Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 20:47, 21 kwi 2015

Do góry
Szybki spacer dzis po ogrodzie i efekty ....

Ogród tworzony z pasją 20:47, 21 kwi 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Miskanty i rozplenica startują.

Karolku ja też takie trawy znalazłam u siebie przy samym potoku, dzięki twoim zdjęciom wiem co to jest.
Podziwiam Twój zapał ogrodowy i wiedzę
Zamieszkać w ogrodzie 20:44, 21 kwi 2015

Do góry
I u mnie wreszcie zawitała wiosna. . Chwalę się pierwszymi jej oznakami bo choć to niewiele to cieszy ogromnie. Zapraszam! i rabatami pod oknem a raczej to co z niej zostało po brukowa nie
Mój własny kawałek klepiska 20:44, 21 kwi 2015

Do góry
taką znalazłam obok

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:44, 21 kwi 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Nektarynka i brzoskwinia Grzesia tonące w milinie różowych pachnących miodem kwiatów

Cudne te drzewa, teraz oblepione kwiatami a później owocami....przepysznymi zresztą..... Ciut nadrabiam. I spóźnione życzenia Jubilatce zostawiam

Wiosenne zresztą....

...a spotkanie....o tym że super było nie wątpię.... trzeba Was wszystkich nie znać, żeby myśleć inaczej

Pozdrówka....jak zwykle dla całej Rodzinki
Mój własny kawałek klepiska 20:43, 21 kwi 2015

Do góry
Dziś kolejny słoneczny dzień i znowu szaleństwo w ogrodzie kolejne znaleziska, odkryłam liście i kamienie i znalazłam trawę.

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:42, 21 kwi 2015

Do góry
Kasia są różne odmiany moja NN bardzo wczesna, bardzo smaczna, bez robali a w środku kolor jak buraczek

wieczorne widoczki - a słońce bardo ostre

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:40, 21 kwi 2015

Do góry
Tę zieloną z obrazka mam i chyba będę się jej częściowo pozbywała.

Ps. i co zakupiłaś ten wąż zraszający w L ?

Edytuję bo zapomniałam wkleić zdjęcie
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:38, 21 kwi 2015

Do góry
Karola, "nie" dziękuję za roślinki

Możesz mi napisać, jaka to hosta i mak ? Bo trawka to ice dance?
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 20:38, 21 kwi 2015

Do góry
No i pochwalę się zakupami, które zrobiłam dzięki Ewie/Kubie

aż szkoda rozpakowywać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:38, 21 kwi 2015

Do góry
Po mniej przyjemnych pracach przyszedł czas na sadzenie bukszapnów.
Zmieniłem pierwotny projekt, bo jak to Ania mawia papier przyjmie wszystko, a bukszpany okazały się większe niż oczekiwałem i nie wyglądały dobrze w układzie z kartki

Za widoczne betoniarki, gruz, kamienie, płytki i inne badziewia przepraszam, ale to nie moje zniknie wszystko jak graby się zazielenią.
Pierwsze przymiarki już poz mianie koncepcji. Jak widać co nie co już się pojawiło na rabacie, ale na chwilę obecną mało widoczne.

Póżniej zapomniałem o aparacie i przedstawiam efekt końcowy dzisiejszego sadzenia.

Buksy jutro jeszcze odwiedzą fryzjera.

Ciekaw jestem opini, każda mile widziana, nawet krytyczna
Ogród z łezką II 20:37, 21 kwi 2015

Do góry
Dzisiaj i do południa tu i po południu, to wystarczy tego dobrego

Kwiatuszek na dobranoc Już niedługo...

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:36, 21 kwi 2015

Do góry
EwaG napisał(a)

Ja chyba dałabym hortensje w przerwach między drzewami (tym bardziej, że mają niskie pnie) - po środku, a pod wiśniami zimozielny pas. Może niekonwencjonalnie np. świerk (Nidiformis) np. tak jak tu

Czy są to śliwy o bordowych liściach? Może bardziej pasowały by hortensje, których kwiaty przebarwiają się na różowo?

Muszę się przyznać że o takim swierku nigdy nie słyszałam.Wygląda rewelacyjnie. Myślicie ze po 4 sztuki przy każdym pniu(posadzone tak w kwadrat)byłoby dobrze? A w ogole w jakiej odległości powinny być sadzone takie śliwy? co 2,5 metra bedzie dobrze?
Początki w Kruklandii 20:35, 21 kwi 2015

Do góry
Jeszcze kwitną

Miejski ogródek przy mieszkaniu na parterze 20:33, 21 kwi 2015

Do góry
Może mi pomożecie? Zastanawiam się nad kształtem i doborem roślin na małą rabatę (długość ok 5 m) wzdłuż ogrodzenia z sąsiadem. Nie chcę robić donic itp., które pozwolą sadzić większe rośliny. Wymyśliłam, że odgrodzę rabatę niską palisadą, która ułatwi koszenie i pozwoli dosypać trochę ziemi (zakupiłam w Biedronce takie plastikowe coś i teraz żaluję bo wygląda to bardzo sztucznie i jeszcze ten "najazd dla kosiarki" - postanowiłam go ukryć odwracjąc płotek), ale wyrzuciłąm paragon, więc musi zostać to co mam). Chciałabym, aby rabata miała nieregularne kształty - póki co przykładowa fala, jak ogładałam zakupione palisady.
Chcę posadzić bluszcz zimozielony (mam 5 sadzonek, nie wiem jakiej odmiany i clematisy (2 białe - "miss bateman" i 2 różowe - "ville de lyon").
Zależy mi na tym, aby była to rabata ładnie wyglądająca o każdej porze roku, ale nie bardzo wiem, co jeszcze mogę posadzić w gruncie o nawierzchni ok 20-25 cm (pod spodem jest garaż podziemny).
Bardzo Was proszę o sugestie i rady. Z góry dziękuję za pomoc!

Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:31, 21 kwi 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Sasanki.

Jakie ślicznoty....no taką sasankę muszę u siebie posadzić.... I nawet w ubiegłym roku rosła fioletowa, ale gdzież ona teraz? Jakoś dziwnie znaleźć nie mogiem....pozdrówka Kochana....dla Krzysia też
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:31, 21 kwi 2015

Do góry
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:29, 21 kwi 2015

Do góry
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:28, 21 kwi 2015

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:28, 21 kwi 2015

Do góry
Dzisiaj prac ciąg dalszy.
Na szczęście pogoda sprzyjała, a silny wiatr nie był już taki chłodny, a ciepełko dogrzewało tak, że 3 razy zmieniałem kurtki
Kopanie i układanie darni już się zakońćzyło, pozostały małe fragmenty w miejscach gdzie będzie trzeba zrobić podłączenia kraniku i skrzynki z zaworami. Test jednej sekcji, która już skończona zakończony pozytywnie

Po wykopach prawie nie ma śladu, udało się prawie idealnie przywrócić stan z przed kopania.
Zaległe zdjęcia, które na szczęście są już przesłością

Tulipanki w przerywnik, ciekawe bo ja takich nigdy nie sadziłem

Obiekty mojej ostaniej ogrodowej radości

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies