Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 13:16, 22 kwi 2015

Do góry
Wiosna! Nareszcie! Niech tak już zostanie...
hosty, ciemiernik, exotic emperor, szafirki, hiacynty + żurawka lime marmalade, jagoda kamczacka

Świerk serbski - Picea omorika 13:15, 22 kwi 2015

Do góry
Witam

Zerknijcie prosze na przekroj usychajacej galazki na niedawno posadzonym swierku (pryskanym Topsin 3 dni temu). Czy to moze byc fytoftoroza?
Wnetrze bialawe, w samym srodku jasobrazowawa kropka i takaz czesc pierscieni. Mam wrazenie jakby brazu przybylo w kilka chwil po odcieciu ale moze mi sie zdawalo.
Moja działka na Dębowym Lesie 13:14, 22 kwi 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Uwielbiam twoje portrety kwiatów, a sasanki ach...zostawiam mój zachwyt

Dziękuję, jest mi bardzo miło,że moje zdjatka- portreciki kwiatowe,komuś się podobają

Rozbójnik- fiołeczek tez kwitnie

Moja działka na Dębowym Lesie 13:10, 22 kwi 2015

Do góry
eda napisał(a)
Ana ślicznie kwitną ja sasanki nie mogę się dochować a biel kwiecia powala jakie drzewo tak biało kwitnie ?

Dorota123 napisał(a)
Ale cudniaste to ostatnie zdjęcie z puchatymi sasankami.

Malgosik napisał(a)
ale cudne fotki
te sasanki to bym sobie chętnie nad łóżkiem powiesiła

Sasanki są bardzo urokliwymi roślinkami.
A To na biało to kwitnie śliwa- mirabelka, którą posadziłam sobie za siatką
Małgosiu, jak tylko chcesz to sobie wieszaj sasanki nad głową i gdzie tylko jeszcze chcesz
I Moje nowe, dziś kupione nabytki:
Taki pierwiosnek , żagwin i biała sasanka

pierwiosnek - ładny śliwkowy kolorek, i listki ciemniejsze.ciekawe czy takie zostaną ??

Bratkowych kolorów przybywa

Ogrodowe komplety mebli 13:05, 22 kwi 2015

Do góry
Wczoraj byłam u sąsiadki na kawie, siedziałyśmy na meblach które posiadają kremowe poduszki. Wiem że ma je już trzy lata i dalej wyglądają dobrze .
Moja działka na Dębowym Lesie 13:03, 22 kwi 2015

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Sasanki również urokliwe chyba kupie jutro je na targu u nas na wsi piszczackiej hihi

Dokładnie tak, sasanki sa bardzo urokliwe.Dziś byłam właśnie na ryneczku.Patrzę a tu widzę - biała sasanka- i już kupiłam i już moja.Nie miałam białej i już mam

Pan Maluśkiewicz 12:50, 22 kwi 2015

Do góry

tam jest na dole taki" taras". Chcemy mieć takie miejsce gdzie wyjdziemy w kapciach. Poza tym na dole byłby praktycznie ciągle cień. I gdyby nie te płotki- przeciąg.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 12:42, 22 kwi 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
Aniu, masz doświadczenie z trawami i z dzieleniem
Powiedz proszę czy wg ciebie można podzielić miskanty duże i ML sprzedawane w doniczkach c2 ?
Czy to jeszcze za małe ?

Możesz podzielić, ale przy dzieleniu część się zawsze zmarnuje/uszkodzi. Nie lepiej posadzić , poczekać rok i wtedy będziesz mieć większe kępki? Lepiej mieć jedną ładną niż 2 brzydkie.

Ale jak musisz to dziel. Teraz dobra pora na dzielenie, ale staraj się idealnie pionowo przekroić by jak najmniej uszkodzić.

A teraz zaczynamy serial z Kiku coś tam.

Przed 7 rano..

Przed 11

Ogródek Ewy 12:26, 22 kwi 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Dla Bożenki.
Zielonej Ani w swoim wątku odpowiedziałaś.

cyt: Przeczytaj instrukcję na pierwszym z nich i wg niej przygotuj mieszankę z tych trzech czyli daj kazdego po 1/3 tego co w instrukcji. Opryskuj co 4-5 dni az liście stana sie zielone i lśniące.

Mnie nie udało się kupić żelaza florovitu, kupiłam inne (zdjęcie niżej)
W zalecanej dawce jest 1 ml na 1l i tego mam dać 1/3? Toć to będą kropelki
Te dwa pozostałe też po 1/3 dawki?

Żelazo dobre , ja przygotowuje conajmniej wiadro a Ty jeśli potrzebujesz mało to daj tak ( wszystkie trzy) żeby woda miała kolor słabej herbaty no takiej raczej słabej herbaty.Żelazo będziesz używac kilka razy w tym roku i mozesz w nastepnych latach również. Mozesz też opryskac nim inne rośliny , własciwie wszystkie blade , kiepsko wyglądające.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:21, 22 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękna wiosna u ciebie. Mój pigwowiec jeszcze w pąkach. Chyba u mnie wszystko później startuje. Tulipany chyba kwitną w zależności od odmiany, Na jednej rabacie jedne mają już kolor, drugie jeszcze zielone

Ja nie trafiłam na równe kwitnienie tulipanów w dwóch kolorach, muszę sobie zapisywać, które odmiany razem kwitną
W dzisiejszym słońcu

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:12, 22 kwi 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)
po mnimo zimna kolorów w ogrodzie przybywa.A może ty masz ciepełko?
Ładnie, ładnie,
I magnolka i pigwowiec ładnie kwitną i ożywiaja ogrody.Suuper!!

Pogoda się poprawia, cieszę się, że nie było przymrozków, bo czekam jeszcze na kwitnienie magnoli
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:05, 22 kwi 2015

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Agatko, nie mogę się napatrzeć, tak pięknie u Ciebie

Już mi tulipanki rozkwitają
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 12:04, 22 kwi 2015

Do góry
Słuchajcie, wytyczałam rano rabatę na froncie i nie wiem czy jest ok.
Podpowiedzcie proszę??

Było tak

A teraz tak:

Czy jest ok linia od strony łopaty?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:48, 22 kwi 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Aniu dzisiaj paczka od DPD do Ciebie dojedzie Daj znać czy roślinki całe

Całe

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 11:47, 22 kwi 2015
Do góry

ponieważ nadal jest jakiś problem techniczny,bo pojawia mi się komunikat z serwera, że wystąpił błąd, to nie zawsze udaje mi się wysłać wiadomości, dlatego zmieniam je, by były w miarę aktualne i próbuję do skutku.
Na dobry dzień, tulipan

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 11:46, 22 kwi 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Ewuniu...pięknie
...zaleca się zdecydowanie więcej spacerów po ogrodzie
Buziam słonecznie

Gabrysiu dzięki i melduje ,że zalecenie juz realizuje...a oto dowody

Ogródek Ewy 11:36, 22 kwi 2015

Do góry
Dla Bożenki.
Zielonej Ani w swoim wątku odpowiedziałaś.

cyt: Przeczytaj instrukcję na pierwszym z nich i wg niej przygotuj mieszankę z tych trzech czyli daj kazdego po 1/3 tego co w instrukcji. Opryskuj co 4-5 dni az liście stana sie zielone i lśniące.

Mnie nie udało się kupić żelaza florovitu, kupiłam inne (zdjęcie niżej)
W zalecanej dawce jest 1 ml na 1l i tego mam dać 1/3? Toć to będą kropelki
Te dwa pozostałe też po 1/3 dawki?

Wilcza Góra 11:34, 22 kwi 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Ode mnie również wszystkiego co najlepsze i najpiękniejsze
Jesteśmy rówieśniczki
Buziaki
dziękuję. Sama nie wiem kiedy to minęło...jeszcze kilka dni temu miałam 23

Agatek napisał(a)
Ach to i ja dołączę z życzeniami
wszystkiego najpiękniejszego
Dziękuję za pamięć...tak bardzo bym chciała "najpiękniejszego"

malkul napisał(a)
ode mnei też spóżnione najszczersze
co tam data...ważne intencje dziękuje serdecznie

kosolka napisał(a)
Ewuniu, życzę Ci, aby Twoja radośc z życia nie slabla, niech spełniają się Twoje marzenia i zdrowie niech Ci dopisuje!
ach ta moja radość życia !!! każdego dnia o nią walczę, nawet jak jest gorszy dzień dziękuję za zdrówko ...jak będzie to i za marzeniami dam radę pędzić urodzinowe buziaki

kamasja napisał(a)
No to się zaczęło...nowe życie! Powodzenia na nowej drodze. Ja już 3 lata w trakcie.
dziękuje za zaproszenie w nową poróż skoro Tobie dobrze, to mam nadzieję, że i mi "przypasuje"

Milka napisał(a)
Piękne fotki, w ślicznym ogrodzie
Wszystkiego najlepszego z okazji tak pięknych urodzinpiękny wiek, młódka z ciebie Ewo
dziękuję Irenko...młodość mnie nie opuszcza na szczęście i tak ma pozostać !!! zdrowie, siły i uśmiech - takich chciałabym mieć przyjaciół przez kolejne 40 !!!

Kuklik napisał(a)
Oj, nie wiedziałam,że takie święto
Najlepszego, najszczęśliwszego i najsłoneczniejszego życia z czwórką z przodu Ci życzęJa już od trzech lat noszę ten numerek i ... no cóż, muszę powiedzieć, że nigdy nie było lepiejTrzymaj się Kochana
mam nadzieję...powiedzmy za 5 lat powiedzieć jak Ty..."nigdy nie było lepiej" - marzę o tym ...dziękuję za życzenia i trzymam się mocno...jak się pewnie domyślasz...najchętniej łopaty

Pszczelarnia napisał(a)
.
oooo !!! Pszczółka się do mnie uśmiechnęła jak miło pewnie bardzo zapracowana ... tym bardziej fajnie, ze wpadła

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 11:30, 22 kwi 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Bosko to wyglada

Patrze na te moje grabusie i sie zastanawiam kiedy na ludzi wyrosna

Marzenka ja tylko napiszę "lubię to" ... w olbrzymim tego słowa znaczeniu ... Słusznie zauważyłaś ... W przyszłym roku będzie u nas w ogrodzie magnoliowo - nie załapałam się w tym roku ale chętnie nabędę jak spotkam .... Jest już grabowo, brzozowo - mam pendulę w donicy betonowej przy wodzie ... Miłego dzionka

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:23, 22 kwi 2015

Do góry
Poczyniłam sobie wczoraj oto takie rozmaitości ... Wzmocniona kawą idę to ulokować w dogodne miejsca Miłego , słonecznego dnia ......

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies