Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

AlKa 08:59, 31 maj 2015

Ja też dostałam taka werbene i tez kwitła pięknie. Obecnie u mnie mini siewki, ale mam nadzieję że urosną.
Mala_Mi 09:00, 31 maj 2015

Madziarzeszow napisał(a)
Zasiana werbena u mnie też tak wygląda będzie dużo sadzonek ....
Jak Ty się wyrabiasz ze wszystkim to bardzo zastanawiające
A mój najpiękniejszy kwiatuszek rośnie ...

Ja zawebenię chyba całe forum

4 czerwca dziewczyny wpadają na kawusie.. może też wpadniesz?

Wogle się nie wyrabiam.. wszędzie tyły... wyłączam myślenie i tyle.

Lilia himalajska ma pąka. hura..

Mala_Mi 09:14, 31 maj 2015

AlKa napisał(a)
Ja też dostałam taka werbene i tez kwitła pięknie. Obecnie u mnie mini siewki, ale mam nadzieję że urosną.

Urosną, ja przecież Wam wysyłałam Wam werbeny z tych mikrosiewek w połowie czerwca.
Zaczęły kwitnąć w sierpniu.
Odgrzebałam daty z prywatnych wiadomości

Informacja może się przydać dla tych co patrzą na mikrusy i zastanawiają się co z tego będzie.

Odszukałam foto sąsiadki, dałam jej małe siewki na początku października osiągnęły wysokość siatki, zdominowały rabatę, czyli w sierpniu już też musiały kwitnąć.

Moje siewki na handelek są do przodu w czasie o 2 miesiące.. i są dobre ukorzenione i rozgałęzione.
Madzenka 09:58, 31 maj 2015

O kurcze czyli jak moje siewki podrosna to lawendy nie będzie..... Pieknie mi rosna z korzeni ubiegłoroczne werbeny, z powodzeniem przezimowały w gruncie. W zyciu nie miałam tak gęstych i dorodnych, oby juz takie łagodne zimy u mnie były. Byleby były snieżne w górach ale na to w tym roku nie narzekałam....
ewa004 10:07, 31 maj 2015

Aniu kupiłam sobie wczoraj jeżówki ,kępki są dość ładne ,takie do podzielenia .
Doradź Aniu dzielić je teraz czy lepiej nie .
Zerknij do mnie ,wstawiłam ich zdjęcie
Buziaczki
Ensata 10:08, 31 maj 2015

Mała Mi informacja cenna. Ktoś pisał, ze mikro werbenka urosła do mikro rozmiaru i się zatrzymała.

U mnie też odbijają z korzeni, polubiła mnie ta moja nieszczęsna werbena
Ensata 10:09, 31 maj 2015

Madzenka napisał(a)
O kurcze czyli jak moje siewki podrosna to lawendy nie będzie..... Pieknie mi rosna z korzeni ubiegłoroczne werbeny, z powodzeniem przezimowały w gruncie. W zyciu nie miałam tak gęstych i dorodnych, oby juz takie łagodne zimy u mnie były. Byleby były snieżne w górach ale na to w tym roku nie narzekałam....
Nic nie bedzie, pożre lawendę, róże, co się da
Mala_Mi 11:35, 31 maj 2015

Bogdzia napisał(a)
Śliczne zdjecie ale czy nie za zimno na kąpiele?

Siny z zimna, ale nie dał się wyjąć z wody Aż burza i wiatrzysko pogoniło
A dziś pogoda do niczego.. łatwiej utrzymać 4 litery przed kompem. Trochę się przejaśniło.. ale ...

Jak patrzę na swojego Alfredzika i na Twojego.. to przeżywam szok...

Mala_Mi 11:43, 31 maj 2015

Ensata napisał(a)
Mała Mi informacja cenna. Ktoś pisał, ze mikro werbenka urosła do mikro rozmiaru i się zatrzymała.

U mnie też odbijają z korzeni, polubiła mnie ta moja nieszczęsna werbena

Zatrzymała się werbena bo jest zimno. To jest bardzo zimny maj.. przynajmniej u mnie... patrzyłam jak było w zeszłym roku i w innych latach. Od kiedy mam ogród to w tym roku na dzień dzisiejszy wszytko jest najbardziej opóźnione. I co z tego że zimy nie było???

I migawka miejsca rok po roku, z podobnego okresu Ale stan zaawansowania taki sam.. bukszpanik daje czadu.. 2 razy więcej w rok, a bylinki w przyszłym roku znów do przekopania. Ciasno im..

Mala_Mi 11:52, 31 maj 2015

ewa004 napisał(a)
Aniu kupiłam sobie wczoraj jeżówki ,kępki są dość ładne ,takie do podzielenia .
Doradź Aniu dzielić je teraz czy lepiej nie .
Zerknij do mnie ,wstawiłam ich zdjęcie
Buziaczki

Nie robię eksperymentów na roślinkach drogich, a jeżówki do takich należą. Nie dzielę, bo piszą że tego nie lubią. Wolę mieć mniej a gęściej w kupie. Pojedynczy badyl nie daje efektu. I mi po zimie część gnije.... więc nie ryzykuję.
Różowe się sieją, wiec po co dzielić jak i tak je pielę.
Sorki, nie pomogłam

Ale obiecuję kiedy jaką podzielić w ramach eksperymentu Bo to pytanie pada często.

PO zimie mi padły z mokra... a teraz z powodu ślizgaczy.

Oglądałam dziś Maję.. i złapałam nerwa... Ślizgacze i rola w obiegu materii organicznej . Wszytko się zgadza, tylko one ten obieg redukują do dwóch etapów.. roślina- ślimak-pustynia.
Jak coś nie ma naturalnego wroga i mnoży się na grandę.. to jaki to obieg??????

Chociaż Panią Maję uwielbiam, to dziś złapała minusa. Komary trujemy...ale ślizgacze szanujemy.... Komarami żywią się owady!!!! W suche lata populacja komarów spada... a ślizgaczy nie spada... i nikt i nic tego nie jje.

Widok z okna kuchennego.....