chodzi, bo na zdjęciu nic nie widać przez klona

Zrób lepsze zdjęcie... takie od tujek aż do kuli.
Wtedy pomyslimy

Zrobiłam zdjęcie , ale nie wiem czy to coś pomoże.słońce świeci i mi odbija.

I jeszcze z boku.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:35, 18 maj 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Dotarłam do domu, dziewczyny też, szczęśliwe i pełne wrażeń, choć pewnie trochę zmęczone jak i ja po pokonaniu tego 1000 km w ciągu dwóch i pól dnia.
Bardzo dziękuję za ciepłe przyjęcie i Tobie i Zygmuntowi, twój ogród zachwyca, jest piękny, klimatyczny, pełen ślicznych miejsc, cudnych roślin i niepowtarzalnych ozdób. Bardzo dziekuję za zaproszenie, za gościnę i raz jeszcze pozdrawiam. Reszta wrażeń jutro

Wspaniale, że szczęśliwie, martwiłam się o to koło...
Jesteś niesamowita Małgosiu, tyle kilometrów trzasnęłaś, ta cała akcja zbierania się, no szalone, ale w takiej grupie podróżować, to czysta przyjemność
mam nadzieję, ze to nie ostatni raz, w końcu drogę znasz, synka i tak odwiedzać musiszbuziaki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies