Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:01, 21 kwi 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Witaj, właśnie obejrzałam Twoją wizytówkę, na skutek tego, że Marta wspominała m.in. o Twoim ogrodzie, jak ją inspiruje i... musiałam go zobaczyć! I cóż, miała rację, piękny, naturalny, rośliny się przeplatają, łączą i tworzą piękny, pastelowy ogród. To kolejny kawałek ziemi, który mnie zachwycił i te zakątki takie tajemnicze... uwielbiam to w ogrodach, gratuluję. Będę podglądać Twoje roślinki siedząc sobie na ,,płocie", pozdrawiam

Aniu witaj u mniewizytówki nie skończyłam, a warto, bo wiele ciekawych traw nie pokazałam; Marcie dziękuję, że cie zachęciła
pozdrawiam i jak będę na kominkach, wpadne z rewizytą
na tej rabacie jest tyle roslin, że będzie szał
nasiały sie rudbekie, musze je eksmitowac na inne miejsce, bo zasłonia berberysy i trawy, no i lawenda ruszyła ostro i firletka, chyba zakwitna znowu w duecie, pełno tez siewek kostrzewy sinej, maków
jeszcze nie wszystkie te botaniczne tu kwitna, jest ich więcej, to dopiero poczatek

w druga strone
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:51, 21 kwi 2015

Do góry
makkasia...macham i ja, zaraz uciekam
Gosia...juz dobrze buziak
Bogdzia...az trudno uwierzyć w te Syberię.
Iza...to choc obrazki ogladaj, energetyczne teraz
Krys...u mnie wieje non stop, chyba arktyczny ten wiatr

moje nowe nabytki botaniczne, jestem nimi zachwycona, zdecydowanie znowu dokupię, bo Trada super się rozrastają, choc kilka musze przesadzic, trawy je zarastają
fajnie ten kolor zagrał z berebrysem Admiration i srebrzystościami

i takie botaniczne
Kulą w płot 11:46, 21 kwi 2015

Do góry
No i zapadła decyzja wierzba wyjeżdża, a "taka ładna była, amerykańska"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:45, 21 kwi 2015

Do góry
Jula....ruszy, ale masz rację, taka powolna ta wiosna, rok temu była bardziej zaawansowana, ale za to zimy nie było
Laurowiśnia...rzeczywiście czuć, nasadziłam pełno hiacyntów, gotowców, bo na jesień nie mam, jak się wcisnąć do żółci fiolety i do białych zonkili i tulipanów, różowe i białe, nawet mi długo jeszcze będa kwitnąćniemniej na jesień wszytskiego po 100 dokupię
ren133...dzięki za odwiedziny, ciesze się, że moja wiosna sie podoba
"W kolorze blue" 11:44, 21 kwi 2015

Do góry
Ensata napisał(a)

Na tym będzie żagiel rozwieszony, nie patrz na bałagan na tarasie, oczko mi kończą

o właśnie o coś takiego mi chodziło
Jeśli to nie problem i dasz radę to cyknij mi fotkę od spodu i podaj rozstaw tych belek od siebie i wymiar poszczególnej deski, tzn wysokość i grubość, bo długość oczywiście nieistotna.
Kulą w płot 11:40, 21 kwi 2015

Do góry
Mam kulki bukszpanowe chyba czas najwyższy przyciąć bo nawet nie widac, że to kulki były. Będzie rzeź bo to mój pierwszy raz

I jeszcze takie tam

Przedwiośnie ogrodu..:) 11:39, 21 kwi 2015

Do góry

Trochę tarasu, jescze wciąz zimnego, dzsiaj dopiero 10 st., Nie da sie jescze siedziec, ale kwiatki muszą byc.

Fotka na przedogródek, lawenda scieta juz dawno, na murze M zamontował mi linki dla róż , ktore tam widać, póki co jeszcze w nieładzie, bo linki montowane w niedziele, dzis jeszcze chłodno, przymocowałam tylko 2 galązki. Zimnica. te pregole widoczne occzywiscie powyciągam.
Zbliżenie linek:

Trochę słabo widać , gdyz linki biegną na wyskosci fugi i wszystko sie zlewa.

Na dole mocowanie.
"W kolorze blue" 11:33, 21 kwi 2015

Do góry
Stary ogród, nostalgia..
Kulą w płot 11:33, 21 kwi 2015

Do góry
Odnośnie jakiegoś wysokiego nasadzenia przy ganku to widzę, że próby podjęłam ale oczywiście nietrafione. Posadziłam w kącie iglaka, byłby wyższy już ale złamali mi go panowie od elewacji rok temu. I w ubiegłym roku od sąsiada wzięłam drzewko zupełnie nie wiedząc co to. Miał czerwone liście jesienią szyszki spodobał mi się bo czerwony, jakiś kontrast dla płotu. Wczoraj wyczytałam, że to sumak. Diabelstwo jakieś straszne. No to się obnażyło moje bezguście ogrodowe: wierzba hakuro i sumak No nic dopiero się uczę

iglak w kącie za gankiem

i sumak mały i jeszcze śpi

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:31, 21 kwi 2015

Do góry
Pamajo...dzięki i ja pozdrawiam
nowinki tulipanowe, smieszne

ten tez nowinka, kolor wina,aksamitny, na zdjęciu trudno pokazać

Alinko...ten ciemny migdałolistny kupiłam, nawet dochowałam się z nasion 3 sadzonek, o ile po drodze tych maleństw nie zdeptam, od ciebie jest mirtowaty i ten, super sie rozrosły w kilku miejscach, teraz mam juz 5 rodzajów wilczomleczu, 2 od ciebie, od dzidki, ten czerowny i od Ani an_tre

i tu razem z ciemnym
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:29, 21 kwi 2015

Do góry
Zdjęć z ogrodu nie mam bo aktualnie działam w części gospodarczej ale jest kartka z kalendarza

I taki oto nawóz do buksów zakupiłam w markecie, w którym Siakowa chciała kupić linie kroplującą Kilka lat temu przywiozłam sobie z Niemiec nawóz do roślin domowych z tej firmy i byłam bardzo zadowolona. Zobaczymy jakie efekty będą po tym

"W kolorze blue" 11:26, 21 kwi 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Ten Twój łysol jest tak szpetny, że aż piękny a pokaż tego co ma wypaśne futerko?
Jaka to rasa?

Wiesz, ja już jednego sierści ucha trzymam w domu, owczarka nizinnego mam 5 rok i też nie mam sierści bo to się nie leni

Devon rex
Kulą w płot 11:24, 21 kwi 2015

Do góry
Wstawiam zdjęcie wjazdu czyli mój front od d...py strony

I najgorsza część, pod świerkami bałagan bo chcieliśmy niby ukryć stary rozleciany płotek z kąta grillowego i starą żeliwną barierkę trzeba wywieść na złom. Wszystko stamtąd wyleci. Za tujami jest jeszcze drewutnia i kompostownik.
Różaneczniki - choroby i szkodniki 11:23, 21 kwi 2015

Do góry
Witam szanownych forumowiczów!
Jestem "nowa" na forum, ale podczytuję wiele różnych wątków Ogrodowiska.
Chciałabym prosić o pomoc w kwestii rododendronów. Otóż jedna roślinka po zimie wygląda strasznie, ma żółto-brązowe liście, obraz nędzy i rozpaczy. Po przeczytaniu informacji znajdujących się w tym wątku myślę,że sama jej to zafundowałam, sadząc ją za blisko murka.... .
,
,

Ale niestety druga roślinka - azalia japońska też nie wygląda ciekawie, rośnie już parę lat w tym samym miejscu, rokrocznie kwitnie, ale te liście (niektóre), coś mi nie pasuje....

No i jak zaczęłam się przyglądac pozostałym, to u jednego rodka na liściach są jakieś białe plamki...

Pomocy !
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:22, 21 kwi 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Ale mzs ładnego kwiecia:0)
Najpierw pozachwycam się ładnym ciemiernikiem,
.Taki by mi sie przydał. gdzie go kupiłaś??
Magnolie śliczne
Szafirki na tle tej jasnej zieleni, wygladają zjawiskowo.Cyba swoje muszę w inne miejsce przesadzić
Sasanki- ładne kolorki
Co to za powojniki w taich pąkach ?
I bratusie ładne kolrki.U mnie też troche ich sie wysialo.Ale dopiero zaczynaja kwitnienie

witam Cię w moim ogrodzie

szafirki są na tle tojeści rozesłanej
mnie też się podoba to zestawienie

powojniki mam różne najszybciej pączki zawiązał ten

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:22, 21 kwi 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Masz małe psinki?
Buziaki

Wzięłam ze schoroniska 6-tygodniową sunię, jest cudna
rządzi Sonia, żyją zgodnie, ale to zasługa straszej koleżanki
Mój ogród pod górkę... 11:21, 21 kwi 2015

Do góry
To jeszcze trochę:
Wiąz Camerdownii

Klonik już wyraźnie czerwony

Ambrowiec pokazuje już listki

Moje trzy buczki:

"W kolorze blue" 11:20, 21 kwi 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
na jednym ze zdjęć widać odrobinę zadaszenia nad tarasem, czy mogłabyś, pokazać jak to wygląda w całości, bo właśnie mam podjąć decyzję o zadaszeniu naszej pergoli i coś mi się zdaje, że masz coś takiego jak sobie wymyśliłam

Na tym będzie żagiel rozwieszony, nie patrz na bałagan na tarasie, oczko mi kończą
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:19, 21 kwi 2015

Do góry
a tu kolejne tulipanki podpędzone w domu wyglądają tak

Moje ukochane miejsce na ziemi 11:19, 21 kwi 2015

Do góry
tulipany też tuż tuż ....
większość z biedro...widzę, że dobrze rosną
pierwszy raz je zasiliłam teraz wiosną

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies