Zerknijcie prosze na przekroj usychajacej galazki na niedawno posadzonym swierku (pryskanym Topsin 3 dni temu). Czy to moze byc fytoftoroza?
Wnetrze bialawe, w samym srodku jasobrazowawa kropka i takaz czesc pierscieni. Mam wrazenie jakby brazu przybylo w kilka chwil po odcieciu ale moze mi sie zdawalo.
Sasanki są bardzo urokliwymi roślinkami.
A To na biało to kwitnie śliwa- mirabelka, którą posadziłam sobie za siatką
Małgosiu, jak tylko chcesz to sobie wieszaj sasanki nad głową i gdzie tylko jeszcze chcesz
I Moje nowe, dziś kupione nabytki:
Taki pierwiosnek , żagwin i biała sasanka
pierwiosnek - ładny śliwkowy kolorek, i listki ciemniejsze.ciekawe czy takie zostaną ??
Dokładnie tak, sasanki sa bardzo urokliwe.Dziś byłam właśnie na ryneczku.Patrzę a tu widzę - biała sasanka- i już kupiłam i już moja.Nie miałam białej i już mam
tam jest na dole taki" taras". Chcemy mieć takie miejsce gdzie wyjdziemy w kapciach. Poza tym na dole byłby praktycznie ciągle cień. I gdyby nie te płotki- przeciąg.
Możesz podzielić, ale przy dzieleniu część się zawsze zmarnuje/uszkodzi. Nie lepiej posadzić , poczekać rok i wtedy będziesz mieć większe kępki? Lepiej mieć jedną ładną niż 2 brzydkie.
Ale jak musisz to dziel. Teraz dobra pora na dzielenie, ale staraj się idealnie pionowo przekroić by jak najmniej uszkodzić.
Żelazo dobre , ja przygotowuje conajmniej wiadro a Ty jeśli potrzebujesz mało to daj tak ( wszystkie trzy) żeby woda miała kolor słabej herbaty no takiej raczej słabej herbaty.Żelazo będziesz używac kilka razy w tym roku i mozesz w nastepnych latach również. Mozesz też opryskac nim inne rośliny , własciwie wszystkie blade , kiepsko wyglądające.
ponieważ nadal jest jakiś problem techniczny,bo pojawia mi się komunikat z serwera, że wystąpił błąd, to nie zawsze udaje mi się wysłać wiadomości, dlatego zmieniam je, by były w miarę aktualne i próbuję do skutku.
Na dobry dzień, tulipan
Dla Bożenki.
Zielonej Ani w swoim wątku odpowiedziałaś.
cyt: Przeczytaj instrukcję na pierwszym z nich i wg niej przygotuj mieszankę z tych trzech czyli daj kazdego po 1/3 tego co w instrukcji. Opryskuj co 4-5 dni az liście stana sie zielone i lśniące.
Mnie nie udało się kupić żelaza florovitu, kupiłam inne (zdjęcie niżej)
W zalecanej dawce jest 1 ml na 1l i tego mam dać 1/3? Toć to będą kropelki
Te dwa pozostałe też po 1/3 dawki?
dziękuję. Sama nie wiem kiedy to minęło...jeszcze kilka dni temu miałam 23
Dziękuję za pamięć...tak bardzo bym chciała "najpiękniejszego"
co tam data...ważne intencje dziękuje serdecznie
ach ta moja radość życia !!! każdego dnia o nią walczę, nawet jak jest gorszy dzień dziękuję za zdrówko ...jak będzie to i za marzeniami dam radę pędzić urodzinowe buziaki
dziękuje za zaproszenie w nową poróż skoro Tobie dobrze, to mam nadzieję, że i mi "przypasuje"
dziękuję Irenko...młodość mnie nie opuszcza na szczęście i tak ma pozostać !!! zdrowie, siły i uśmiech - takich chciałabym mieć przyjaciół przez kolejne 40 !!!
mam nadzieję...powiedzmy za 5 lat powiedzieć jak Ty..."nigdy nie było lepiej" - marzę o tym ...dziękuję za życzenia i trzymam się mocno...jak się pewnie domyślasz...najchętniej łopaty
oooo !!! Pszczółka się do mnie uśmiechnęła jak miło pewnie bardzo zapracowana ... tym bardziej fajnie, ze wpadła
Marzenka ja tylko napiszę "lubię to" ... w olbrzymim tego słowa znaczeniu ... Słusznie zauważyłaś ... W przyszłym roku będzie u nas w ogrodzie magnoliowo - nie załapałam się w tym roku ale chętnie nabędę jak spotkam .... Jest już grabowo, brzozowo - mam pendulę w donicy betonowej przy wodzie ... Miłego dzionka