Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Marta7 09:33, 30 sty 2014

aniula napisał(a)
Martuś, moja glicynia to, o ile dobrze pamiętam, glicynia chińska Prolific.
Mam ją jakieś 5-6 lat. Jakiś czas rosła nawet w doniczce...
Nie pamiętam po jakim czasie zakwitła, ale szybko.
Ona normalnie nigdy mi aż tak latem nie kwitła... a w tym roku miała bardzo mało kwiatków wiosną, a potem przez cały lipiec i sierpień kwitła jak szalona, nawet jej nie przycinałam, bo wszędzie pąki były...
I jeszcze we wrześniu miała też kwiaty, właściwie resztki opadały już razem z liśćmi...
Może to przez anomalie pogodowe....

Aniu dzięki za odpowiedż,wprawiła mnie ona w świetny nastrój -wyobraż sobie że miałam ją zapisaną jako niezawodnie kwitnącą i już mam ją zamówioną Baaardzo się cieszę,może z nią mi się uda ujrzeć kwiaty glicynii u siebie(wcześniejsze odmiany-same porażki)A Ty to musisz mieć rączkę do kwiatów-zresztą widać to w Twoim ślcznym ogrodeczku
zbigniew_gazda 09:50, 30 sty 2014

Cześć Martuś. Nie byłem u Ciebie bardzo dawno a dziś coś mnie tknęło. Przeleciałem pobieżnie wątek od początku jak to się zaczęło. Stworzyłaś piękny ogród i czytam że czaisz się następne zakupy. A malowanie paznokci- podziwiam eMa. Nigdy nie brałem sie za taką robotę. Pozdrowienia.
kitek81 10:13, 30 sty 2014

no szacun dla m córa ma szczęście i Ty z resztą też
piszesz, że z roślinami masz tak jak dziewczynka w sklepie z zabawkami i że niby ja jestem konsekwentna- taaaa jasne już nie mogę się doczekać, jak zacznę pierdoły w ogrodniczym lub Biedrze wykupywać zobaczę, czy to co będę chciała kupić będzie w pobliskich centrach ogrodniczych lub szkółkach-bo jak nie to pewnie też będę zmuszona kiedyś się przełamać i zamówić przez internet!
pozdrawiam :*
gaga 12:46, 30 sty 2014

Martuś w tym sezonie też zagości u mnie Rubens ale będzie nosił imię Kasiek dzięki -Kasiek na bawarskich ścieżkach - oficjalna matka chrzestna ,może kiedyś w przyszłości uda się wypić lampkę szampana,,,żeby lepiej rósł.
Zlosnicaja 17:18, 30 sty 2014

Witam, mam pytanie a w zasadzie nawet dwa
Czy te różowe kwiatki to floksy? i czy mają jakieś szczególne wymagania? Chciałabym obsadzić czymś ładnym miejsce wzdłuż płotu gdzie nie nie chce rosnąć nawet trawa i zależy mi na takim cudnym "dywanowym" efekcie jak u Ciebie

Marta7 18:01, 30 sty 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Cześć Martuś. Nie byłem u Ciebie bardzo dawno a dziś coś mnie tknęło. Przeleciałem pobieżnie wątek od początku jak to się zaczęło. Stworzyłaś piękny ogród i czytam że czaisz się następne zakupy. A malowanie paznokci- podziwiam eMa. Nigdy nie brałem sie za taką robotę. Pozdrowienia.

Zbigniew cieszę się bardzo że coś Cię tkneło i wpadłeś do mnie w odwiedzinki(oby tak częściej)
Dziękuję Ci też za miłe słowa A zakupy w oczekiwaniu na najjaśniejszą panią wiosnę są już moim nałogiem ktorego nie mam zamiaru leczyć bo go uwielbiam,daje mi on dużo radości....
A malowanie paznokci przez mojego M córci-to był jego pierwszy raz
Pozdrawiam

Marta7 18:08, 30 sty 2014

kitek81 napisał(a)
no szacun dla m córa ma szczęście i Ty z resztą też
piszesz, że z roślinami masz tak jak dziewczynka w sklepie z zabawkami i że niby ja jestem konsekwentna- taaaa jasne już nie mogę się doczekać, jak zacznę pierdoły w ogrodniczym lub Biedrze wykupywać zobaczę, czy to co będę chciała kupić będzie w pobliskich centrach ogrodniczych lub szkółkach-bo jak nie to pewnie też będę zmuszona kiedyś się przełamać i zamówić przez internet!
pozdrawiam :*

Kasiu też pozdrawiam,a w sklepach jeszcze cisza przedwiosenna dlatego trochę szaleję w internecie
Dziękuję za mile słowa odnośnie mojego M-rzeczywiście nie narzekam -to miłość mego życia
Piszę tak krotko bo lecę do pracy,pa,pa
Marta7 18:10, 30 sty 2014

gaga napisał(a)
Martuś w tym sezonie też zagości u mnie Rubens ale będzie nosił imię Kasiek dzięki -Kasiek na bawarskich ścieżkach - oficjalna matka chrzestna ,może kiedyś w przyszłości uda się wypić lampkę szampana,,,żeby lepiej rósł.

Grażynka mamy zatem wspólną matkę chrzestną-Kasiek też ma u mnie chrześniaka-sumaka-ktoremu uratowała życie-też od tego czasu ma nazwę Kasiek
Pozdrawiam
Marta7 18:17, 30 sty 2014

Zlosnicaja napisał(a)

Zlosnicaja-ale masz śliczną buzię
A z tą roślinką to masz rację -jest to płomyk szydlasty Douglasa-ma zwarte poszycie i w zimie też ładnie wygląda i dosyć długo kwitnie-polecam
Pozdrawiam
Zlosnicaja 18:57, 30 sty 2014

Marta7 napisał(a)

Zlosnicaja-ale masz śliczną buzię
A z tą roślinką to masz rację -jest to płomyk szydlasty Douglasa-ma zwarte poszycie i w zimie też ładnie wygląda i dosyć długo kwitnie-polecam
Pozdrawiam

Marto, dziękuję za odpowiedź i komplement
Pozdrawiem