Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:03, 14 maj 2015

Do góry

Krys napisał(a)
Sorry ,pozdrawiam

Wszytko OK. Czasami ma się zły dzień ... nikt nie siedzi w drugim człowieku i nie wie wszystkiego.. i cholera ze mnie wyłazi

Czekam na opowieści z wojaży

Rubensik Bawarkowy ma kilka kwiatków.. i słuszną wysokość

Ogród prawie romantyczny 22:02, 14 maj 2015

Do góry
Czosnki

Moja bajka 22:01, 14 maj 2015

Do góry
Bogdziu znów muszę Ci głowę pozawracać. Otóż mam 2 pytania. Pierwsze: obok tej Kermesiny Rose jest jeszcze trochę miejsca. Czy mogę posadzić obok jeszcze Kermesinę, którą mi polecałaś, czy też byłoby im tam razem już za ciasno?

Pytanie 2 dotyczy mojego biednego rododendrona. Posadziłam go w zeszłym roku. To, że nie zakwitnie to chyba najmniejszy problem. Najbardziej martwi mnie to, że wygląda dość mizernie.
A dziś chyba znalazłam przyczynę takiego stanu rzeczy. Oto ona. Tylko co to takiego? Przędziorek?

Na początek zabiłam tego czarneo robala i usunęłam z liści te larwy chyba. Tylko co z tym robić dalkej? Pryskać czymś? I czym?
Ogród prawie romantyczny 22:00, 14 maj 2015

Do góry
Lumina

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:58, 14 maj 2015

Do góry
Ależ dzisiaj narzuciłam sobie tempo
Wyrównałam ziemię pod trzy trawniki i zdążyłam jeszcze pojechać po bukszpany
Kupiłam 80 szt!

Rododendronowy ogród II. 21:58, 14 maj 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Zrozumiałam Może rzeczywiście niech rosną w tych sosnach i już. Coś tam ze słońca im się dostaje do południa, potem to już tyle co prześwituje czyli niewiele. Muszę przejść się po ziemię do lasu... Tylko kiedy? Ech, ostatnio policzyłam że idąc podlać nowe czereśnie trzy razy robię ponad kilometr. Muszę sobie zainstalować aplikację do aktywności fizycznej i wtedy będę wiedziała ile kilometrów z kosiarką robię Zajmuje mi to dobrze ponad połowę dnia ciągłego chodzenia, parę kilometrów się uzbiera Takie uroki dużej działki

Są tez inne uroki , taka działka jest po prostu cudna nawet bez specjalnego uprawiania jej.Może wytnij jakąs gałąź żeby było więcej słonka. Niedawno pokazywałam jak Nova Zembla u mnie wychyla sie do słonka , może znajde to zdjecie.

To ta z tyłu między dwoma pniami.
Ogród prawie romantyczny 21:58, 14 maj 2015

Do góry
Stokrotkowo

Kulą w płot 21:57, 14 maj 2015

Do góry
Pokaże mojego cisa fastigiata aurea którego baaardzo chciałam mieć i malutkie red barony
Ogród prawie romantyczny 21:57, 14 maj 2015

Do góry
I kilka zdjęć sprzed paru dni, ale dotąd nie było okazji ich pokazać.

Jeszcze kwitną tulipany

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:57, 14 maj 2015

Do góry

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:56, 14 maj 2015

Do góry
Pamajo napisał(a)

Aniu na ile części podzieliłaś tego wielkoluda?

Jeszcze nie dzielony, jak wykopałam i rzuciłam pod drzewkiem we wtorek to tak stoi do dziś.. nawet nie wiem czy żyje bo jeszcze do niego nie zaglądałam.. nie było kiedy

Tego poprzedniego potfora to podzieliłam na .. dużo.. w ogrodzie mam 10 sadzonek bo nie było już komu upchnąć, wciskałam każdemu, kto chciał i kto nie chciał, do każdej paczki, dla każdego gościa, na spotkaniu u Alinki... wyszło ze 100 sadzonek

To jakieś stare foto z marca.. tu te co nikt nie chciał i po Wojsławicach posadziłam u siebie Brzydkie wrzosy już wyciepane i tam pójdą te sadzonki z potffora..

Inspiracja w Wojsławic.. zakochałam się w tym widoku.. i będę mieć mikro podobnie

Ogród prawie romantyczny 21:54, 14 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Może faktycznie moje rodki kwitną później.
Agnieszko, gdzie masz swojego buczka?

Pierwsze rh już kwitną, ale do domu dotarłam pod wieczór i nie było już jak porobić zdjęć, ale przede mną weekend, więc nadrobię

Buczek rośnie pomiędzy tarasem a butlą. Nie ma tam zbyt wiele miejsca, ale powinno wystarczyć.

Kulą w płot 21:54, 14 maj 2015

Do góry
Ubraliśmy filary z ganku w linę. Wcześniej był beton w plastikowej rurze...

Kulą w płot 21:50, 14 maj 2015

Do góry
Mira104 napisał(a)
Co tak cichutko siedzisz Aga pobudka
czas na zdjęcia z przemiany.

Aaaa Mira bo pupa wyszła nie przemiana... Naprzesadzałam jak głupia a efektu nie ma:/ Na początek zdjęcie specjalnie dla Ciebie z Twoim ulubionym zadem mojego psa Weszła mi w kadr i zostawiłam
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:47, 14 maj 2015

Do góry
Agata tu lilaki a przy altanie cztery kaliny zapach z każdej strony
Acrocona ma u mnie odpust zupełny (prawie)bo już taka pokrętna jest z natury

Iwona buczek w tej formie wpadł mi w oko u Kapiasów dość dawno jeszcze w ich starym ogrodzie tylko oni mieli Purple Fountain a mój to Pendula bez kijaszka nie da rady
piwonia w tym roku ma tylko 12 pąków -w ubiegłym było prawie 30

odrobina spokojności

tym się bardzo spieszy inne dopiero pokazują kły

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:47, 14 maj 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Dorotko to ja sobie z tobą posiedzę przy wieczornej kawce i przy tych cudownych bukietach, fajny masz ten stół wygląda jak tafla wody
Ten powojnik to strzał w dziesiątkę piękny, jak spotkasz to kup mi takiego, jak to nie kłopot dla Ciebie, ale znająć życie takie okazje się nie powtarzają
Cudo

Rh z serduszką wyglądają bajecznie

Agatko na kawkę zapraszam wirtualnie i w realu. Z zakupem takiego powojnika może być problem ,bo ja nawet nazwy nie znam, ale jak spotkam to kupię. Ten clematis mam drugi rok, kwitnie na dwuletnich pędach i tylko na wierzchołkach. W ubiegłym roku wypuścił dwa pędy ok. 2 m. kwiaty zawiązał tylko na poddaszu altanki dół jest łysy, nawet liści nie ma.(nadal go chcesz?)
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:46, 14 maj 2015

Do góry
Zobaczcie to te same tulipany

I teraz gdy juz się kończą

Moja bajka 21:46, 14 maj 2015

Do góry
Majowo
Makowo na Kociewiu 21:45, 14 maj 2015

Do góry
A to miejsce, nad którym ostatnio bardzo pracowałam, jeszcze się zmieni
na razie bukszpany są zgrupowane w jednym miejscu a hortensje mają w nogach turzyce i żurawki (mało je widac bo maleńkie)

a tak było maj 2014 gęstwina bukszpany pożarte na początku sezonu później było już tylko gorzej

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:45, 14 maj 2015

Do góry
Hogata napisał(a)

Co masz posadzone w towarzystwie tej kaliny?
Widzę rh i chyba trzmielinę.

Karola prawie, prawie..

odrosty jarząba, jakiś świerczek na prawo, poniżej dąbrówka rozłogowa kwitnie, na lewo nisko wrzośce? zgaduję

Od lewej kulki buksikowe podsadzone trzmieliną, po prawej RH Helsinki University, a dołem żółty krzew to berberys jakiś , borówka brusznica, dąbrówka i zielonkawe to cis. I drzewo jarzębina.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies