Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Rumiankowej 21:35, 20 kwi 2015

Do góry
Dzisiejsze szafirki mają się dobrze - rosną na górze skarpy frontowej nad lawendą.

Sadziliśmy dzisiaj 4 tujki: 2 Miriam i 2 Nana też na górze skarpy

A magnolia się jeszcze zbiera, ale jednak ma więcej niż 2 pąki kwiatowe. Będą minimum 3-4

Udało mi się też odchwaścić warzywnik, nie jest zbyt piękny, ale jak coś w nim będzie już rosło, pokażę
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:30, 20 kwi 2015

Do góry
Zbyszku ja lubię koty ale jak maja właściciela który o nie dba anie takie dzikusy, wszystkie kaszlą, bo maja robale, wszystkim załatwiają sąsiadom nasadzenia tylko nie tej która je karmi muszę w końcu ostrzej zareagować, zapisz, zapisz
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:28, 20 kwi 2015

Do góry

Takie nasadzenia lub prawie takie ze wzgl na małą ilość roślin w Gardenie są już zrobione , a za 10 lat może tak będą wyglądać teraz to malizny. Może być? To oczywiście ta niezabudowana, większa część.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:26, 20 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Graby ruszają fastigaty a pospolite już je prawie dogoniły

Dodam tylko, że rur nadal nie położono, zatem przedpłocie niedokońćzone a robotników i koparki nie widąc.

Pospolite w podjeździe, sadzone wiosna 2014 (???) teraz już są pseudo Luciano, Wczoraj znow je palikowałam ... ah te wiatry....

'

Cudo

Odpowiedziałam w sprawie pergoli
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:23, 20 kwi 2015

Do góry

I pytanie co to będzie....

Ma moje oko czosnki i tulipany
Dzięki za odp w sprawie tulipanowca
Do raju daleko - u Ewy 21:23, 20 kwi 2015

Do góry
Te tulipany też są ciekawe. Mają takie śmieszne wąsy. Też nie wiem jakie. Nie zrobiłam sobie notatek i teraz nie wiem, gdzie co rośnie

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:19, 20 kwi 2015

Do góry
kasia napisał(a)
dziękuję za poradę, zastosuję się

Kasiu - radykalne decyzje podejmowane w ogrodzie mogą wyjść tylko na jego korzyść Może nie następuje to z dnia na dzień, ale po pewnym czasie myślisz sobie "jak wcześniej ta rabata mogła tak wyglądać?" Ja jeszcze powoli dojrzewam do wywalenia mojego bonsai dla ubogich z jednej rabaty, jednak w tym sezonie jeszcze to nie nastąpi, bo liczę na miskanta, że go zakryje No chyba, że znajdę coś odpowiednego na jego miejsce - wtedy się nie zawaham To tak odnośnie tej jodły

Zerknij na te dwa zdjęcia - tak wyglądała ta rabata w drugim roku po posadzeniu roślin(2012) - ah, jaki ja byłem wtedy dumny, że mam zielono

Po kilku(dziesięciu) migracjach roślin tak wyglądała jesienią - i ciągle dążę do ideału Wiosną ją poprawiałem i nadal będę - plany mam

Możesz to pokazać M-owi i przekazać ode mnie, że nie warto bronić roślin, które tylko psują efekt rabat - tylko je zmieniać A ogrody forumowiczów są tego najlepszym przykładem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:18, 20 kwi 2015

Do góry

Pięknie, a ja twierdziła,że miodunka kiepsko na zdjęciach wychodzi. Hm widać zależy kto robi zdjęcie
Ogród cukiereczek.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:17, 20 kwi 2015

Do góry
Udało mi sie dzisiaj D ostatnich promieniach złapać Szafirki

I pytanie co to będzie....
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:16, 20 kwi 2015

Do góry

to przed starą suszarką teraz drewutnią, po zlikwidowaniu okien budynek się zgadza rośliny już posadzone niektóre może nie identyczne , ale wyglądać będzie bardzo podobnie jak urośnie oczywiście na razie to maleństwa.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:07, 20 kwi 2015

