Bogdziu znów muszę Ci głowę pozawracać. Otóż mam 2 pytania. Pierwsze: obok tej Kermesiny Rose jest jeszcze trochę miejsca. Czy mogę posadzić obok jeszcze Kermesinę, którą mi polecałaś, czy też byłoby im tam razem już za ciasno?
Pytanie 2 dotyczy mojego biednego rododendrona. Posadziłam go w zeszłym roku. To, że nie zakwitnie to chyba najmniejszy problem. Najbardziej martwi mnie to, że wygląda dość mizernie.
A dziś chyba znalazłam przyczynę takiego stanu rzeczy. Oto ona. Tylko co to takiego? Przędziorek?
Na początek zabiłam tego czarneo robala i usunęłam z liści te larwy chyba. Tylko co z tym robić dalkej? Pryskać czymś? I czym?
Są tez inne uroki , taka działka jest po prostu cudna nawet bez specjalnego uprawiania jej.Może wytnij jakąs gałąź żeby było więcej słonka. Niedawno pokazywałam jak Nova Zembla u mnie wychyla sie do słonka , może znajde to zdjecie.
To ta z tyłu między dwoma pniami.
Jeszcze nie dzielony, jak wykopałam i rzuciłam pod drzewkiem we wtorek to tak stoi do dziś.. nawet nie wiem czy żyje bo jeszcze do niego nie zaglądałam.. nie było kiedy
Tego poprzedniego potfora to podzieliłam na .. dużo.. w ogrodzie mam 10 sadzonek bo nie było już komu upchnąć, wciskałam każdemu, kto chciał i kto nie chciał, do każdej paczki, dla każdego gościa, na spotkaniu u Alinki... wyszło ze 100 sadzonek
To jakieś stare foto z marca.. tu te co nikt nie chciał i po Wojsławicach posadziłam u siebie Brzydkie wrzosy już wyciepane i tam pójdą te sadzonki z potffora..
Inspiracja w Wojsławic.. zakochałam się w tym widoku.. i będę mieć mikro podobnie
Aaaa Mira bo pupa wyszła nie przemiana... Naprzesadzałam jak głupia a efektu nie ma:/ Na początek zdjęcie specjalnie dla Ciebie z Twoim ulubionym zadem mojego psa Weszła mi w kadr i zostawiłam
Agata tu lilaki a przy altanie cztery kaliny zapach z każdej strony
Acrocona ma u mnie odpust zupełny (prawie)bo już taka pokrętna jest z natury
Iwona buczek w tej formie wpadł mi w oko u Kapiasów dość dawno jeszcze w ich starym ogrodzie tylko oni mieli Purple Fountain a mój to Pendula bez kijaszka nie da rady
piwonia w tym roku ma tylko 12 pąków -w ubiegłym było prawie 30
Agatko na kawkę zapraszam wirtualnie i w realu. Z zakupem takiego powojnika może być problem ,bo ja nawet nazwy nie znam, ale jak spotkam to kupię. Ten clematis mam drugi rok, kwitnie na dwuletnich pędach i tylko na wierzchołkach. W ubiegłym roku wypuścił dwa pędy ok. 2 m. kwiaty zawiązał tylko na poddaszu altanki dół jest łysy, nawet liści nie ma.(nadal go chcesz?)
A to miejsce, nad którym ostatnio bardzo pracowałam, jeszcze się zmieni
na razie bukszpany są zgrupowane w jednym miejscu a hortensje mają w nogach turzyce i żurawki (mało je widac bo maleńkie)
a tak było maj 2014 gęstwina bukszpany pożarte na początku sezonu później było już tylko gorzej
Od lewej kulki buksikowe podsadzone trzmieliną, po prawej RH Helsinki University, a dołem żółty krzew to berberys jakiś , borówka brusznica, dąbrówka i zielonkawe to cis. I drzewo jarzębina.