Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Narodziny ogrodu Eweli 09:00, 18 maj 2015

Do góry
W końcu jakies zdjęcie udało się zrobić
Oto i moje tuje
Ogród z łezką II 08:58, 18 maj 2015

Do góry
Teraz tylko migawki wiosenne z kwiatuszkiem

Moja codzienność - ogród Oli 08:54, 18 maj 2015

Do góry

jak każda rabatka u Ciebie i ta zachwyca
Ogród Ani :) 08:54, 18 maj 2015

Do góry
Zrobiłam skany.
Poprawiłam trzy rabaty. Rabatę nr 5, 9 i 10. Mam spory dylemat czy wybrać wersję 1 czy wersje 2.

W wersji 1: rabata nr 10 ma w najszerszym miejscu 4 metry długości i 5 metrów długości w rogu (stad moje wczorajsze pytanie o tło dla roślin). Czy ja amator, jestem w stanie zapanować nad tak dużą rabatą?

Wersja 2: rabata nr 10 ma w najszerszym miejscu 3 metry długości i 4 metrów długości w rogu działki.

Rabaty 10 i 7 zostały połączone metrowym przesmykiem. Cycek z rabaty nr 5 też się stracił. Nie wiem czy 5 też nie jest za duża? Help!

Podobają mi się wszelkie ekrany, zwłaszcza z cisa. Na chwilę obecną planuję ekran z cisa (jako tło) na rabacie nr 5 - jest tego 15 metrów.

Nie wiem czy tak może być. Co myślicie? Każda sugestia na wagę złota
Wilcza Góra 08:50, 18 maj 2015

Do góry
alinak napisał(a)
Ewa ,wieczorny ogród magiczny,a i cała reszta czaruje. czy u ciebie Elizabeth jeszcze kwitnie? mam w głowie mętlik bo umie juz dawno przekwitła a też miała być Elizabeth
Ewka jaki odcień mają u ciebie kwiaty
kremowy ?żoltawy ?.mam lekki kłopot z identyfikacją.Elizabeth powinna mieć żółte zabarwienie. pozdrawiamy

Elizabeth razem z Susan bardzo ładnie jeszcze kwitną
E. ma nawet jeszcze sporo pąków.
odcień...zdecydowanie żółtawy...bardzo delikatny ale żółtawy i lekko pachnie...ma charakterystyczny wydłużony kielich, płatki mocniej żółtawe przy szypułce, rozjaśniają się w kierunku brzegów (już prawie wanilia)

zdjęcia niestety wieczorne, więc ciężko o kolorze rozmawiać
ale daję słowo ...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:46, 18 maj 2015

Do góry
Ale się nawzdychałam Ten zielony to fotoszop, prawda?

I Marta coś pokazała! Te kawałki tu i owdzie składają się na piękny ogród! Ech czemu nie ma Twojego wątku, Magnolio!!! buu

Gosia, ciemierniki sa moim zdaniem teraz tez ładne, te które przekwitły maja mega wielkie zielone nowe liście, a niektóre maja ładne kwiatostany. Wrzucę parę zdjęć, daj znać ze widziałaś to usunę

Tu za palibinem-foty dzisiejsze (ciemiernik zielony, obok śmierdzący)

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 08:46, 18 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
A jakiej wielkości ta rabata? Co to za obwódka?
Nie ma jak doradzić, bo nic nie widać
Zrób zdjęcie z daleka

Zdjęcia porobione, choć rabata sie lekko powiększy, i docelowo będzie miała 1,5 x 1,8
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:30, 18 maj 2015

Do góry
Rożowa majtkowa piwonia - pierwszy kwiatek; maki strasznie śmiecą, ale kolejne kwiaty sie otwierają

miłego dnia!
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:29, 18 maj 2015

Do góry
Tarczownica tarczowata - eksperyment - wyłazi z ziemi. Pewnie za sucho u mnie będzie miała, ale próbujemy obok paprocie, które w czerwcu kończą swój żywot z powodu suszy. W tym roku będę podlewać, obok linia, zresztą tarczownica nie była tania

Hosty i linia przy tarasie

Tunelik z papryka, przed nimi pomidory sie zadomowily juz
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:27, 18 maj 2015

Do góry
Biała piwonia kwitnie, różowa obok już nie -czekamy za rok na więcej niż 1 kwiatek

Ostatnie tulipki, niestety z koszami w tle obok bez palibin się zbiera.

