Takie nasadzenia lub prawie takie ze wzgl na małą ilość roślin w Gardenie są już zrobione , a za 10 lat może tak będą wyglądać teraz to malizny. Może być? To oczywiście ta niezabudowana, większa część. No i jestem z sąsiadem umówiona na jutro wieczorem może uda się fotki.
wg etykietki powinien to być powojnik górski "Fragrant Spring" ale ma wyraźnie podwójne płatki i najbardziej podobny jest do innego powojnika górskiego "Marjorie", chyba że to jakiś "zwyrodnialec"
Zbyszku ja lubię koty ale jak maja właściciela który o nie dba anie takie dzikusy, wszystkie kaszlą, bo maja robale, wszystkim załatwiają sąsiadom nasadzenia tylko nie tej która je karmi muszę w końcu ostrzej zareagować, zapisz, zapisz
Takie nasadzenia lub prawie takie ze wzgl na małą ilość roślin w Gardenie są już zrobione , a za 10 lat może tak będą wyglądać teraz to malizny. Może być? To oczywiście ta niezabudowana, większa część.
Kasiu - radykalne decyzje podejmowane w ogrodzie mogą wyjść tylko na jego korzyść Może nie następuje to z dnia na dzień, ale po pewnym czasie myślisz sobie "jak wcześniej ta rabata mogła tak wyglądać?" Ja jeszcze powoli dojrzewam do wywalenia mojego bonsai dla ubogich z jednej rabaty, jednak w tym sezonie jeszcze to nie nastąpi, bo liczę na miskanta, że go zakryje No chyba, że znajdę coś odpowiednego na jego miejsce - wtedy się nie zawaham To tak odnośnie tej jodły
Zerknij na te dwa zdjęcia - tak wyglądała ta rabata w drugim roku po posadzeniu roślin(2012) - ah, jaki ja byłem wtedy dumny, że mam zielono
Po kilku(dziesięciu) migracjach roślin tak wyglądała jesienią - i ciągle dążę do ideału Wiosną ją poprawiałem i nadal będę - plany mam
Możesz to pokazać M-owi i przekazać ode mnie, że nie warto bronić roślin, które tylko psują efekt rabat - tylko je zmieniać A ogrody forumowiczów są tego najlepszym przykładem
to przed starą suszarką teraz drewutnią, po zlikwidowaniu okien budynek się zgadza rośliny już posadzone niektóre może nie identyczne , ale wyglądać będzie bardzo podobnie jak urośnie oczywiście na razie to maleństwa.
Skoro tuje złamał śnieg, to jak zamierzasz utrzymać drzewa na dniu?
Tym tujom przydałby się fryzjer .
A czy wiecie, że jest tyle pięknych drzew - nie tylko wiśnie 'Umbraculifera'? Np. Głog jednoszyjkowy 'Compacta', albo lipa drobnolistna 'Green Globe' lub lipa srebrzysta 'Silver Globe'(jak każdą lipę można ciąć).
A teraz sesja zdjęciowa moich maciupeńkich host. Specjalnie położyłam obok pudełeczko zapałek, żebyście mogli sobie jakoś zobrazować ich wielkość (małość ) .
są malutkie, za to niesamowicie się rozrosły od zeszłego roku. Sadzone były jako pojedyncze maluszki, a teraz tych "ołóweczków" jest obok siebie już całkiem sporo .