Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Mysza 23:47, 30 maj 2015

Marzenko różyczki mają śliczne kolorki.Jak i piwonia
ZielonaAnia75 06:45, 31 maj 2015

Ogoliłam berberysy admiration... teraz czekam az zczerwieniają

A czy te berberysy to kupowałaś już tak uformowane w kulkę, czy zwykłe krzaczki a sama je kulkujesz? I jakie duże kupowałaś żeby były kulki?
Ja mam berberysów sporo, ale one miały już pokrój kulek i ja nic przy nich nie robię. Tylko podziwiam
ZielonaAnia75 07:18, 31 maj 2015

I jeszcze zapytam o świecznicę, którą masz, a przynajmniej miałaś w bukszpanach i stipach. Kocham to połączenie. Wszystkie świecznicę o których czytam mają rosnąć nawet do 2m, a ja aż takich wielkich nie chcę, Twoje są o wiele mniejsze, tak przynajmniej wydaje się ze zdjęcia, jaka to odmiana proszę napisz i czy ona długo kwitnie? Polecasz? czy szukać zamiennika
ZielonaAnia75 07:28, 31 maj 2015

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/70/701473/original.JPG

Co to za cudna róża, proszę podaj nazwę? Tam rośnie jedna, czy jest ich kilka obok siebie, że tworzą taką jedną ogromną plamę piękna?
ZielonaAnia75 07:31, 31 maj 2015

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/70/701453/original.JPG

A ta jak się nazywa? Zamęczę Cię Marzenko przepraszam
Madzenka 10:07, 31 maj 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)

A czy te berberysy to kupowałaś już tak uformowane w kulkę, czy zwykłe krzaczki a sama je kulkujesz? I jakie duże kupowałaś żeby były kulki?
Ja mam berberysów sporo, ale one miały już pokrój kulek i ja nic przy nich nie robię. Tylko podziwiam

Berberysy bagatelle maja na poaczatku same pokroj kulek i rosna bardzo wolno. Moej maja już 4 lata i zaczynaja mocniej rosnac a posadziłam za blisko siebie, musze zatem je korygować. . Ciecie 1 raz w sezonie wystarczy, jesienia chyba musze je ciut rozsadzić
Madzenka 10:09, 31 maj 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
I jeszcze zapytam o świecznicę, którą masz, a przynajmniej miałaś w bukszpanach i stipach. Kocham to połączenie. Wszystkie świecznice o których czytam mają rosnąć nawet do 2m, a ja aż takich wielkich nie chcę, Twoje są o wiele mniejsze, tak przynajmniej wydaje się ze zdjęcia, jaka to odmiana proszę napisz i czy ona długo kwitnie? Polecasz? czy szukać zamiennika

Ja nie jestem zadowlona ze świecznicy, bardzo pozno kwitnie, niekiedy dopiero pod koneic sierpnia i jesli jest słonecznie to szybko kłosy robia sie brązowe. Zdecydowanie bardziej ozdobne sa liscie mojej czekoladowej świecznicy. Rzeczywiscie sa wysokie, moje z kłosem ja 2 M.
Obserwuje moja rożanke i tam docelowo maja wyładować świecznice , na razie nadal z bukszpanami przy gabionach i brzozach
Madzenka 10:10, 31 maj 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/70/701473/original.JPG

Co to za cudna róża, proszę podaj nazwę? Tam rośnie jedna, czy jest ich kilka obok siebie, że tworzą taką jedną ogromną plamę piękna?

To jest okrywowa fairy, całkowicie bezproblemowa. W 4 roku jest jednak juz duza i bardzo gęsta mimo ze tne ją na 15 cm wiosna nozycami do zywopłotu...
Madzenka 10:13, 31 maj 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/70/701453/original.JPG

A ta jak się nazywa? Zamęczę Cię Marzenko przepraszam

A ta to bonica, jakos małe kwiaty wyszły na tym zdjeciu. Ma zdecydowanie wieksze kwiaty niz fairy. Wg mnie to druga bezobsługowa roza dla poczatkujacych rózomaniaczek. W tym roku wyeksmitowałam krzaki bonica na rożanke i do tesciowej. Został tylko jeden krzak pod magnolią ale tez czeka go eksmisja do tesciowej.

Nie męczysz mnie, po to jest to forum a nie na gadu gadu
Służę rada i pomocą
Madzenka 10:15, 31 maj 2015

Anita1978 napisał(a)
Róże pięknie ci kwitną! U mnie na razie pąki ale mnóstwo.....jak sie rozwiną, to bedzie szał!
Co do jeżówek to faktycznie, te odmianowe faktycznie kiepsko po zimie rosną, zależy tez które, ale u mnie też wiele ginie....te staromodne to rosną jak szalone....i wysiewają sie a siewki odmianowych nie powtarzają cech odmiany....

Nie mam bezodmianowych, chyba musze troszkę kupic.
Najbardziej zal mi ze z 5 vintage wine kupowanych chyba za 25 zł.... Została mi jedna....
Nerwa na nie mam, ale ucze się je hodować, wiec dam im czas. ProblemeM jest to ze ciagle przekopuję rabaty wiec troche winy jest tez po mojej stronie.....