Hosty! nawet bez ślimaków! tfu tfu
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 08:26, 18 maj 2015

Do góry
mam nadzieję, póki co wszyscy robią oczy, że to takie wielkie, więc zaczynam łapać małego stresa.
Na tle mojej niewielkiej działki - rzeczywiście jest wielkie.

Nie było mnie w dniu kiedy powstawała konstrukcja, która w założeniu miała być docinana na miejscu, i ewentualnie korygowana. eM wziął na siebie odpowiedzialność za wielkość tarasu - jest zadowolony .

Panowie zostawili mnie na tydzień z niedokończonym tarasem, bo im zabrakło 2 legarów i w ten sposób zostałam z rozgrzebaną robotą na cały tydzień.

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:24, 18 maj 2015

Do góry
Umbry przekwitły, limki ładnie rosną

Za ich plecami, od strony chodnika cisowy żywopłot rośnie

I nawet miejscami runianka się w końcu zagęściła Runianka od Ewy a siewka orlika od Ani
Moja codzienność - ogród Oli 08:21, 18 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Gosiu nie mam niespodzianek
Obsadziłam dziś grujecznikową więc mogę pokazać
Dostałam dziś wielką paczkę od Toszki a w niej ogromną ID z której zrobiłam mnóstwo sadzonej, buchananii i red barona (na inną rabatę).
Toszko kochana serdecznie raz jeszcze dziękuję
Graziella od Reni też pięknie rośnie
Żurawki z frontu odchudziłam i powstała rabata zostało podpiąć lampki i wysypać korą

Czyli, że tak prawie z niczego, przy okazji, bez roboty powstała sobie 7 metrowa rabata. (liczyłam thuje na zdjęciu
Ola perfekto.
Ogródek Iwony 08:18, 18 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A tu będzie trzeba poprawić linię podczas kładzenia obrzeża.

Następna perfekcyjna ogrodniczka
Odcienie zieleni 08:12, 18 maj 2015

Do góry
Efffa napisał(a)

To jest przechowalnik żurawek i trzmielin, ale jest to na widoku i bedę to musiała jakoś fajnie ogarnąć!

fajny przechowalnik taki poukładany, i w końcu foty te na Fb też cudne
Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 07:58, 18 maj 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)

Magda, napisz proszę jaka to odmiana leszczyny. To jest forma szczepiona ? Jak wysoko i szeroko ona rośnie docelowo ? Faktycznie rodzi orzechy ?

Pozdrawiam Ewa

Ewo, niestety nie wiem co to za odmiana leszczyny, ma ciemne bordowo-czerwone liście, szczepiona jest na wysokości 1,5 m, a orzeszki były w zeszłym roku, całe 5, ale duże
Wilcza Góra 07:54, 18 maj 2015

Do góry
była słoneczna sobota, była majówka w ogrodzie...
pachniało bzem i azaliami

...wspaniały, wieczorny czas...otuleni kocami rozmawialiśmy do nocy...

Moje początki- i brak doświadczenia :) 07:53, 18 maj 2015

Do góry
Już zaraz Ci wyślę namiary. A tak wyglądają:

Chyba lepsze Edyta kupiła na giełdzie- większe.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 07:35, 18 maj 2015

Do góry
Enya73 napisał(a)
.........

da się z wiekszym smakiem?...ech pięknie
Różaneczniki - choroby i szkodniki 07:27, 18 maj 2015

Do góry
ewelina_ napisał(a)
Jestem ponownie.Wykopałam krzaczek-bryła korzeniowa ładnie się rozrosła, nie znalazłam tam żadnych larw a jedynie dżdżowniczki.Nic niepokojącego tam nie widziałam.Wydaje mi się że korzonki ok.Dosypałam mu torf z korą sosnową i posaďziłam na nowo.Natomiast faktycznie przysypywałam rh warstwą kory i igiełkami z sosny.Więc moźe to wpłynęło na jego złą forme-sama nie wiem.Zrobiłam zdjęcie przeciętej gałązki.Wygląda to tak

ja ze zdjęć widziałam tylko tą jedną gałązkę taką zwiędniętą, ze zwiniętymi liśćmi, co jest charakterystyczne dla fytoftorozy
ale przy niej w przekroju gałązki pojawia się brązowy kolor
tutaj wygląda że nie ma brązu

więcej o fyto można poczytać od strony 21

https://www.ogrodowisko.pl/watek/868-rozaneczniki-choroby-i-szkodniki?page=21#post_8
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies