Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

paniprzyroda 23:51, 29 maj 2015

Angielskimi klimatami pooddychałam Warzywnik nigdy sam nie chce się pielić, a tu bylinowe rabaty czekają. Kochamy buki,lilaki, doniczki, byliny... czego nie kochamy? Chyba tylko szkodników, które nas potrafią przechytrzyć. Odkryłam dziś, że róża, która słabo rosła, podejrzanie lekko w ziemi siedziała Nornice.
lorka 10:48, 30 maj 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Inne kolory w ogrodzie:

I znowu biel (jak bumerang):

Wpadłam z rewizytą
Jaki Ty masz fantastyczny ogród!
zakochałam się w białych łubinach.. do tej pory miałam niebieskie i fiolety ..ale biały powala..

no i moja ostatnio ulubiona roślinka hihi
MarekW 20:13, 30 maj 2015

Ewo piękna wiosna u Ciebie i jakie bogactwo roślin. Pozdrawiam Was serdecznie
nicol21 23:01, 30 maj 2015

Ale milutko się u Ciebie spaceruje! Jeszcze raz zazdrszaczam tego lilaka

Co do żywopłotu bordowego - kupowałaś sadzonki czy może sama rozmnażałaś? tak się zastanawiam czy trudno je rozmnożyć samemu i kiedy byłby najlepszy czas żeby zrobić sadzoneczki?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
agata19762 21:40, 31 maj 2015

Ewa pozdrówka zostawiam
Pszczelarnia 09:48, 01 cze 2015

nicol21 napisał(a)
Ale milutko się u Ciebie spaceruje! Jeszcze raz zazdrszaczam tego lilaka

Co do żywopłotu bordowego - kupowałaś sadzonki czy może sama rozmnażałaś? tak się zastanawiam czy trudno je rozmnożyć samemu i kiedy byłby najlepszy czas żeby zrobić sadzoneczki?

Nicol, buki czerwone są (chyba - muszę obejrzeć) szczepione. Kupione jako 30 cm sadzonki z gołym korzeniem, wysyłkowo z DE.

Z nasion też mogą być ale czasami może wyrosnąć zielony. W innym miejscu mam sadzonki buka czerwonego bezpośrednio spod starego buka z "ogrodu Alicji" - opisywanego na moim wątku i pokazywanego w programie "Maja w ogrodzie" (z różanecznikami i azaliami w górach).
Ensata 12:41, 01 cze 2015

A mogę prosić namiary na sklep w DE? Czerwone buki, piękne. Idę łubiny oglądać.
Milka 14:35, 01 cze 2015

Czar lilaka, donic i buków, czar zapachów, jak nie kochać tych naszych ogrodów
Pszczelarnia 20:38, 01 cze 2015

Donice z bliska. Pisałam już u Miry, że "wypędzone" (podpędzone) rośliny ze sklepu już kończą swoje kwitnienie. I trzeba poczekać na kolejne. Dostają regularnie biohumus w płynie i florowit do kwitnących.

Matka 20:48, 01 cze 2015

Pszczółko, a skąd Ty nazbierałaś tyle glinianych donic?

Muszę akcją taką w szkole ogłosić 'przyjmę donice'