Pamiętam jak ja stale wertowałam strony z różami i kupowałam w dużych ilościach. Ale jak po dwóch sezonach zaczęłam tracić je po kolei to już nie dokupuję.
Gdyby one rosły tak jak u Ciebie to też bym je nabywała bo warte są każdej złotówki
Łączę się w...nerwach!
W tym roku pierwszy raz pojawiły się u mnie kopce kreta i to też na różance. Idealnie w cebulkach wszelakich, tak jak u Ciebie na linii kończącej rabatę. Już je raz rozgarnęłam, a dzisiaj w tych samych miejscach mam kopce 2x wyższe. Muszę poczytać jak towarzystwo wypłoszyć na nieużytki obok.
Dziś zrobiłam pierogi. Robię je bardzo rzadko (raz na rok może pół roku) bo nie lubię tego całego lepienia więc się pochwalę Dzieciarnia mnie namówiła bo zawsze kupujemy gotowe w pierogarni ale cena już zaczyna mnie odstraszać to zrobiłam.
Właśnie przyszło ze szkoły pierwsze moje dziecię, kolejni wrócą za godzinę.
Na ustach mam wiele bardzo brzydkich wyrazów następujacych szybko jeden po drugim .
Pod palcami treści po przefiltrowaniu...
Taki oto widok objawił się mym oczom, gdy stopił się śnieg w tej części ogrodu...
Rabata różana przekopana i to w miejscach, gdzie rosną (i już wylazły) tulipany Doll's Minuet...
Zmieniają barwę kwiatów - na początku są koloru limonkowego, potem śnieżnobiałego, na początku sierpnia zaczynają różowieć, we wrześniu są malinowe, a w październiku mają barwę czerwonego wina.
Niestety, nie mam zarejestrowanych wszystkich tych kolorów.
Taką silną odmianą hortensji, już na etapie "patyczka", jest 'Fraise Melba'. Później wstawię zdjęcia z Melbami rosnącymi w przedogródku młodszej Córki.
To niezwykle pięknie przebarwiająca się odmiana, z pędami nie uginającymi się nawet podczas gwałtownych ulew i gradu. Polecam!
OK, już kumam (to o konstrukcji ram do róż).
Za instrukcję cięcia róż z góry dziękuję, bo ja nadal początkująca w temacie róż (choć już odważyłam się zaprosić je do ogrodu).
Wegetują, mówisz (to o różach). Szkoda, bo na fali entuzjazmu na widok Twoich piękności różanych kupiłam już kilka (ech, te chciejstwa rabatkowe) Z myślą o cienistej części ogrodu. Ale znajdę im miejscówkę na słońcu.
Zdjęcie kiedy NIC nie było, motywujące Fantastyczny ogród stworzyłaś.