Do góry
AlKa napisał(a)
Ana czy ty masz tulipanowca? Pytam bo chcę wiedzieć jak z zimowaniem?
tak, póki co taki malutki jeszcze, dwie zimy przeżył
Pod Laskiem 20:58, 20 kwi 2015

Do góry
monia napisał(a)

Co tutaj będzie?....czy to może plac do parkowania?
Ogród u Kasi 20:57, 20 kwi 2015

Do góry
kasia napisał(a)

[img

tuje trochę marne, w tamtym roku złamał je śnieg spadający z dachu.

może mój pomysł jest zły? Proszę o rade

Skoro tuje złamał śnieg, to jak zamierzasz utrzymać drzewa na dniu?
Tym tujom przydałby się fryzjer .

A czy wiecie, że jest tyle pięknych drzew - nie tylko wiśnie 'Umbraculifera'? Np. Głog jednoszyjkowy 'Compacta', albo lipa drobnolistna 'Green Globe' lub lipa srebrzysta 'Silver Globe'(jak każdą lipę można ciąć).
Ogródeczek 20:54, 20 kwi 2015

Do góry
bartek_luberda napisał(a)

Jejku już sobie wyobrażam jaki elegancki powstanie salon ogrodowy, pięknie się zapowiada Beatko.
Moja bajka 20:50, 20 kwi 2015

Do góry
A teraz sesja zdjęciowa moich maciupeńkich host. Specjalnie położyłam obok pudełeczko zapałek, żebyście mogli sobie jakoś zobrazować ich wielkość (małość ) .

są malutkie, za to niesamowicie się rozrosły od zeszłego roku. Sadzone były jako pojedyncze maluszki, a teraz tych "ołóweczków" jest obok siebie już całkiem sporo .
W kamiennym kręgu od początku 20:49, 20 kwi 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Zaglądam i podziwiam. Dzis botanicze mnie zauroczyły.Pozdrówka.

Masz rację Bogdziu, ten tulipan nie ma prawie łodygi, a kwiat ma olbrzymi

Pomocy! Jak mądrze zaplanować kawałek ziemi o długości 32m? 20:48, 20 kwi 2015

Do góry
frelka napisał(a)
W jednej z książek o projektowaniu widziałam metodę kół: linia rabaty opierała się na stycznych okręgach. Dodatkowo okręgi miały być mniej więcej podobnych rozmiarów lub ich wielokrotnością.
Taki luźny przykład:

Kompletnie się nie znam na projektowaniu, ale muszę przyznać że ten kształt rabat (jak dla mnie jest najlepszy ze wszystkich tu proponowanych. Jak będę projektowała kształt swojej rabaty na pewno wypróbuję ten sposób.
Moja codzienność - ogród Oli 20:48, 20 kwi 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

pewnie, że chcę

Ogród w cieniu drzew 20:46, 20 kwi 2015

Do góry
Agatek - tak, moja posesja to enklawa zieleni Kto nie chce kosić niech bierze ze mnie przykład Więcej krzaczorów - mniej trawy.
Karol - dziękuję, magnolię pokaże w pełni kwitnienia.
monia - w przyszłości zmieni kształt ta rabata, na mniej więcej taką:

Po lewej stronie jest naturalny zbiornik w kształcie jaja, stąd linia zaokrąglona z lewej strony.
Ogrodowe przygody 20:41, 20 kwi 2015

Do góry
Czarodziejki dziś było słońce i nawet tak nie wiało
Dlatego posadziłam dziś w końcu bratki, w kosze wiklinowe. Wsadziłam zakupione przez net piwonie i stojące przed domem ciemierniki.
Dosadziłam do donic wyhodowaną od Bogdzi stipę ryzykuję wiem, ale zobaczy się bo będzie stała w słońcu

W tym roku poszłam w kolory, w tamtym miała białe, ale jest tak zimno, że musiałam się jakoś rozweselić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies