Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Malutki pod lasem 14:55, 11 maj 2015

Do góry

Wsadzone pomidorki, obok nich bazylia później selery, wszystko z mojej hodowli
Na końcu skrzyni dwa rzędy fasoli karłowej. Pod płotem jeszcze w tradycyjnym warzywniku wsiałam fasolę pnącą, mam nadzieję, że pójdzie po siatce.

Skrzynki rewelacja, lubię jak wszystko jest tak uporządkowane
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:49, 11 maj 2015

Do góry
kasiek napisał(a)
Pieknie! A ten tamaryszek jest po prostu nieziemski!
I jak ja uwielbiam duze drzewa w ogrodzie - pięęknieeee!

Dzięki Kasiu
połowa tamaryszków na sąsiedniej posesji, na razie nikt tam nie mieszka, nie wiem, co potem...
wczoraj miałam gości forumowych, na pamiątkę wspólna fotka z Ewą

a w sobotę wpadła Aga_pe i zostawiła taki śliczny aniołek, dzięki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:40, 11 maj 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)
Nadrobiłam zaległości i dostałam oczopląsu, tyle barw i kształtów. Wiosna na całego u Ciebie.

Aniu, miło, że wpadasz dopiero się zacznie jeszcze zielono, tulipany kończą, ale tamaryszek i żurawki dają kolor
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:32, 11 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Przerwa na małą kawę po podróży i dzisiejsze zakupy od Stefana

Zakochałam się w Red Baronie

Śliczny i okazały jest ten Red Baron
A ja go sporo potrzebuję do rabaty brzozowej
... mogłabyś przesłać mi namiary ... i po ile?
Ogródek Iwony 14:30, 11 maj 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
jestem za wersją MAD
jak nie 3 poduchy na różnych wysokościach to więcej tych kulek lub spodków

O, było mi trzeba Małgoś twojego głosu rozsądku.
Zatem ze stożka nici, z kulki nie bardzo, niwaki może być.
Wklejam jeszcze od MAD jej bonzaje:
MAD napisał(a)

...Pokazywałam te stare ale chętnie się pochwalę raz jeszcze. One były kształtowane przeze mnie od wielu lat. Ponad 10 na pewno. Jak nie 15. Było warto moim zdaniem. A ten nowy szarakuł to gwiazda w porównaniu z tym jak wyglądały kiedyś te dwa.

Zmieniłam mu też miejsce żeby miał od kogo czerpać dobre wzorce... Tam trochę rzuca się w oczy.

Wilcza Góra 14:30, 11 maj 2015

Do góry
WilczaGora napisał(a)
zaraz po zimie chciałam się zabrać za szorowanie Fredki...teraz mam coraz większe wątpliwości...

może tak zostawić ?
może ten "ząb czasu" wręcz wskazany ?

...pomóżcie...

Bardzo podobają mi się te Twoje kolory, niby kolorowo,ale jednak bardzo konsekwentnie.

Dla mnie rzeźby powinny być nadgryzione zębem czasu, on dodaje im dostojności i wtedy się przenosimy do tych wiekowych ogrodów. Wypolerowana będzie wyglądać jakby tam ktoś 5min temu wstawił, a spatynowana jakby tam stała od zawsze.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:26, 11 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Bo my jak siostry

Przelatuję obrazki...nie komentuję bo walczę z czasem Ale Kindzie musiałam skomentować

U Ciebie maki ładniejsze niż u mnie, ale ja je wyciepałam na wygonki na rok w ciemne i mokre i nie podobało się to im

Tak, to kwiat słońca, u mnie te od ciebie, z Kanady i z nasion od dziewczyn, pełno wszędzie, trzeba przesadzać, ale też nie wyrabiam, tak się załatwiłam, ze obie dłonie uszkodziłam
oglądaj obrazki, to idzie szybko, a maj taki cudny
tymi fiołkami obsadzam miejsca, gdzie chcę zadarnienie mieć, są do każdego miejsca, a tych miejsc mam, ale i własny materiał

wisteria daje czadu, pachnie obłędnie
to jej czas

rzut z daleka
bo stale zbliżenia

idzie po drucie, już wie
Dzień dobry. 14:24, 11 maj 2015

Do góry
Witam wszystkich bardzo serdecznie! Od jakiegoś czasu śledzę forum i szukam inspiracji... Mieszkam w domku jednorodzinnym z niedużą działeczką (powierzchni działki 1000m2) już od kilku lat, mój ogród jako takko jest przemyślany i zagospodarowany, jednak chciałbym coś do niego dodać aby był jeszcze ładniejszy i miał smaczek. Na początek chciałbym prosić was o pomoc w zagospodarowaniu małego fragmentu działki przy ścieżce. W załączniku zdjęcie tego kawałka ziemi.

Ogród na piasku i z wielkim murem 14:23, 11 maj 2015

Do góry
Prace nad "Fabryką Compost Tea" trwają. Mój M. przyzwyczajony budować wielkie obiekty.
No to mam..

cdn...

Ogródek Iwony 14:23, 11 maj 2015

Do góry
Wklejam od MAD, żeby nie umknęło.
MAD napisał(a)
Ochłonęłam trochę, ... mogę Wam zdać relację z bukszpanowej akcji.

Rósł sobie pewien nieborak w przydomowym ogródku moich Rodziców. Rósł długo. Bardzo długo. Pamiętam jak jako dziecko obcinałam z małego krzaczka gałązki do święconki...

Rodzice się przeprowadzili, krzak został. Dzisiaj wrócił "do domu". Do mnie. Zobaczymy jak silną ma wolę walki. Przyjechał niestety z niewielką bryłą korzeniową ale może da radę.

Okazanie po przytaszczeniu. Możecie wierzyć lub nie ale za krzaczorem stoi dorosły mężczyzna.

Potem szukanie na szybko miejsca. Nie wiem czy miejsce trafione. Pewnie nie. Będę się tym martwiła jak krzaczor przeżyje.

Potem nastąpiło ostre cięcie bo na nic innego poza bonsaiem się nie nadawał. Ciekawe ile lat mu zajmie dojście do wyglądu zbliżonego do pozostałych 2 ogrodowych bonsaiów...

Muszę na spokojnie zastanowić się, które chmurki odgiąć, a które usunąć. Jest ich zdecydowanie za dużo ale na wariata wolałam nie wycinać...

Szkaradek mój...
Ogród na glinie 14:19, 11 maj 2015

Do góry
MAD napisał(a)

Cudne żarówy! Świetnie kontrastują z cisem.

tylko ich prawdziwy wygląd jest taki

już pojawia się różowa kreska na liściach
a będą też kwitły
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:18, 11 maj 2015

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Ale piękny gąszcz się wszędzie robi Irenko. Kiedy odpalanie imprezowni? Czy już było.

Tak Zbysiu, gąszcz i już powoli tylko oddaję rośliny, a niedawno miauczałam, że mało';
Jeszcze nie było, wiadome sprawy wstrzymały wszystko, ale będzietylko ciut opóźnione

na wprost Imprezowni, rodki pod murem, hosty, żurawki i hortensje całe w pąkach, te ogrodowe, azalie tez powoli

i wisteria w tej okolicy
Ogród na piasku i z wielkim murem 14:16, 11 maj 2015

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
Witaj, nic jej nie jest, w tym roku wiele roślin później niż zwykle dostaje listki.
Pozdrawiam.

Dziękuję Bogusławie za wizytę i słowa pocieszenia.
Dzisiaj zrobiłam zbliżenie gałazki metasekwoji i nie za bardzo mi się to podoba.
Nie chciałabym jej stracić, dlatego prośba abyś się przyjrzał jeszcze raz.
Może jednak coś trzeba poprawić w jej kondycji.

Dla porównania tak wygląda modrzew

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 14:10, 11 maj 2015

Do góry
Kuklik napisał(a)

za chwilę pierwsze skrzypce przejmie judaszowiec

Na forum jeszcze nie spotkałam ogrodu w którym byłby judaszowiec i to jeszcze tak wielki i kwitnący
Mój po pierwszej zimie padł I wyleczyłam się z niego... patrzę na Twój i aż żal, że nie podołał.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:09, 11 maj 2015

Do góry
bozga napisał(a)
Wszystko pieknie wygląda, gratuluję

Dziękuję każdy z nas stale ma jakieś plany ogrodowe, końca nie ma, ogród co rok inny, to co aktualnie się wymyśliło, to 2-3 lata na efekt trzeba czekac
idą irysy, lilie

trzeba jakoś podnieść różę Madame Plantier na podpórki, bo leży na bukszpanach i zasłania wszystko
ale jest zdrowa, pięknie i obficie kwitnie

Ogród z perspektywą na przyszłość 14:01, 11 maj 2015

Do góry
proximka napisał(a)
Moniko kiedyś katiaxx pytała o odmianę kosodrzewiny którą masz na jednej z rabat. Szukałam odpowiedzi ale wtedy chyba ci umknęło. Czy możesz mi napisać i ioczywiście nazwę trawek też poproszę o ile to nie jest carex frosted curls.

Chodzi mi o tę rabatę

Proximko - wejde w słowo - Monika powie co to za kosodrzewina ale na pewno uzyskasz podobny efekt przy pumilio tylko trzeba skracać przyrosty. Sama to niedawno odkryłam , nie podobała mi się kosodrzewina bo wygląda fajnie jak mała a potem - zalezy co kto lubi.
Podobną ma Tusiaweczka z ogród pod trzema dębami
"W kolorze blue" 14:01, 11 maj 2015

Do góry
Ensata napisał(a)

co to za irysy i jak długo kwitną?
jest jeden rzut kwiatów?
czy kwitnienie rozciąga się?

wyjeżdżałam i nie wiem na czym w końcu stanęło z tymi kulkami wokół oczka?
Nasz przydomowy ogródek 13:54, 11 maj 2015

Do góry
Mirko dla porównania ciachnąłem przed chwilą zdjęcie swojej i wstawiam.
Moja rośnie na rabatce skierowanej północ-południe, czyli też ma słoneczko od 9-16.
Na wiosnę ( w marcu) sypnąłem jej garść Azofoski a z 2 tygodnie temu psiknąłem liście Floroviem. Obydwa te nawozy zastosowałem dla eksperymentu. Nigdy przedtem nie zasilałem piwonii - ani tej krzewiastej ani zwykłych i zawsze liście miały takie zielone. Zawsze pięknie kwitły. I co obserwuję w tym roku po nawożeniu? krzewiasta ma mniej kwiatów niestety.
Słyszałem taką opinię aby piwonii nie nawozić i może to prawda jest. Na przyszłą wiosnę nie dostanie grama nawozu i Tobie też to proponuję. Jak zaglądnie tutaj ogrodniczka (ogrodnik) która(y) ma piwonie to niech napisze swój pogląd.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:50, 11 maj 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Irenko pamiętasz moje małe serby? Zaczynają rosnąć były sadzone w marcu z gołym korzeniem.Jak myślisz zasilać je nawozem już czy dopiero wiosną?

Moim zdaniem młodych roślin nie nawozimy, dopiero za rok, bardziej można zaszkodzic, jak pomóc.

rabaty z tyłu Imprezowni, trudno zrobic fotki
wymyśliłam, że mam tam miejsce na 3 klony na pniu lub japońskie o bordowych lub pomarańczowych liściach
w plecach rh i azali rosną 4 klony, 1 limka na pniu i 3 trzmieliny

chyba biały zawilec i chyba to na dodatek od Jotki
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 13:45, 11 maj 2015

Do góry
Wisteria.....

Czosnki pękają......

Rododendron......

Storczyk...... Podarek od mamusi......

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies