Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru

Ogród u stóp klasztoru

monitka 19:35, 31 sty 2014

Alinko raczej nie ale i tak planuję je wczesną wiosną przesadzić. Posadzę je tak jak piszesz może im się poprawi dzięki
Bogdzia 07:56, 03 lut 2014

Miłego tygodnia Alinko. Gnojówki dobra rzecz i darmowa tylko ten zapach , tragedia.
Kindzia 10:16, 03 lut 2014

U mnie wiecznie gnojówa z pokrzyw stoi...można się przyzwyczaić

A ja ciągle nie mogę odżałować, że Ci maleńkiego szabru na Twoich bylinkach nie zrobiłam...

Słoneczne pozdrowionka

P.S. Promanalem pryskasz?
Agania 16:22, 03 lut 2014

No to se poczekam na te ciemierniki

Skrzypa też odkryłam, mam go od początku w ogrodzie, jak wyczytałam,gdzieś rok temu jakie ma cudowne działanie dla roślin taka gnojówka, po raz pierwszy podlewałam róże tą miksturą, jest tak jak piszesz, tylko ten smród, jest nie do zniesienia, ale zakładam chustkę na nos i wstrzymuję oddech
i bardzo szybko podlewam
zbigniew_gazda 16:31, 03 lut 2014

Kasiu a mnie Alinka własnoręcznie na spotkaniu szaber uczyniła. Przyjął się i będzie rósł.
Joanna___ 16:31, 03 lut 2014

Alinko,
tak jak pisałam w projektowaniu podglądam od wczoraj Twój ogródek i powtarzam:boski jest!!!
Masz może jakieś zdjęcia z góry? Gdzie ich szukac (w pierwszej setce,drugiej,ha,ha,ha)?
Nie zorientowałam się jeszcze co i gdzie u Ciebie (czyli efekt tajemniczości jak ta lala) i dlatego pytam.
Może jest jednak nadzieja dla mojego ogródka.
Trawy masz wspaniałe.Ja mam dopiero kilka kupionych na jesień.Nawet zimą są fajne.
Gnojówki tez robiłam ale z pokrzyw.Potworny smród ale to mega nawóz.
alinak 16:55, 03 lut 2014

Witam wszystkich razem i osobno każdego . widzę że smrodek wywołuje dyskusje , ale kochani u mnie to jest tak że autosugestia jest mocniejsza od smrodku . wmawiam sobie że farba u fryzjera ...ta to dopiero śmierdzi , ale za to jaki efekt po tym smrodzie ...... i z każdym smrodem tak jest . jakoś ten naturalny mi nie szkodzi a jak łazienki co tydzień wymyję to mam oczy jak wampir po tych pięknych zapachach .....i tak sobie to tłumaczę .

MONITKA ----Anabelkę przesadź , później możesz narzekać . czasem 3 miejsca u mnie wypróbowane dla kfiatka i dopiero za 3 razem rośnie jak trzeba .

BOGDZIA ----- Nie tragizuj , bo zły przykład młodszym dajesz . przestraszą się i co ?.

KINDZIA ----- Ale przecież nic straconego kofana ...wiosna przed nami , a ty nie mieszkasz w Ameryce . umów się z Ślązaczkami i wpadaj na szaber .

AGANIA ---- Ty lepiej naucz się mruczanda pod nosem ....nic mi nie śmierdzi , nic mi nie śmierdzi ..nic mi nie śmierdzi ..
.zaczarujesz i na koniec to nutę chanel w tym odkryjesz ...a piżmo to co w perfumach ?

podaję za wikipedią------ (Piżmo (Musk Extract) – wydzielina z gruczołów okołoodbytniczych piżmowca (Moschus moschiferus, dawn. "jeleń piżmowy"), stosowana jako substancja zapachowa i utrwalacz zapachu perfum. Substancję o podobnych właściwościach można pozyskać od innych zwierząt )

ZBYSZKU ---- O jak mi miło że rośnie . zawsze jak daję roślinki to dmucham żeby rosło , bo mnie uznacie za czarownicę , że to niby złą ręką dała .

JOASIU ---- Bardzo mi miło że podoba ci się mój ogród . fotkę taką jak chcesz musiałabym wykonać z dachu , bo u mnie te rabaty tak własnie zachodzą jedna za drugą że nie widać wszystkiego jak na dłoni ...ale poszukam i jak znajdę to wstawię .

Hasło na dziś ......byle do wiosny , bo zima już jakaś taka bezpłciowa u nas

ana_art 17:02, 03 lut 2014

oświeć mnie co to te fioletowe na pierwszej fotce
Ivvvona 17:05, 03 lut 2014

Piekne roślinki, Alinko, jak zawsze Pozdrawiam
Sebek 17:59, 03 lut 2014

ana_art napisał(a)
oświeć mnie co to te fioletowe na pierwszej fotce

Floksy szydlaste