Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 23:41, 30 maj 2015

Iwk4 napisał(a)
Dorotko, szkoda roślinek, tak czasami bywa. Pięknie pokazujesz swój ogródek. Maczków też mi szkoda, ale choiaż fotkę masz ładną z wyciętymi makami .
Wysiałam u mnie jednoroczne i nawet nie widzę czy wzeszły, zielsko wszystko zagłusza, część wypieliłam, mam nadzieję, ze nie wyciepałam przy okazji maczków.
Widzę, że trawka u ciebie wschodzi ładnie.
Jak tam wyszedł eksperyment z rurkami pcv? Buziaki zostawiam

Oto mój eksperyment z rurami kanalizacyjnymi.
Dorota123 23:49, 30 maj 2015

To są stałe bywalczynie w moim ogródki. Nie przepadam za nimi, ale im nie dokuczam. Dziś sfociłam 4 , ale zapewniam, że jest ich dużo więcej.
Nallar 23:50, 30 maj 2015

Rury kanalizacyjne mnie rozłożyły.....super pomysł. Co to za kwiatuszki?
Dorota123 23:57, 30 maj 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale ptaszki po ogrodzie wędrują - pięknie.

Sylwio ptaszki zmieniły miejscówkę ze względu na naszego wnuczka. Zapamiętał mały szkrab, gdzie są postawione i od bramki prowadził do ptaszków. Zabierał dużego, a że ciężki był dla niego to po drodze gubił ogonek, później mój M sklejał biedaka. Teraz będzie zabawa w chowanego.
Dorota123 23:59, 30 maj 2015

bozga napisał(a)
Na pewno szybko zatrzesz ślady żywiołu a fotki jak zawsze bardzo ładne

Ta wichura uświadomiła mi, że muszę przerobić tę rabatkę, bo jest nie fotogeniczna,
Dorota123 00:08, 31 maj 2015

Nallar napisał(a)
Rury kanalizacyjne mnie rozłożyły.....super pomysł. Co to za kwiatuszki?

Fioletowe to osteo...coś tam, bakopa biała i fioletowa, surfinie białe z fioletowymi żyłkami, stipa (jeszcze nie widoczna), szałwia omączone, jeszcze nie kwitnąca i jeszcze takie coś delikatne białe, ale nie znam. Kupuję na wyczucie, nie znając nazw ale jak widzę, to wiem, że mi się podoba. Ledwo upchałam to wszystko w doniczki, resztę co się nie zmieściło posadziłam do gruntu przy altanie.
Nallar 00:14, 31 maj 2015

Dorota123 napisał(a)

Fioletowe to osteo...coś tam, bakopa biała i fioletowa, surfinie białe z fioletowymi żyłkami, stipa (jeszcze nie widoczna), szałwia omączone, jeszcze nie kwitnąca i jeszcze takie coś delikatne białe, ale nie znam. Kupuję na wyczucie, nie znając nazw ale jak widzę, to wiem, że mi się podoba. Ledwo upchałam to wszystko w doniczki, resztę co się nie zmieściło posadziłam do gruntu przy altanie.

Dziękuję.
Zazdroszczę wyczucia, super to wygląda.
omelka1 08:56, 31 maj 2015

Dorota123 napisał(a)

Chciałm zapytać o kule gdzie kupowane?

Rury super ale kompozycje w nich przecudne.
Dorota123 15:32, 31 maj 2015

Omelka1 kule są ze styropianu. 2 są obłożone klejem do tynku i pomalowane farbą do tynku zewnętrznego, kilka jest pomalowana farbą od tynku, a jeszcze kilka pomalowane jest farbą akrylową w takie ciapki robione gąbką. Gdzieś w moim wątku pokazywałam jak robiłam poszczególne kule.
Dorota123 15:40, 31 maj 2015

Dziś przegląd moich orlików. W przyszłym roku będą jeszcze różowe i niebieskie, w tym roku posiane.