W avatarze mam Aphrodite, Heritage jest jaśniejsza.
Do kupienia w większości naszych szkółek, chyba najlepiej we Floribundzie, ładne sadzonki tam mają.
Kwitnie całe lato, ale tylko dwa lub trzy razy tak bardziej obficie, jak wszystkie róże. Potem spontanicznie wypuści tu kwiatka, tam kwiatka.
Cięcie przez pierwsze lata dość mocne, żeby się rozgałęziła, potem powyżej połowy lub jeszcze mniej, anigelki ponoć nie lubią ostrych cięć w późniejszych latach. Do dobrego kwitnienia i pokazania tego co potrafi potrzebuje dwóch lat najmniej.
Cisy pójdą za dom, będę zaraz bardziej pogłębiać ten temat właśnie .
Ja też sobie poradzę, a co .
Mogło być gorzej w końcu.
Oooo tak, też szukam dobrego źródełka, potrzebuję dużo, dużych krzewów i tanich .
Plantacja znana i podziwiana
Dzięki Kochana, ściskam ciepło .
Ja je tak polubiłam, że co roku je rozsadzam, jak tylko się da , wciskam je miedzy róże ile wlezie.
Oj tam, oj tam .
Hm, wszystko na raz, to chyba będzie cieżko. W takich miejscach radzi sobie New Dawn, Giardina, Louise Odier, Hella. Muszę pomysleć, co jeszcze by się nadawało, jak będę miała więcej czasu .
Asiu ,ja bym między te drzewka co masz wsadziła rodo albo trzmieliny ,coś zimozielonego ,tulipany i inne cebulowe bym wykopała i sadziłabym kupkami a nie rządkiem jak to zrobiłaś .Między tymi kupkami wsadziłabym byliny ,bo one później kwitną jest naprawdę sporo fajnych ;jeżówki ,firletki ,szałwia omszona moja ukochana ,dzwonek szerokolistny ,dzwonek karpacki ,przetaczniki ,naparstnice,Marcinki to kwiat na jesień ,róże ,też tam możesz wkomponować zrobi się ogród romantyczny na obwódkę możesz dać niższe byliny ,żagwin ,floksy ,kocimiętkę ,lawendę wszystkie te roślinki kupisz w Jaworniku w cenach od 2,60 do 5 zł (byliny) .Z tych kwiatów na pewno będą bukiety .
Wstaw zdjęcia całej rabaty i ile ma metrów .
pewnie by się zgodzili, ta Pani jest bardzo miła, ale już sobie umiejscowiłam nadwyżkę w niektórych kątach
skuszę się też na tego przetacznika myślisz że 3 wystarczą?
jedną rabatę taką bylinową troszkę mam 2 floksy, pysznogłówka, odętka, tradycyjne jeżówki, goździki, dalie, w sezonie aksamitki czyli turki. astry przez babcię zwane Andrzejoszki . Mam do niej sentyment bo przypomina mi ogródki z dzieciństwa. troszkę ją przerobię i tam posadzę te nowe bylinki z przodu niej mam funkie i parę liliowców niestety kilka jest dużych i czerwonych zostaną przesadzone
Jeżeli podoba Ci się Raspbery trufle to na pewno spodoba Ci się też jeżówka Supreme Cantaloupe, ona też mam kwiat gerberowy i ładny delikatny kolor. Na nią czaję się w tym roku .
Oj mną Iwonko też zawładnęły. Ja je chyba posadzę z trawami. Floksy też mam i lubię. Zaraz Ci podam namiary na liliowce, floksy i inne byliny. Obejrzyj sobie Gospodarstwo Ogrodnicze Bilscy, wydasz Iwonko następne pieniążki
Przyznam, że dzięki Tobie te byliny w tym sezonie mną zawładnęły (i oczywiście nie mogę się oprzeć i ciągle też wchodzę do tego sklepu żeby się napatrzeć). I opanują też mój ogródek.
Chcę, tak jak pisałam, stworzyć rabatę biało- różową, pod miłorzębem, a przed nimi żurawki. Chyba kupiłam ich za dużo więc podosadzam do innych rabat. Przyznam, że gdyby fundusze dopisały oraz możliwości to kupiłabym każdą. a tak się trochę hamuję i dokupię żurawki i floksy. mają też mieć liliowce
poczekam na początek sezonu, na razie zamówiłam za ok. 200 zł, ale pow. 300 zł dostawa gratis więc i tak dobiję do tej kwoty.
Ta drobizna pięknie wypełnia ogród. I zauważ Ewo, że wiosna do nie należy. Wie, że przy tych przepysznych kwiatach róż i lilii byłaby niezauważalna, musi się spieszyć